Първанов зове: Митов да освободи поста си!

Никой не бил създавал толкова бъркотии във външната политика
Обновена: 28 сеп 2016 14:14 | 28 сеп 2016 14:07, Камелия Цветанова
48
Първанов зове: Митов да освободи поста си!
Снимка: Архив, Булфото

Външният министър Даниел Митов да освободи поста си, призова лидерът на АБВ Георги Първанов, след като правителството днес реши да прехвърли подкрепата си от Ирина Бокова за генерален секретар на ООН на еврокомисаря Кристалина Георгиева.

Според него толкова бъркотии във външната политика на България не е създавал никой досега. Така че вот на недоверие заради провал в това отношение е наложителен отдавна и АБВ е готова да подкрепи БСП за внасянето му.

Соцлидерката Корнелия Нинова обяви по-рано, че ще търси подкрепата на всички парламентарни групи за внасянето му, защото са нужни подписите на 48 народни представители, а БСП има 38.

"Толкова слаба, неефективна, противопоказна, антинационална дипломация не сме имали", коментира Първанов и допълни, че Даниел Митов е "невероятен министър без аналог".

"Знам, че в историята на българската дипломация има неуспехи и дори поражения, но такава излагация не е имало, това е просто смешно и жалко", продължи с критиките си лидерът на АБВ.

Според него обаче отговорност за създалата се ситуация носи и премиерът Бойко Борисов.

"Това какво искат в Европа, какво иска ЕНП, какво искат в Германия, или какво иска Орбан, е ли е основание ние да сменяме по средата на реката своя кандидат? Това не е щафета, да пускаш от единия пост един състезател и след това друг да поема щафетата, вероятно правителството има в ръкава си още такива кандидати", коментира Първанов.

Той обвини кабинета, че е забавило издигането на българската кандидатура месеци наред и по този начин е показал, че има двусмислие.

"С измъченото издигане на Бокова идва периодът на скрития саботаж. Положиха неимоверни усилия да попречат на тази кандидатура, за да се стигне до етапа, при който влязоха в пряк сблъсък с нашия кандидат", каза Първанов.

Според него отсега нататък никой няма да гледа сериозно на нашата дипломация и нито една българска кандидатура няма да се приеме за какъвто и да било пост в международна организация, което е унижение в световен мащаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
правилно и бойко да се маха, айде !
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не човек а комунист
33
4
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
А сега последнияТ, мъжки съвет , ти давам - обирай си крушите, овреме, защото Кристалинка е нищо , в сравнение с АЕЦА - А СИ ДИГНАЛ ТОКУ, А падна ....Остави на социалистите да се оправят с ***, които нарина, иначе требе да бегаш у лево и то бърже - нали помниш Наско какво казваше на журналята след заседанията на БФС - БЕГАЙ, БЕГАЙ ....
32
2
 
4
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Господин премиер, май всите твои орица, работят против теб, Осети се най-накрая бе, то не беше винетки, тунели, асФалт, аероплани, пръстови отпечатъци, ваксини, огради, 20 заплати.......
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненавиждам Първанов - предаде идеята, на която уж служеше. Но това, което дойде след него е пълна смрад! Няк'во президентче-русофобче и най-накрая - този *** с много съмнителен ценз и още по съмнителна ориентация. Не говоря зя политическата, тя е ясна! Вън! Този да седи на стола на Иван Башев - дипломат от европейска класа! Срам! Пълна деградация!
30
5
 
3
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Гоше, остави ги да се осе.......ът до ушите, първо бе Белене (послушаха лаборанта и ората му), второ - хъбЪТ (и той, музей), а сега е третото насиране - дори президента им се присмя, лелееееееееее
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом чуждият агент не го харесва, значи го бива
28
8
 
13
 
! Отговори
аноним преди 7 години
Този изменник и гьон сурат бързо да продаде хотелите и другите откраднати имоти , с подставени лица и да намали с тях загубите от 4 - те милиарда в Енергетиката !!!Същото да направи и гея Станишев , така ще намалят част от присъдатъ за този бандитски грабеж, заедно с руската мафия
27
7
 
10
 
! Отговори
86936 преди 7 години
Освен за Цв.Цв не се сещам за по-противен човек от Първанов. Няма такъв долен руски агент.
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Параванката на снимката е точно копие на др. Вълко Червенков :)А, иначе за Доупето Митов е прав.
25
7
 
12
 
! Отговори
да преди 7 години
Намразих политиците в България ,заради този негодник Гоце !!Няма да се роди по - долен пишман комунист от това същество !!!!!
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цирка започна.
23
7
 
14
 
! Отговори
какво пие този преди 7 години
Вместо в затвора където му е мястото този *** дава акъл ! За двата мандата ,като президент и главнокомандващ армията този агент Гоце не закупи за нея нито един патрон, нито една пушка, образно козано !!! Със Станишев и Овчаров ни разказаха играта в Енергетиката и сега ги няма 4 милиарда !! Този Троен шлем и неговите комунисти - крадливи авери спешно да се изправят пред ВОЕНЕН СЪД и доживотни присъди !!!!!!!!!!!!!!!
22
6
 
13
 
! Отговори
не гласуващ преди 7 години
Това което стори правителството респективно Б.Борисов е олицетворение на фокусник който показва зайче а вади мишка .От това поголям срам за БГ българската дипломация едва ли е имала записана в своята история.
21
11
 
12
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Браво на Гоцето - каквото му шушнат от Кремъл , веднага го превежда на Български - едно към едно и го поднася на електората
20
6
 
10
 
! Отговори
23 преди 7 години
Ти си обикновена герберо-платенаПисърушкаНа теб ти е забранено да мислиш Ти трябва единственно да манипулираш. В полза и по заповед на партията Майка-Герб
19
3
 
10
 
! Отговори
внимание преди 7 години
ДПС и Атака са управлението на редица общини в страната ...Не вярвайте на Сидеров ,той играе за Доган и Гоце . Подготвя се пишман патриотична коалиция с агенти на ДС ,които да влязат в ново управление с ГЕРБ .
18
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последният който има право да се изживява като някаква инстанция е гнусният комунист Агент Гоце!
17
4
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Митофф ще освободи поста,кога цъфнат...налъмите,или на...върба в сряда.На него от Хамерика му дърпат конците,а те го държат на къса...верижка и няма мнение по...въпроса.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A TOZI KADE GONESHE NATO PREZ 2003 li beshe IZMAMNIKA POSLE STANAHA PRIATELI S NATO LAJEZ I ONAA MAZNA KALFA