Борисов към Македония: Това ли заслужава българинът?!

Ако не вземат мерки, няма да получат помощ, закани се премиерът
Обновена: 24 сеп 2016 19:45 | 24 сеп 2016 19:45,
214
Борисов към Македония: Това ли заслужава българинът?!
Снимка: Архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов се закани, че Македония повече няма да получи помощ от България, ако не се вземат мерки срещу вандалския акт на 59-годишния Миленко Неделковски, който се похвали във Facebook, че е счупил паметната плоча за загиналите български офицери и войници на Каймакчалан.

Още по темата

"Ако от македонската страна не вземат мерки за стореното на Каймакчалан, тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат", каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти, пише "Фокус".

Припомняме, че Неделковски написа в социалната мрежа на 22 септември, че "незаконно поставената бетонна плоча от група български престъпници напълно е унищожена и превърната в прах”. На снимките се вижда и как разбива плочата с чук.

Премиерът съобщи, че македонският премиер е обещал и трябва да има вече реакция от тяхна страна.

"Поставих въпроса, ако не вземат мерки за това да чупят с чукове български паметници, ще имат много неприятни срещи след това. И тогава, когато най-много очакват помощ, няма да получат, защото ние не чакахме никой да ни поиска помощ от Македония. Изпратихме и пожарна, и води, и храни и всички македонци бяха доволни, че България им помогна. В сряда Министерския съвет гласува 300 000 лева помощ за Македония и това ли заслужава българинът?”, запита риторично премиерът.

"Ние се отнасяхме братски към тях и да излезе този да троши плочи. Това подпомага ли на нашата дружба, подпомага ли интеграцията на Македония в ЕС? Ние утре трябва да гласуваме за тях. При това настроение в България и правилната реакция от всички българи по въпроса, как ще стане? Той ми обеща, че трябва да го направят. Македонският народ ни е мил”, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 5 години
До Анонимен,Бехар българско име ли е, колкото е българско, толкова е и българин криптопритежателя му!
149
0
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 5 години
Отговор:<*>Маке<*>"За нс сте просто едни татари! "- ЗА НАС СТЕ ПРОСТО ЕДНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ !
148
0
 
5
 
! Отговори
До Ангел(187) преди 7 години
Ангеле, не ми сборувай кой со кого се е тепал... Ми омръзна от таа вашта измислена история, шо ви я написа Коминтернот на сръбската машина. Само ми кажи, как се викаше деда ти и пра-деда ти?! Българин или македонец?!Не знаеш?! Ами погледни шо му пише во тескерето: секи случай, не пише македонец... Погледни шо пише в американскиот CENSUS 1941 - сите кои шо са дошли во Америка преди 1918 г. од Македония са се писали българи, а во графата Mother tongue " пише български. Как ти се чине таа вистина?
147
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази *** няма право да говори от името на българина.
146
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставката на *** от снимкатаи по-бързо!
145
3
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Един българин от Македония унищожава исторически паметник,и поругава род,Бог и всичко свято/доколкото там има такова нещо/....
144
14
 
4
 
! Отговори
тито преди 7 години
Пофална и изjата на македонското министерство за надворешни работи македониja е суверена земиja.
143
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До До 73 това съм го чувал от участник в събитията не от сърбите.
142
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-н Борисов, търпението ни почва да се изчерпва. Утре сутрин очакваме реакция на реакцията на Македония. Тази подигравки трябва да получат реципрочни действия
141
16
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Прво то споменик беше издигнат бес дозвола на Македониа.... Второ То див споменик го сруши Македонец.. Затоа што на КАМАКЧАЛАН извршено е наголемиот геноцид на МАКЕДОНЦИТЕ... Од една страна МАКЕДОНЦИ во БУГАРСКАТА ОКУПАТОРСКА ВОСКА... А од друга страна МАКЕДОНЦИ во СРБСКАТА ОКУПАТОРСКА ВОСКА... На грбот на МАКЕДОНЦИТЕ БУГАРИТЕ и СРБИТЕ ВОУВАА СО МАКЕДОНЦИ ВО ПРВИТЕ БОРБЕНИ РЕДОВИ
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами зошто не побараат дозвола зарем тоа е некоа филозофиа. Едноставно се бара, се добива дозвола ,се поставува плочата легално и завршена работа.
139
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Премиерът ни да не го избива на чувства, защото това са между държавни отношения.Те казват, че плочата е поставена нелегално, доколко това е така, нека се проучи.Но утре когато поискат нещо от нас, да им се "извиват" ръцете така, че за всяко едно нещо поискано от тях - ние да им искаме две неща. А не канени, неканени да им пращаме помощ за щяло и нещяло.
138
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До А164До Ген.Заимов Я СИ ПРОЧЕТИ писанието - где му е смисало брети па с това два пръста челце къде си тръгнал да мислиш?
137
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Слънцечемодан, вакзал, масква
136
2
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Такова нещо като македонци няма! За сметка на това има сърбееща се неблагодарна пасмина!
135
3
 
7
 
! Отговори
бокото преди 7 години
Хубаво бат бойко ама ако кажеш че и минималната заплата трябва да стани1000 лв.и да защитаваш тезата си ще имаш много привърженици
134
13
 
9
 
! Отговори
Сюндюци преди 7 години
Ква подялба на Македония бълнувате,на суверенна и независима държава, и харесва ли ви или не трябва да уважавате териториалната й цялост. *** ти, не можеш да реагираш адекватно, като поругават националното ти достойнство, камо ли ще ми разпределяш територия на чужда държава. Е за това българина, е считан за 2-класа и не ви бръснат за 5 пари другите държави!
133
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов,това не е първата провокация нито ще е последната,така че отрежи един път както трябва.Не с мекия а с твърдия брус...Толкова години вече...една ни е семката и да не можем да се разберем...
132
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То хубаво Албанците ни пресложиха дека да си поделим тая провинция Македония. Требваше да ги послушамеНейсе и това скоро ще стане. Като ги подпрат от запад албанците, като овци у вход на кошара ша са блъскат на границата ни.
131
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скопие , Костур и Охрид са Българска територия