"Купувачът" Толстой "подпали" парламента: Скандал или не?

Екзотик или вещер на хибридната война – партиите в схватка
21 сеп 2016 11:44,
233
"Купувачът" Толстой "подпали" парламента: Скандал или не?
Снимка: архив, Ройтерс

Изказването на руския депутат Пьотър Толстой "подпали" депутатите в началото на днешното заседание.

ГЕРБ, РБ, БСП и "Атака" влязоха в словесна схватка заради думите на руснака, че Русия ще изкупи България.

"Настояваме руският политик да се извини публично", обяви в декларация от трибуната зам.-шефът на групата на ГЕРБ Цвета Караянчева. Тя обяви, че България е пълноправен член на ЕС и има самочувствието на суверенна държава.

"Това арогантно поведение е недопустимо", каза депутатката и обясни, че то то вреди на отношенията между България и Русия.

Още по темата

"България е една от най-старите европейски държави и единствената, която не е сменила името си от основаването си до днес", каза още Караянчева.

Тя обясни, че страната ни няма да позволи на никой да предявява териториални претенции и призова Толстой да се въздържа от подобни изказвания.

Караянчева попита и дали не може да се направи връзка между думите на руския депутат и поругаването на знамето на ЕС и НАТО на събора на русофилите край яз. Копринка в началото на септември.

"Ще продължат ли Нинова и нейните поддръжници да съскат срещу ЕС и НАТО, насаждайки омраза в привържениците на Русия?", попита още тя.

След нея депутатът от РБ Иван Иванов сравни думите на Толстой с изказване на руския посланик в Брюксел преди десетина години, че България ще е троянския кон на Москва в ЕС.

Според него думите на Толстой не били просто лудост. Иванов смята, че когато "един от зловещите вещери на руската пропаганда" говори така, това вероятно е част от руската хибридна война в света.

Иванов поиска правителството да разследва всички сделки на руснаци у нас в сферата на туризма, енергетиката и други сфери. Изказването му бе изпъстрено с цитати на Раковски, Ботев и Захари Стоянов срещу Русия.

Според лидерката на БСП Корнелия Нинова изказването на Толстой е прекалено незначително, за да се обсъжда от такова значително място като парламентарната трибуна.

"Това, което правите днес, е доказателство защо светът гледа на България по този начин. Защо от Изток някой иска да ни купува, а от Запад да ни прави буферна зона за бежанци? Защото управляващите са без характер и когато накъдето се налага, натам се кланят", каза соцлидерката.

Тя попита управляващите дали когато говорят от името на народа, са го попитали дали иска санкции срещу Русия.

"Питахте ли българските земеделци?", попита тя и припомни, че Европа е обезщетила европейските земеделци за загубите заради санкциите.

"Вашият земеделски министър каза, че сме загубили 500 милиона. Къде бяхте тогава бе, патриоти и родолюбци?", попита още тя.

Нинова попита и дали управляващите са искали мнението на народа дали е съгласен Европа да ни даде "тези пари", за да построим нови лагери за бежанци и да ни превърне в буферна зона. "Докато вие управлявате, светът така ще се отнася към нас. И от всички ще губи само България", каза още тя.

Според Станислав Станилов от "Атака" на Толстой също се обръща прекалено внимание у нас.

"Във всеки парламент има екзотици, които дрънкат каквато им падне. Той много добре знае, че няма как да ни купи", каза националистът и припомни пък думи на бившия турски президент Тургут Йозал, който преди 20 години казал, че Турция ще купи България.

"Не може да направите от българите русофоби", каза Станилов и припомни серия изказвания на президента Плевнелиев срещу Русия и попита дали тогава те са били обсъждани в руския парламент.

По повод тъпкането на европейстото знаме на яз. Копринка той каза, че вчера знамето на ЕС било изхвърлено от парламента в Унгария. "Борисов често се прегръща с Орбан, надявам се да прихване нещо", каза още Станилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ европейската народна партия и бизнеса са против санкциите към русия. Европейските социалисти и бсп гласуват за санкциите, а от трибуните лъжат народа.
72
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наглост не се лекува. И лакомия.
71
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Купувач няма защо да се извинява, че купува. Не се купува това, което не се продава.Проблемът е че тези същите дето настояват за извинение, трябва да вземат решение да не се продава. Ама това нещо пазарната икономика е много сладко. Продаваме/подаряваме всичко което ни поискат, най-вече зависи кой ни го иска.
70
3
 
27
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Както недоразумението на "Дундуков" хулеше и плюеше Русия, така руският депутат си позволява обида към България. Още повече, че истината не е обида - реално България отдавна се разпродава, че и се харизва част по част.
69
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога руските свинее ще ни върнат убиеца и долна пияницаа Максим Ставийски, за да бъде съден за убийство и за това че остави едно момиче инвалид? Кога?
68
4
 
22
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Тлъстиябляд толстий няма предвид толкова апартаментите, колкото енергетиката и бг. икономиката, та резонен е въпроса кой продаде за жълти стотинки Нефтохим на руснаците, кой продаде Балкан пак на тех с фалшива "еврейска" офшорка, кой фалира Плама плевен, кой и днес задължава губернията да купува блядскогориво за Аец Козлудуй........
67
5
 
28
 
! Отговори
Бойчо преди 7 години
Нашите политици са пълни комплексари начело с Плевнелиев. Радвам се, че руснаците не му обръщат внимание, тъжно е, че такива същества ръководят страната ни. Трябва да ги тресе голяма психоза да твърдят, че някой щял да ни купи.
66
1
 
23
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Окупират ни -ама моля Ви?!? Не ни обръщат внимание? Не е вярно. Аз се чувствам обгрижен. Когато ми разсипаха армията, когато се бъркат чрез посланика си в политиката ни, когато спират енергийни проекти за които после ни осъждат в международния съд, и най вече - когато ние богатите българи плащаме дан на "Американските" централи за труда на родителите си, и всичко със щедрата помощ на евтини продажни български "политици". Не сте прав.
65
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е скандал разбира се, особено за русофилистицитее-путинофилли, които са готови и майките си да продадат на руската кочинаа....В България винаги е имало предатели! И точно тези предатели сега мълчат като гъзовее, съкън да да не кажат нещо против азиатските боклуции...
64
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой им е продавал имоти на руснаците, че са изкупили поливината черноморие и дават повод на тоя да говори така? Защо не продаваме на шведи или на американци? Шведите и американците са по-платежоспособни от руснаците. Според мен хората и фирмите трябва да продават имоти на шведи и на американци, по на далавера ще бъдат отколкото да продават на бедни руснаци.
63
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой си Тлъстой, крепостен алкохолик от блатата, си позволява да коментира България, а не си гледа собственото фалирало тресавище.
62
7
 
21
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Като чета рускатаагентура в парламента, пък и тук какви ги плещи се убеждавам в думите на Стамболов, че по- големи блЮкуци от тех няма и не е имало! А на проЗдия толстой само ще кажа, че за да я "купят" ще плащат с кръв москало- татарите, инак нема сделка!
61
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците що не купуват имоти по черноморието, бедни ли са? Така ще създадат работа и поминък на много хора и фирми. Аме не купуват. Само ползват безплатно военни бази.
60
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше жив Левски със сигурност щеше да отреже чепките на самозабравилия се от руска имперска наглост Толстой със собствените си кунки.
59
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази дебелашка шега е нищо в сравнение със словесната помия която изля по адрес на Русия евроатлантическата плювнярка Плевнелиев. Русия изобщо не му обръщаше внимание, а нашите сега скачат като жаби. Жалки комплексари.
58
10
 
20
 
! Отговори
Окупират ни преди 7 години
До Анонимен 65Каквито и словесни салто морталета да правите, не може да избегнете факта че Русия иска да ни порусначи, а Америка дори не не обръща внимание. Кажи ми колко американци са купили имоти в България с цеп поробване на родината ни? Аз не знам за нито един, докато руските окупатори на черноморието ни вече надхвърлят 500-600 хиляди със семействата си.
57
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЛЕВСКИ 1914Точно така!!! Май бързо забравихте кой промени конституцията и разреши продажбата на земя на чужденци. Аз ще припомня, Боко Първи.
56
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има референдум за пресъединяване на РБ към РФ веднага гласувам за присъединяването към Русия! Писна ми и от ЕС, и от нато, и от гей паради, и от бойковци, плевньовци ..... Да започва изкупуването на окрадената опоскана българия
55
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Настояваме руският политик да се извини публично", обяви в декларация от трибуната зам.-шефът на групата на ГЕРБ Цвета Караянчева.Ами настояйвайте - може да натоявате колкото си изкате, това може. И чакайте да цъфнат налъмите.
54
3
 
32
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Да...да, давайте напред! Ще ни купят руснаците. Или ... марсианците. Нищо, че междувременно, в Кърджалийско се купуват земи от турци. За това мълчете като г-ъ-з-о-в-е каквито сте. Важното е, да правите дивидент от това за което няма да Ви бият. Буря в чаша вода. Колко характерно за всяка малка и комплексирана нация. В момента изглеждате като пинчер който лае та се скъсва пред каракачанка. Но ... от страх. Всичко това е толкова нелепо, че чак е абсурдно. Но идеално отвлича внимание от основното.