Танева отвръща на левия удар: Нищо не крадем!

"Всяка фактура извадена и показана е извън контекста"
54
Танева отвръща на левия удар: Нищо не крадем!
Снимка: архив, Булфото

Земеделският министър Десислава Танева обвини БСП в лъжа и манипулации заради предстоящата предизборна кампания.

Причината за това стана обвинението на соцлидерката Корнелия Нинова, която показа фактури за доставка на плодове и млечни продукти в училищата от фирми, според които доставните цени са доста по-високи от пазарните.

"Всяка фактура извадена и показана е извън контекста на общите правила за прилагане на програмите за училищен плод и за училищно мляко", отсече Танева.

Тя увери, че през тази година ще се направи промяна на ценообразуването и доставките на плодове, зеленчуци и млечни продукти, като очакванията са, че те ще поевтинеят.

"Ще се изменят правилата за цена на продукт, за транспорт и логистика и пределната цена ще падне", увери Танева.

Иначе двете схеми – училищен плод и училищно мляко, се прилагат от 2010 г. по едни и същи правила.

Единствените промени, които са направени от ГЕРБ, са били условията - продуктите да са по БДС и да са от местни производителите.

"13 млн. лева годишно е бюджетът на програмата за училищен плод, 6 млн. за училищно мляко. Пределната стойност на порция плодове или зеленчуци е 0, 67 лв., а на млечни продукти - 0, 63 лв., но според различния грамаж, цената е различна и това е нормално", каза още Танева.

Шефът на фонд "Земеделие" Румен Порожанов допълни, че цените не са за 100 гр., защото порциите са различни – кашкавалът е 30 гр., киселото мляко е 200 гр., плодовете и зеленчуците са от 100 до 160 гр.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престъпление е да се краде, а да се краде от деца е нечовешко. За такова деяние, съответните власти трябва да разследват и при потвърждаване на изнесените факти, да се предяви обвинение срещу извършителите и техните началници.
33
1
 
6
 
! Отговори
койчо преди 7 години
В една нормална държава след такива разкрития министри си подават оставките! В герберистан се оправдават с "изваждане от контекста"!
32
0
 
7
 
! Отговори
nekoj преди 7 години
то по 'герберски' да продадеш ябълки от 1 лев за 5 не е крадене а 'благодеяние' (все пак за училища е!). 'Нормално' би трябвало да ги продават за 50!
31
1
 
11
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Всички когато са на власт крадат ,но тия нямат равни на себе си крадат от всичко и на всякъде като за последно .
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква злоба бе другари,да не мислите Бойко за демократ,да бе да аз съм краля на света тогава.Работя точно в такава фирма за храни за децата,Сириус 2005 еоод завишават се умишлено храните за децата,преди време писаха и по медиите с храните за бежанците развалена стока на завишени цени,300% печалба.А шефа се хвали че го покровителстват от Герб,нямам доказателства но никой не ги проверява значи има политически чадър.
29
2
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
ГРОБАРИТЕ СЕ *** ОТ КРАДЕНЕ
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КРАДАТ ЯКО И НАЕДРО. НЕ СИ ИГРАЯТ - ЛАПАТ НАВЕДНЪЖ МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ.ЗАТОВА И ФАЛИРАХА КТБ - ЗА ДА ОТКРАДНАТ НАВЕДНЪЖ 4 МИЛИАРДА.
27
2
 
14
 
! Отговори
мафия ГЕРБ преди 7 години
"Извадени от контекста"??????????
26
5
 
19
 
! Отговори
ЖАРНА преди 7 години
Фактурите които те уличават в кражба били извадени от контекста?????????Висша ГЕРБерска наглост и безочие.
25
4
 
18
 
! Отговори
ники преди 7 години
СЪВЕСТ НЯМАТЕ ЛИ "БЕ" ТЮФЛЕЦИ,ТОВА СА ДЕЦАТА НИ.
24
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 35Пазара да не ти е МОЛ където вкарват парцали за стотинки и ги продават за по 150 лева. С определени изключения като Варна, курортите и т.н разликата между цена едро-дребно е до 50%. В тези 50% влизат страшно много фактори и разходи. Така че цена едро-дребно играе малка роля тук. Ако седна мога да ти изброя 20 фактора които които влияят на по-високата цена на плодовете в училище
23
2
 
24
 
! Отговори
В политиката ,.... преди 7 години
,....кой политик БИ си признал , че краде ,....особено в Бе-ГЕТОТО ?
22
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадете и с г.ъз@ си и още как!
21
3
 
20
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 33: Аз пък ще те попитам тебе как така сравняваш цена на дребно на пазара с цена на едро от доставчик. Не случайно министър Танева днес се скри от парламентарния контрол - хем беше в България, хем беше във Виена едновременно.
20
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз да попитам как така БСП сравняват цена по фактура от училище с нефактурирана цена от пазар? Да отидат от БСП до пазара, да изискат сертификат за качество, сертификат за добра земеделска практика и сертификат за произход. След това да начислят и ддс-то (което от по тарабите не се начислява), след това да накарат търговеца да си плати данък печалба (ще трябва да го калкулира в цената на плода) и да видим дали реално този плод на пазара ще е по-ефтин от този в училище
19
3
 
6
 
! Отговори
До 29 преди 7 години
Много смешно, че са ти дали минуси. Ако може децата да ядат най-качествените плодове, ама ако може да се продават за 0,30 лв. кг, ама иначеда са купени за 1 лв. от производителя, че да не ощетяваме и него. :D Смях голям, важното е да е евтинийка, ама ако може най-качествената. :)
18
0
 
20
 
! Отговори
dolce & gabbana преди 7 години
Ида триете, е да не триете ,далаверката с баснословно скъпите дрехи на горските е налице : 31 /тридесет и един / МИЛИОНА !Ето пак : banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/gorskite-s-drehi-za-31-miliona
17
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А така как може да давате на децата български праскови на 1,50 лева килограма когато може да им дадете турски на цена 1 лев, като цената включва и 17 пръскания с неразрешени в ЕС препарати. Не е важно дали се яде храна или л*ина - важното е да е ефтино. Така действа съвременния българин
16
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами естествено е цената на плодовете в училищата да е по-висока от тази по борсите. Плодовете в училище (поне документално) са български. Много от тези по борсите са гръцки и турски гуменки. Вие каква храна искате да яде детето ви?
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко манипулативно е написано - "Единствените промени, които са направени от ГЕРБ". Програмата работи от 2010. Кой беше тогава на власт? ГЕРБ. При това без патерици като РБ в момента. Значи създали тази програма (предшественика на Танева), пък само някакви дребни промени били вкарали?!!! Що за глупости пишете...