Цветанов: Кабинетът "Орешарски" е най-големият провал

Нападна опонентите си, но не обяви кандидата за президент на ГЕРБ
1 окт 2016 12:48, Петя Славова
167
Цветанов: Кабинетът "Орешарски" е най-големият провал
Снимка: архив, Булфото

Най-големият провал в държавното управление от 26 години насам, според Цветан Цветанов, е кабинетът "Орешарски".

То отдалечи страната ни от евроатлантическия път, знаете какво се случи с еврофондовете, посочи председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията пред журналисти в Балчик.

По думите му, президентът Росен Плевенелиев е успял да намали политическото противопоставяне, зародено от БСП и ДПС през 2013 година. "Тогава служебният кабинет даде възможност да се проведат едни нормални избори.

Още по темата

С провокацията си "Костинброд" БСП целяха да създадат излишна провокация в обществото, за да отблъснат хората и да не упражнят законното си право да гласуват. Година и половина по-късно видяхме, че това правителство не е способно да изпълнява поетите ангажименти, защото в политиката не може да се работи само с популизъм и внушения", подчерта Цветанов, цитиран от БТА.

Според него преди предсрочните парламентарни избори през 2014 година Плевнелиев отново се е натоварил с голяма отговорност, за да намали противопоставянето в политически план и да успее да създаде втори служебен кабинет.

"Днес имаме стабилно правителство с мандата на ГЕРБ, с министър-председател Бойко Борисов. Плевнелиев щеше да се е провалил, ако беше се провалил в съставянето на служебните кабинети в условия на политическа криза, дирижирана от БСП.

Съставът на служебния кабинет през 2014 г. подписа споразумението с ЕК за новия програмен период. БСП не успяха да направят нищо, за да се подпише споразумението през 2013 година, въпреки че то беше подготвено от първия кабинет на Бойко Борисов.

Днес нито Балчик, нито други български общини, могат да се възползват от новия програмен период. През 2015 г. положихме много усилия да изправим тези грешки, да започнат да се приемат съотвените проекти през 2016г, които да бъдат реализирани през 2017г.", обясни Цветан Цветанов.

Според зам.-председателя на ГЕРБ най-сериозният опонент на ГЕРБ в предстоящите президентски избори е БСП, защото са "системна политическа партия". "Объркан съм - Илияна Йотова или Румен Радев е кандидатът за президент? Дължат отговор на избирателите си", заяви Цветанов.

Цветан Цветанов бе категоричен, че Кристалина Георгиева има невероятен шанс да бъде първата жена, която да оглави ООН. "Нека да й пожелаем успех и да се обединим като българи върху това, което може да спечели и всички ние да се гордеем.

Не трябва в никакъв случай да изпадаме в хулене нито срещу Ирина Бокова, нито срещу Кристалина Георгиева. Това са две достойни жени, представляващи страната ни в изключително сериозни институции каквито са ЮНЕСКО и Европейската комисия", подчерта той, но така и не стана ясно кой ще бъде кандидатът на президентските избори от ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още по темата: Цветан ЦветановГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
E zezo a ti
121
0
 
19
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Разбира се, Пролетариатът не знаете тези неща, защото за 27 години СДСто ви проми главите и ви внуши, че не сте Пролетариат, а десни и капиталисти.
120
0
 
20
 
! Отговори
socialen преди 7 години
В края на 1994 година Парижкият и Лондонският Клубове възложиха на Межлународния Валутен Фонд да събира лихвите по българския външен дълг към тях. Несъгласието на МВФ да просрочи транша от 1.5 милиарда $ в края на 1995 години вкара страната в Хиперинфлацията, като изпразни валутния резерв. През 1993 и 1994 година страната също плащаше траншове и получаваше кредити от МВФ на 70% лихва. Това доведе до Хиперинфлацията.
119
0
 
21
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Разграждането на държавното национално стопанство при Филип Димитров доведе до официална безработица от 28%! Неофициалната беше над 61%! Това постави началото на хиперинфлационния процес.
118
0
 
20
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Хиперинфлацията е следствие от силно намалена икономическа активност, стопяване на валутния резерв и срив на външните ни пазари. Кредити раздаваше и СДСто. И то много! Либерализацията на банковия и финансов сектори, направена при Филип Димитров, постави началото на кредитния балон.Иван Костов легализира 1997-2001 година престъпно натрупания капитал до 1997 година. Костов не национализира абсолютно нищо, а разпродаваше за лев-два.
117
1
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
В никакъв случай не съм съгласен. Най-големия .........мин. пр. бе Жан Виденов. Умишлено предизвика хипер инфлация за да стопи вътрешния дълг и да може техните кредитни милионери да върнат жълти стотинки. Фалира 17 банки и ликвидира спестяванията на хората от цял живот.Кутия цигари 650лева , два пъти смяна на парите,бабите си объркаха сметките и т.н. Той фалира държавата .Най мразения човек , а не Костов.
116
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ -ВАЖНОТО СЕГА Е ГЕРБ ДА СЕ РАЗПАДНЕ ПРЕДИ ДА СЕ ЕРАПАДНАЛ ЕС!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........?
115
1
 
32
 
! Отговори
socialen преди 7 години
За разлика от неграмотния Борисов и слабоумния Цветанов, Орешарски има образование.
114
0
 
21
 
! Отговори
socialen преди 7 години
... и Прокопиев щеше да е в Панделата.
113
1
 
26
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Борисов унищожи постигнатото в икономически мащаб след 1997 година и забатачи Икономиката на ниво 2001-2002 година. Ще трябват години, за да се върне на нивото от 2008 година. Няма по-малоумно и по-провалено "управление" от 3.5 годишното еднолично, катастрофално-неграмотно "управление" на неконтролируемия хаос на неграмотния Борисов в периода август 2009-февруари 2013 година. Затова Народът го изрита с шут.
112
1
 
25
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Най-големият провал е 3.5 годишното еднолично, катастрофално-неграмотно, малоумно "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009-февруари 2013 година, за което Борисов унищожи над 250.000 работни места и остави близо един милион българи без препитание и доходи, срина доходите и забатачи страната в тежка икономическа депресия, продължаваща вече 6та година, и беше изритан като единственият с Жан Виденов досега.
111
0
 
27
 
! Отговори
цветане преди 7 години
Махни се от полезрението на хората.Омръзна ни да дрънкаш,кой какъв е.Хората ще преценят за кой да гласуват.В момента БГ е цъфнала и вързала,затова *** на терминалите и виж за какво става дума.Самолетите са пълни с хора,които емигрират ,и то млади семейства,СЪС СЪЛЗИ !!!Защо не виждате действителността.Омръзна ни от думи,искаме дела.,А не празни обещания.И сега ,вие като сте на власт е мизерия,глад и студ.ТИ,ако вземаш заплата от 400 лв,ще те питам така ли ще говориш.Не си слагай цайси,а гледай!
110
0
 
31
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Орешарски не се е провалил в нищо. Провали се Цецо, че не можа да вкара фалшивите бюлетини в изборите.
109
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли някой да напише: ОРЕШАРСКИ СЕ ПРОВАЛИ в 1). 2). 3............ Ако Пеевски ръководеше ДАНС сега нямаше да има БОКО,ЦВЪКО, ГЕРБ ......
108
0
 
29
 
! Отговори
шимпанзе преди 7 години
И ти,ли Цветане и ти .ли забиваш ножа на Бойко ,бе? Алчен мръсен Павиан.
107
1
 
26
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Ха,има малко истина в коментара ти,но ако ентелегентните красиви и платени протестори,бяха оставили Пеевски ,за една седмица ,шеф на ДАНС 100 % физкултурника,щеше да прави избори в централния Софийски затвор.
106
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
май няма по вярно твърдение че всички са маскари
105
0
 
31
 
! Отговори
маймуната преди 7 години
Най-големият провал са всичките политици на прехода след бай Тошо. Всичките сте едни ходещи торби с л.а.й.н.а. Повръща му се на народа от Вас уважаеми г-да. Ай сиктир и от мен.
104
2
 
32
 
! Отговори
Ха преди 7 години
Ако не беше кабинета орешарски ЦЕЦО щеше да е у затвора.
103
5
 
42
 
! Отговори
ЦЕЦО 6-те АПАРТАМЕНТ преди 7 години
ЧЕ КАБИНЕТЪТ ОРЕШАРСКИ ХИЛЯДОКРАТНО ПРЕВЪЗХОЖДА МУТРЕНСКИЯ КАБИНЕТ НА БОКО. ОРЕШАРСКИ Е КОМПЕТЕНТЕН И ДОКАЗАН СПЕЦИАЛИСТ, А ТИКВАТА Е ПРОСТА, НЕОБРАЗОВАНА МУТРА. ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ - С 22 МИЛИАРДА ДЪЛГ, КОЙТО ЩЕ БЪДЕ ОКРАДЕН ОТ БОКО И АВЕРА МУ ЦОКО, С БЕЖАНСКИ ЛАГЕРИ, ЗАЩОТО БОКО Е ЗАВИСИМ ОТ ЕРДОГАН И ЩЕ НИ НАТРАКАТ МУДЖЕХИДИНИ И БАНДИТИТЕ НА ИДИЛ В БЕЖАНСКИТЕ ЛАГЕРИ, ВИСОКА ПРЕСТЪПНОСТ, СТЕГНАТ ЗА ГУШАТА СВЕТЪЛ БИЗНЕС И ПРОЦЪФТЯВАЩ МУТРЕНСКИ БИЗНЕС, ЧАЛГАРИ И ПРОСТОТТИЯ -ИСКАТЕ ЛИ ОЩЕ????