Плевнелиев пред света за Бокова: Тя е истински лидер!

"Ирина е символ на българските жени и е пример за всички нас"
23 сеп 2016 20:02,
91
Плевнелиев пред света за Бокова: Тя е истински лидер!
Плевнелиев и Бокова на приема в нейна чест. Снимка: Президентство

След осем мъже генерални секретари е дошло времето способна и уважавана дама от Източна Европа да оглави ООН. България има много силен кандидат, истински лидер, с богат опит в международните отношения и с отлични умения за управление. Кандидат, който заслужава доверие и подкрепа.

Това обяви президентът Росен Плевнелиев в речта си пред Общото събрание на ООН. Президентът говори и за осигуряването на равни възможности за жените и мъжете при достъпа до ръководни позиции, включително и за поста генерален секретар на ООН.

Още по темата

"Резолюцията на Общото събрание по въпроса подчертава необходимостта при определянето на генералния секретар да бъде осигурено равнопоставено и справедливо разпределение, основано на баланс по полов и географски признак, като същевременно бъдат изпълнени най-високите възможни изисквания", заяви още президентът в словото си пред ООН.

Думите на Плевнелиев пред Общото събрание на ООН дойдоха, след като премиерът Бойко Борисов помоли него и всички министри да направят всичко възможно за класирането на Бокова на второ място при гласуването в Съвета за сигурност на 26 септември.

След речта си пред Общото събрание Плевнелиев организира и прием в постоянното представителство на страната ни при ООН в Ню Йорк. Той бе по случай Незамисимостта на България и в чест на генералния секретар на ЮНЕСКО и кандидат на България за поста генерален секретар на ООН Ирина Бокова, обясниха от българското президентство.

"С работата си като генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова показа готовността ни да подаваме ръка и че българите могат да бъдат водачи и имат увереността, познанията и смелостта да гледат нависоко и да водят най-престижните международни организации", заяви държавният глава в приветствието си.

Според Плевнелиев изгубеният баланс в света и рекордният брой кризи правят непредвидима и трудна надпреварата за лидерството на ООН.

"Кой друг, освен човек с отлична експертиза, може да поеме отговорността за това лидерство в интерес на целия свят", каза още Плевнелиев по адрес на Бокова.

"Ирина е символ на българските жени и е пример за всички нас. Ние всички много се гордеем, че тя се включи в най-тежката битка за най-високия пост в света - генерален секретар на ООН", каза още президентът.

"Мирът и свободата днес са подложени на изпитание. Свидетели сме на най-влошената среда на сигурност след края на Втората световна война. Националните граници и международните принципи са застрашени. В много региони властват война и терор. Държави и институции се разпадат. Днес светът изгуби равновесие", каза държавният ни глава в речта си пред Общото събрание на ООН.

"Европа е символ на надеждата за милиони бежанци, бягащи от насилието и войната. Вдъхновени от общите си ценности, сме решени да укрепим още повече усилията си за управление на миграцията в съответствие с международното право в хуманитарната област и правата на човека. Страните, които са по-близо до зоните на конфликт, като България, са изправени пред безпрецедентно предизвикателство", допълни той.

"Трябва да обърнем специално внимание на защитата на човешките права на мигрантите и бежанците, особено на най-уязвимите - жените, децата и хората с увреждания. В същото време всички мигранти са длъжни да спазват законите на страната, в която пребивават. България приветства поставянето на фокуса върху глобалното споделяне на отговорността", каза Росен Плевнелиев и припомни, че България е ангажирана с глобалните усилия за предотвратяване и разрешаване на продължителни конфликти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
.rotos преди 7 години
Извинявам се на всички за всичко, което съм говорил досега за Плевнелиев! Никога не е късно човек да стане за резил. И след като е правил всичко възможно за да създаде за себе си приемлив ореол и визия на демократ (не казвам "антикомунист") изведнаж да каже това, което мисли, от което да стане видно, че момчето си е баш червено и че кръвта вода не става.
41
0
 
2
 
! Отговори
ТЯ Е преди 7 години
Ясно ли ви е ?!
40
0
 
5
 
! Отговори
xxx преди 7 години
До Професор"Само така Роска. Мачкай Комунистите!"Уви, хората не са схванали иронията ти :D Мачка Роската комунистките с целувки...
39
1
 
3
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
За такива хубавци народът е казал: " КРАСТАВИТЕ МАГАРЕТА ПРЕЗ ДЕВЕТ БАИРА СЕ НАДУШВАТ "!!!
38
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Офшорко офшорко заший си устата като не разбираш от политика, бокова-ЛИДЕР !И двете с Кристи са ОБИКНОВЕННИ бюрократи службогонци без дори минималния багаж от основен мироглед и разбиране.Втори Банки_муммун в пола е ВРЕДНО за оцеляването на човеческвото.
37
0
 
3
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Дай како да те целуна, че времето ми изтече и после няма да ми позволят и на снимка да те гледам.Прощавай како
36
1
 
11
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Нашите политици съвсем се побъркаха, такова раздвоение на личността... Такъв неочакван ход от мистър Бийн... а тук... реформаторите уж не са във властта, а пък имат най-много министри в правителството, други пък се обединяват зад кандидатурата на Радев за президент, ама не съмсем... какво става бе хора???
35
1
 
13
 
! Отговори
To6 преди 7 години
Абе хора що се хабите, ми те я избират 2 мандата за ЮНЕСКО и много добре знаят коя е. Желая и успех. Кланяйте се на ББ.
34
6
 
2
 
! Отговори
Балтаджиков преди 7 години
Роска каквото и да кажеш пак ще е по-смислено от общите приказки които дрънка Румбурак
33
11
 
5
 
! Отговори
ВСИЧКО СЕ ЗНАЕ ,БЕ.. преди 7 години
В ЕС , НЕ ПАСАТ ТРЕВА ,БЕ *** ..ТАМ ПРЕКРАСНО ЗНАЯТ КОИ СА СЕМ.БОКОВИ ....КОЙ СТОИ ЗАД ТЯХ И НА КОГО СЛУЖАТ ВСЪЩНОСТ....!НИМА СИ МИСЛИТЕ , ЧЕ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ , КОЙ Е ПЛЕМЕННИКА Й../крадеца на коли/ ...И КАК БОКОВИ ПОЕМАТ ВИНАТА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ ПРИ КОМУНИЗъМА .../само с мезетата../....!!
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава Богу, че му приключи мандатът! Пет години срам стигат!
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Росене, изчезни!
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера Роската се гушкаше в Обама като сънародник, днес Роската се дистанцира от българката като враг.
29
17
 
2
 
! Отговори
Райко Алексиев преди 7 години
Стига лицемерие! Бокова не става! Дори само за това, че нейният баща,Георги Боков,гл.р-р на в."Работническо дело", е физическият убиец на големия български хуморист и карикатурист Райко Алексиев.
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев пред света за Бокова: Тя е истински лидер!Плевнелиев пред шефа си: Ще работя срещу българската кандидатура!
27
16
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
БОКОВА Е БИТА КАРТА ,БЕ...!КВО МУ ПРЕЧИ НА РОСЕН ДА Е МАЛКО ПО-ЛЮБЕЗЕН С НЕЯ ....ПРЕДИ ДА И БИЯТ ДУСПАТА...??!!ДИПЛОМАЦИЯ ,БАКЕ .....ТАКА ГОПРАВЯТ В БЕЛИТЕ СТРАНИ!!!!
26
3
 
13
 
! Отговори
Idealist преди 7 години
Като ви чета коментарите, най - добре, за преэидент ви подножда Митьо Пищова!
25
3
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Боже, тези от ГЕРБ наред ли са ?След като дни наред говореха, че Бокова се е представила слабо на досегашните избори, след като ни убеждаваха, че име нужда от нов кандидат, след като публично се разграничиха от комунистическото минало на Бокова ... след всичко това, сега излиза техният президент и дръпва пламенна защитна реч за Бокова.Шизофрения ?Едва ли. По-скоро те не знаят какво правят.Иначе позицията на Росен Плевнелиев е правилна. Като сме издигнали Бокова веднъж трябва да я подкрепяме.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да им имам шизофренията на нашите "демократи" прозападно ориентирани.
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми е ясно на база на какво триете коментари, май сте наистина на заплата от Мордор или тяхното подразделение ДПС.