"Купувачът" Толстой "подпали" парламента: Скандал или не?

Екзотик или вещер на хибридната война – партиите в схватка
21 сеп 2016 11:44,
233
"Купувачът" Толстой "подпали" парламента: Скандал или не?
Снимка: архив, Ройтерс

Изказването на руския депутат Пьотър Толстой "подпали" депутатите в началото на днешното заседание.

ГЕРБ, РБ, БСП и "Атака" влязоха в словесна схватка заради думите на руснака, че Русия ще изкупи България.

"Настояваме руският политик да се извини публично", обяви в декларация от трибуната зам.-шефът на групата на ГЕРБ Цвета Караянчева. Тя обяви, че България е пълноправен член на ЕС и има самочувствието на суверенна държава.

"Това арогантно поведение е недопустимо", каза депутатката и обясни, че то то вреди на отношенията между България и Русия.

Още по темата

"България е една от най-старите европейски държави и единствената, която не е сменила името си от основаването си до днес", каза още Караянчева.

Тя обясни, че страната ни няма да позволи на никой да предявява териториални претенции и призова Толстой да се въздържа от подобни изказвания.

Караянчева попита и дали не може да се направи връзка между думите на руския депутат и поругаването на знамето на ЕС и НАТО на събора на русофилите край яз. Копринка в началото на септември.

"Ще продължат ли Нинова и нейните поддръжници да съскат срещу ЕС и НАТО, насаждайки омраза в привържениците на Русия?", попита още тя.

След нея депутатът от РБ Иван Иванов сравни думите на Толстой с изказване на руския посланик в Брюксел преди десетина години, че България ще е троянския кон на Москва в ЕС.

Според него думите на Толстой не били просто лудост. Иванов смята, че когато "един от зловещите вещери на руската пропаганда" говори така, това вероятно е част от руската хибридна война в света.

Иванов поиска правителството да разследва всички сделки на руснаци у нас в сферата на туризма, енергетиката и други сфери. Изказването му бе изпъстрено с цитати на Раковски, Ботев и Захари Стоянов срещу Русия.

Според лидерката на БСП Корнелия Нинова изказването на Толстой е прекалено незначително, за да се обсъжда от такова значително място като парламентарната трибуна.

"Това, което правите днес, е доказателство защо светът гледа на България по този начин. Защо от Изток някой иска да ни купува, а от Запад да ни прави буферна зона за бежанци? Защото управляващите са без характер и когато накъдето се налага, натам се кланят", каза соцлидерката.

Тя попита управляващите дали когато говорят от името на народа, са го попитали дали иска санкции срещу Русия.

"Питахте ли българските земеделци?", попита тя и припомни, че Европа е обезщетила европейските земеделци за загубите заради санкциите.

"Вашият земеделски министър каза, че сме загубили 500 милиона. Къде бяхте тогава бе, патриоти и родолюбци?", попита още тя.

Нинова попита и дали управляващите са искали мнението на народа дали е съгласен Европа да ни даде "тези пари", за да построим нови лагери за бежанци и да ни превърне в буферна зона. "Докато вие управлявате, светът така ще се отнася към нас. И от всички ще губи само България", каза още тя.

Според Станислав Станилов от "Атака" на Толстой също се обръща прекалено внимание у нас.

"Във всеки парламент има екзотици, които дрънкат каквато им падне. Той много добре знае, че няма как да ни купи", каза националистът и припомни пък думи на бившия турски президент Тургут Йозал, който преди 20 години казал, че Турция ще купи България.

"Не може да направите от българите русофоби", каза Станилов и припомни серия изказвания на президента Плевнелиев срещу Русия и попита дали тогава те са били обсъждани в руския парламент.

По повод тъпкането на европейстото знаме на яз. Копринка той каза, че вчера знамето на ЕС било изхвърлено от парламента в Унгария. "Борисов често се прегръща с Орбан, надявам се да прихване нещо", каза още Станилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Iskam referendum za izlizane ot NATO i ES!
152
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Oi kakie blqdki vseh v zaschitei ruskou imperski interes.Prodaznaq svolach bulgarska
151
0
 
18
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Непрекъснато чета: 'България се продавала'-ами ти не се продавай,бе; 'Отклонявали ни вниманието'-ми ти не си го отклонявай; 'манипулирали ни'-не се манипулирай! Всичко трябва да бъде пред очите на хората,труг е въпросът за реакцията на овластените.Този рев,че нещо те правели е обиден за самия теб_нали глава имаш.
150
2
 
17
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Към 212: Честит Празник,на теб и всички истински Българи! За русията - до края на 19 век различните градове не са се разбирали когато говорят! Племена! По това време се 'спуска' като задължителен "московския говор". Тази държава не е формирана по естествен път на развитие-това е " указна"държава_издава се указ и хоп ... То така не става_път трябва да се извърви.Те затова за 100г десет пъти име и форми на управление сменяват.Дошли от нищото_и натам отиват!
149
0
 
17
 
! Отговори
ПНХ преди 7 години
Колега 217,вашият най-голям враг май е собственото ви скудоумие.Чел съм посочените автори и не ще споря,но нека ви кажа нещо.Русия и Щатите си играят на взаимно противопоставяне,докато се опитват да изплюскат каквото може от по-малките държави.А в момента най-изявеният предател е Банкянският Бандит.
148
2
 
18
 
! Отговори
ВЕРДАРСКИ БЪЛГАРИН преди 7 години
Братя Българи ,не превръщаите форума в поле за ваимно оплюване. Историята си е казала тежката дума. Нека я приемем спокоино.Четете Раковски ,Ботев ,Захари Стоянов Ванче Михаилов ,,Тодор Александров,Чете дори обичния за комунистите Васил Коларов. Русия е нашият наи- голям враг от над 300 години. Всички които пренебрегват България и обичат Русия и се наричат русофили ,развяваики в свещенната ни земя руското знаме са предатели. А наи големите предатели на БКП/БСП/ начело с черната мамба-***.
147
1
 
20
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Толстой е удобният повод да се отклони вниманието на народонаселението какво му се готви след като трябва спешно да платим едни 400 лилиона евро, които вероятно ще ни ги изкарат през ауспуха! Да не говорим за нашествието на термитите от югоизток, които ще ни,,,,,, и така нататък
146
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Циркаджии които се вземат на сериозно.Ако утре България се обърне към Русия същите тези посинели другари отново ще са на трибуната но друга песен хвалебна угоднически ще запеят.
145
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
За колкото по-малко жълти стотинки разпродават България политиците, толкова по-тлъсти комисионни получават. Така е, ,защото в това е далаверата.
144
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ ТОЙ Е ПРАВ ТОЗИ ТОЛСТОЙ. В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО СЕ ПРОДАВА И КУПУВА. И РУСНАЦИ И АМЕРИКАНЦИ (ДАДОХМЕУ ИМ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ, СЕГА ЩЕ ИМ ПОДАРИМ ЛЕТИЩЕ СОФИЯ)Ь на първо място всичките ни политици се продават и повечето вече са купени.
143
0
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Ама той не попита колко струваме.
142
0
 
17
 
! Отговори
за всички преди 7 години
Весели празници и умната, не русата !
141
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Говорителя на путинската банда по българските въпроси Толстой, оповести на българското русофилство, че вече са крепосни селяни на негово величество Блядимир Первы, за което всеки русофил ще получи за Нова година премия по една шепа девалвирали рубли.
140
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Путин сложи в листите магаре руснаците ще го изберат. Ако това магаре каже някоя глупост нашите майкопродавци ще се изтрепят да го защитават
139
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 201Има една пропутинса прослойка, която взема нещата навътре, ама пък и се плаща на това.
138
1
 
19
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Към 200: премахване на двойното гражданство; един паспорт_ти избираш! Късашединия паспорт,ако не желаш да скъсаш с руския-марш в комуналката_тук виза,ако то издадат,защото писанията ти се помнят!
137
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не друго скандалът "Толстой", ще опресни паметта за това, кой прие закон за продажба на българската земя и какви ще са последиците за народа ни, когато всички е пари, и всичко се продава. Реват политиците ни днес, обидени и изненадани. Лицемери продажни! Сякаш е от значение кой ще ни изкупи, кой ще ни превърне в чужденци на собствената ни земя...Срам, срам! И позор за предателите!
136
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само изключително комплексирани хора, без никакво самочувствие на българи могат да вземат това клоунско изказване толкова навътре и да правят от мухата слон!!
135
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мда за едно публично изкзване на Руски депутат за България и в БГ Парламента ще се сбиятАмериканските слуги в България се правят на много СтрастниАхааааааахаааааааКви па.ляциСлава Росий
134
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На това се казва - да разлаем кучетата!!!Покрай това незначително изказване - толкова загубено време и най-вече отвлечено внимание на хората. А, това, че ще се правят нови лагери за афгански отпадъци - не се коментира!!!В изказването на руснака, ключева дума е " купим". Това значи ,че нещо се продава , е а какво е то??????????