Калфин категоричен: Не ни трябва послушен президент!

Той призова Цачева на дебат за президентската институция
Обновена: 2 окт 2016 17:44 | 2 окт 2016 15:46, Анисия Иванова
32
Калфин категоричен: Не ни трябва послушен президент!
Снимка: БТА

Не ни трябва послушен президент, а личност, коментира Ивайло Калфин по повод номинацията на ГЕРБ за държавен глава. "Искам българският президент да не бъде безличен, какъвто беше през последните 5 години, да не бъде партиен послушко, да не бъде самозванец и да си мисли, че познава всички инструменти на държавната власт", настоява Калфин във видеообръщение в Facebook.

Още по темата

Кандидатът за държавен глава на коалиция "КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ" призова Цецка Цачева на дебат за функциите и задачите на президентската институция. "Надявам се тя да не бяга от дебати с мен, както правеше г-н Плевнелив преди 5 години, за да можем да предоставим възможност за аргументиран избор на хората", казва той в посланието си.

"Аз мисля, че отношението към институцията на държавния глава не трябва да бъде партийно. За мен е важно тази институция да бъде изпълнена със съдържание. Това минава през мажоритарен избор. Там не сяда партия и се надявам там да не седне още веднъж послушен президент. Там трябва да има личност, която да изпълни със съдържание институцията. Така че пожелавам успех на всички участници, но подчертавам - мисля, че функциите на президента на Република България трябва да бъдат коренно различни от това, което показа Росен Плевнелиев, а именно обезличаване на тази институция и послушание към партийните си началници. Сега ГЕРБ отново тръгват със същия подход. Надявам се избирателите да решат друго! Няма притеснения, готов съм от днес дори да изляза на дебат с госпожа Цачева по всички теми, свързани с работата и задачите на президентската институция“, коментира още Калфин.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Калфин, какъв дебат с тая. Не си губи времето.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това противно шкембесто същество ще ни каже какво ни е необходимо и какво не. Мъчат се комуноидните сатрапи да подарят България пак на колхозните си гаспадари. Пфу изм-ет гн-усна!
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До и аз 22Леле, леле, 22 - Галери Симеонов?! Както се казваше в "Чичовци" - "покажи се.. звяр ли си, човек ли си.." Че тоя само да го гледаш, няма да можеш да ядеш три дни, а ако го чуеш, каква елегантни, фини, умни изрази бълва, като видиш възпитанието му, каруцарския му речник, "етиката" му на едни същества, блъскащи се над копанята с манджа, ще разбереш изведнъж, че си мазохист.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без мен, Калфа!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе, Калфин, къде и кога живееш бе, човек? Това не ти е социализмът, когато кандидатите за избранници - от депутат до кмет, щъкаха като *** из цяла България по ОФ клубовете да ги видят хората, пък и да ги поизпотят с някое въпросче. Имаше едни "зрънца", които много питаха, е после и много патеха, но формално имаше среща с обществеността. А сега и муцуната на кметовете не сме виждали, камо ли чували, колко им е акълът и колко апартамента имат. Не че не ги избираха де, но поне имаше видимост
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно е калфа, не ни трябва марионетка на гоце.
20
7
 
2
 
! Отговори
и аз 22 преди 7 години
Моя избор беше за г-н Валери Симеонов- човек прям и критичен ,но с точни аргументи.Но ще дам гласа си за Бойко Борисов ,вярвам и в неговата преценка.
19
9
 
5
 
! Отговори
Лала преди 7 години
Мислех да гласувам за ВМРО ама май с тези изказвания че Цачева неставала ще пусна бюлетина за нея, нека е протекция на Борисов -даже идеално, двама Борисовци в този случай!!!! Белким тогаз се оправим!!!'
18
0
 
4
 
! Отговори
Окей преди 7 години
Ми прав е човека.Сега очакваме достойно да се оттегли САМИЯ ТОЙ!зА ЕДНИЧКТА ВЛАСТ /щото не го номинираха на избираемо място за Европарламента /напусна БСПЗа да се опита за президентството напусна правителството ТРЕТото напускане ще му спести повторно разочарование
17
2
 
5
 
! Отговори
Неверник преди 7 години
"Другарю" Калфин смятах Ви за по-мъдър политик. След това Ваше изказване си задавам въпроса: Нима когато напуснахте министерския пост от кабинета Борисов, Вие не се подчинихте на повелята на Вашата партия. Следователно Вие не взимате самостоятелно решение. Ако станете президент, как ще се освободите от опеката на "големия шлем" Първанов или на Румен Петков. Едва ли!?!? Ето защо след това Ваше изказване подкрепата ми за Вас отпада, тъй като в случая не сте искрен.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калфата не стана Майстор
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калфин - вечният мераклия
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунизмът никога не си е отивал от България. Доказа го и днешната номинация.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първанов - това е новият Костов. Както Костов съсипа СДС, създавайки ДСБ, така и Първанов съсипва БСП, чрез АБВ.По подобен начин Местан съсипва ДПС чред ДОСТ.Ще видите че един дени Борисов ще направи Герб-2
12
1
 
14
 
! Отговори
Първанов те съсипа преди 7 години
Властолюбието на Първанов съспива всичко до което се докосне. То съсипа БСП, съсипа и умни и можещи хора като Калфин....
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В интересен на истината Калфин е един доста интилигетен човек. беше добър министър на икономиката, и се справи доста добра като социален министър , започна една социална реформа, която за съжаление не е завършена. Умерен, възпитан, малко не му стигна да стане президент. Стана жертва на Първановите амбиции - Първанов се отдели първо от БСП, а после го принуди да напусне поста министър на социалните грижи.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОДИНА И ПОЛОВИНА КАЛФИН БЕШЕ МНОООГО ПОСЛУШЕН ВИЦЕПРЕМИЕР НА ВОЖДА БОРИСОВ.
9
1
 
13
 
! Отговори
х преди 7 години
повече дебати, за да видим и преценим кой е най-подготвен да оглави президенстката институция.
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калфин категоричен: Не ни трябва послушен президент, а личност............Прав ки Калфа....Само,че ти не си тази личност! Аз залагам на Велизар Енчев...единствения опълчил се на 239! Той е моят президент!
7
4
 
21
 
! Отговори
смехурко:)))))) преди 7 години
Калфа:)))))))))))))))))))) селски бояджия елитен художник не става:))))))))))))))).Погледни себе си от коя партия си първо .2. колко пъти се боядисва :)))))))))))))))И тогава коментирай другите ПОНЕ това да бяха те научили в училището на партията ви .Която над 4 пъти си сменя името погледни в историята и.Крали и убивали само Чиста проба мародери