Стяга се протест: Борисов – вън, Бокова е на народа!

Недоволни се събират тази вечер пред правителствената сграда
6 окт 2016 17:30,
148
Стяга се протест: Борисов – вън, Бокова е на народа!

Антиправителствен протест се събира тази вечер пред Министерския съвет. Събитието е създадено във Facebook и е обявено за 18 часа.

Протестът ще мине под мотото: "Оставка на правителството! Бойко Борисов – вън. Ирина Бокова – кандидатът на народа".

Сред организаторите на недоволството са червените общинари Борис Цветков и Николай Белалов.

Протестът с искане за оставка на правителството идва само няколко часа след като БСП, ДПС и АБВ поиска Борисов и кабинетът да подадат оставка заради гласуването в ООН. При вота за нов генерален секретар на организацията разжалваната от властта Ирина Бокова се нареди на второ място след победителя, а новият ни кандидат Кристалина Георгиева е предпоследна.

"Този митинг е само началото", пишат потребители на FB в страницата на събитието. "Ирина Бокова е герой, защото с нож забит в гърба постигна уникален резултат", пишат други.

Трети предлагат лозунги за протеста. Сред тях са: "Който слуша Меркел, е политически бежанец", "ИРИНА - КАНДИДАТЪТ НА НАРОДА!", "Оставка на предателите" и други.

Има обаче и такива, които критикуват инициативата. "Не яхвайте народното недоволство", съветва жена организаторите на протеста. Друг пък смята, че е трябвало да се протестира преди да бъде "натресена" Кристалина Георгиева, защото сега нямало смисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези резултати на картинката нещо не са наред. Общо гласовете са 15, а на картинката са повече.