Подкрепа: АБВ ще агитира за референдума на Слави

Калфин зове за "да" и на трите въпроса от допитването
21 сеп 2016 20:55,
16
Подкрепа: АБВ ще агитира за референдума на Слави
Снимка: БТА

АБВ ще агитира за участие в референдума на Слави Трифонов и за гласуване със "за" и по трите въпроса на допитването, обяви зам.-шефът на партията и кандидат за президент Ивайло Калфин.

"Ще подкрепим референдума и ще направим кампания за максимално широко участие в него. Ще агитираме активно за участие. Ще подкрепим със "за" и трите въпроса", каза той, цитиран от "Дарик".

Още по темата

Калфин обясни, че провеждането на референдум у нас е изключително трудно. Според него законът пречи на хората да изразяват мнението си.

"В АБВ сме обсъждали много пъти, че трябва да се създадат условия за по-лесно и оперативно провеждане на референдум. Всяка една такава възможност трябва да се използва", каза кандидатът за държавен глава.

Калфин обясни, че от АБВ имат някои забележки по въпросите, но според него отговорът и на трите трябва да е "за".

"Очевидно е, че политическата система, по начина, по който работи в България, не е в най-доброто си състояние", каза още политикът.

Ивайло Калфин бе категоричен, че въпросите от референдума на Слави са крачка в правилна посока. А те са - Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура; Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите и Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мажоритарна система значи парламента да се напълни с мутри и олигарси. Всеки олигарх може да купи или принуди работещи за него и роми да гласуват. Ще стане още по-зле. На този въпрос трябва да се гласува с НЕ.
13
1
 
11
 
! Отговори
Архонта преди 7 години
До Garibaldi: То АБВ съм сигурен че и собствените си семейства не могат да напънат да гласуват за тях, камо ли някой друг. Бита карта са и АБВ и Първанов, както и Калфин!
12
0
 
2
 
! Отговори
ставри преди 7 години
Е??
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** от всички страни, обединявайте се !!!
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
браво! сетиха се да подкрепят смешници, и то след като най-важните въпроси отпаднаха - броя на търтеите да стане на половина, нещо което е добре за народа и ще доведе до реални промени! Видяхте позициите на партиите по въпросите - сами си правете изводите, всички са едни и същи, не искат промяна, а да си играят игричките, и да си крадат, като разиграват евтин театър! Не Ви ли е дошло до гуша?!
9
8
 
16
 
! Отговори
9 преди 7 години
за махането му от екран, защото е вреден!
8
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Логично е! Отдавна се знае кой спонсорира шоуто на Трифонов. А и той редовно си кани Първанов, Станишев..... и една пародия няма съчинена за тях, камо ли критика! БСП мафията покровителства Трифонов, това и бебетата го знаят. Играе роля на патриот, всъщност е алчен нарцис с мания за величие! Единствено го интересува да влезе в политиката и да стане милиардер може би, защото ще взима дебела заплата директно от държавата и.от европейските фондове,а на електората ще се плези, както го прави на екрана! Никога няма да гласувам за измисления референдум на лицемера Трифонов, ще гласувам само за м
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво ни топли референдума на някакъв си! Само една дандания.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този изпусна питомното, сега ще търси Дългия и ДПС. А предния път си помисли, че сам е получил резултатите. Добре че беше Ламбо в ролята на ракета-носител!
5
8
 
19
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
Щом Калфун казва, значи не трябва да се гласува на Референдума. То и без това чалгарят Трифун само си прави реклама с него и е опротивял на почти всички.
4
0
 
23
 
! Отговори
gogo преди 7 години
мазен и плязгав
3
9
 
30
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Искате да кажете,че Слави е човек на АБВ сиреч на ДС? Знаем,знаем това- той отдавна ни е ясен! Двайсет години едни и същи номера в ефир: това не е разрешено за всеки!
2
1
 
27
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
Тия избори се очертават доста забавни,още преди започване на кампанията!Шарени кандидати покриха целия спектър от възможни позиции и обещания.Дали ГЕРБ няма да се прецака със страхливото си изчакване?За техния кандидат остават само едни голи клишета,втръснали на всички.
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ ЗНАМ,КАКВИ СА ВИ ЗАБЕЛЕЖКИТЕ-1 ЛЕВ.,ВИ Е МАЛКО.