Карадайъ пред млади ДПСари: Предсрочен вот през 2017-а

"Необходимо е ново, идейно и ценностно хомогенно мнозинство"
25 сеп 2016 18:45,
21
Карадайъ пред млади ДПСари: Предсрочен вот през 2017-а
Мустафа Карадайъ сред младите ДПСари. Снимка: ДПС

ДПС настоява след президентските избори в страната да бъдат насрочени предсрочни парламентарни избори, за да се установи идейно и ценностно хомогенно мнозинство, което да излъчи европейски и натовски ангажирано правителство.

С тези думи се обърна към участниците в Есенната академия за либерални политики, организирана от Младежко ДПС и с подкрепата на фондация "Фридрих Науман" председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

"ГЕРБ толерира политическото, етническото, социалното, дори верското противопоставяне, криейки се зад пердето на псевдо патриотите - националисти. ДПС дава тази оценка и настоява за определянето на кратък политически хоризонт, в който след президентските избори да се стартира процес на стабилизация и нормализация на властта в държавата. Това може да стане само чрез провеждането на предсрочни парламентарни избори още в първата половина на 2017 г., след които да се установи идейно и ценностно хомогенно мнозинство, което да излъчи европейски и натовски ангажирано правителство. Само така България достойно ще лидира в Европа и ще изпълни пълноценно ролята си на председателстващ Съвета на Европа през 2018 г.", смята той.

По думите му доктрината на ДПС, зададена от нашия почетен председател д-р Ахмед Доган е Заедността - политика на обединение на различията, на респект и необходимост от различията.

"Само онзи, който няма визия за развитие може да иска да управлява чрез активирането на архетипови страхове. Така не се прави политика - с разделение и противопоставяне. Нашата мисия е да не допускаме подобни елементи да обезлюдяват държавата. Да бъдем себе си, да вървим по нашия път и нищо да не ни отклонява от него", категоричен бе Карадайъ.

Според него именно младежката организация на ДПС е авангарда на осъществяването на тази мисия на Движението за права и свободи.

Във Велико Търново над 50 участници от младежките структури на ДПС от цялата страна слушаха лекции и се обучаваха по теми, свързани с демокрацията, политическото и гражданското участие в демократичните процеси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДЪПАСЕ ЛИДЕРЪТ БОБ ЛИ МЯТА ТА ИЗВРАЧУВА ЗА ИЗБОРИТЕ ДОГОДИНА. А КО РЕЧИ ЗА МЪЖКИТЕ СЕКРЕТАРКИ, ЛЕТЯЩИТЕ ЧИНИИ, ПОРЦИИТЕ, ЯХТИТЕ И ДВОРЦИТЕ- АМАН, АМАН ОТ БЕДНИ ХОРА ЕДВА СВЪРЗВАЩИ ДВАТА КРАЯ И БЕДНИ МОШЕНИЦИ И БАНДИТИ- ВЕЛИКИ РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИ НА ПОРЦИИ- НЯМАТЕ НАЯЖДАНЕ.
15
0
 
1
 
! Отговори
SCHWARZ FREIHERR преди 7 години
*** то ГаДОСТ-аджиите са налазали и по коментарите и то доста активно... явно няма да стоят със скръстени ръце и ще работят за Бостан да стане президент, нали все пак трябва да отчетат дейност пред падишаха в АК-сарай!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да жив и здрав Октай Енимехмедов.Отвори очите на доста избиратели,не само от турския етнос ,но и българи,които гласуваха за ДПС.Народа да върви по вашия път-къде са сараи,къде са кошари А?
13
2
 
5
 
! Отговори
Мелиха преди 7 години
Има вероятност ДПС под 4%,а Дост над 1,5%...ще е забавно.
12
1
 
3
 
! Отговори
izh преди 7 години
Слаба работа, слаба. То май награбените пари попривършиха, пък и за ортаците вече не сте атрактивни - те си имат и генерал за президент и фуста за велик вожд
11
1
 
9
 
! Отговори
Илия преди 7 години
Тея млади депесари са коне с капаци, то к'во само те, цялото ДПС ... жалката история
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рибата е още в морето, те тигана на огъня сложиха!
9
2
 
14
 
! Отговори
Изявление преди 7 години
Скъпи г-н редактор,моля не пускайте новини за ДПС в неделя, понеже общината в Кърджали не работи и няма да има платени коментари. С уважениеМладежко ДПС
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДПС e руско-турска партия, май повече руска. С една дума - Антибългарска!
7
2
 
7
 
! Отговори
селянин преди 7 години
ако депесарите дойдете по селата с 50-левките на изборите ще ви подгоним с камъни, няма да можете да ни купите с кървавите руски пари, приятели на ПКК!!!
6
5
 
9
 
! Отговори
Дженгиз преди 7 години
Предадохте Турция, предадохте избирателите си, под 4% сте г-н Карадайъ, няма как :)
5
5
 
7
 
! Отговори
Ааа нееее преди 7 години
Щом турците искат предсрочни избори, аз не искам. Никой да не им играе по свирката на Доган и тоя пелтек!!!
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом плюете Русия,ще търпите депесария.
3
3
 
21
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Чудя се на тоя със забавения говор и мислене колко ли време му е трЕбвало дорде изприказва сите тия велики мисли ???
2
3
 
11
 
! Отговори
ясно , че преди 7 години
българския език им е чужд на тези . първо искат ..след които да се установи идейно и ценностно хомогенно мнозинство,а после изтъкват доктрината на необходимост от различията??? няма как етническа партия да бъде хомогенна с другите партии които не са на етнически принцип . а нато (щатите и турция ) нямат нищо общо с европа и ес !!
1
3
 
20
 
! Отговори
Пиер Задорян преди 7 години
Тоя ми е по анти от Лютивия Бостан хаха дет пие Трибестан