Толстой да си влиза свободно в България, Борисов му разрешава

Премиерът: Коментарът му е арогантен, но не е руска позиция!
146
Толстой да си влиза свободно в България, Борисов му разрешава
Архив: Булфото

Макар че руският депутат от партията на Владимир Путин "Единна Русия" Пьотър Толстой направи обидно за страната ни изказване, няма основание да му бъдат забранен достъпът до България.

Това обяснява премиерът Бойко Борисов в писмен отговор на въпрос на депутатите от РБ Петър Славов и Мартин Димитров и от ГЕРБ Методи Андреев.

Още по темата

На 18 септември в репортаж на БНТ в отговор на въпрос дали ще води положителна политика спрямо България Толстой заяви: "Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме". По-късно той разясни, че думите му били просто шега, след като вече предизвикаха широка реакция.

"Въпреки че направеното изявление е арогантно и не допринася за развитието на двустранните отношения между България и Русия, смятам, че то не съвпада с официалната руска позиция и заради това не е налице необходимост от официална реакция на българските институции по този повод", пише Борисов.

Той е категоричен, че българо-руските отношения имат сериозен дневен ред и не могат да бъдат повлияни от подобни изявления.

"Изявлението на Толстой не поставя в опасност сигурността и интересите на българската държава, не са налице и данни, че той действа против сигурността ни", продължава Борисов и допълва, че не са налице обстоятелства, заради които да му бъде забранен достъпът до България.

"Българското правителство се надява Русия, както и всяка друга външна за ЕС страна, да бъде предсказуем и надежден партньор, зачитащ принципите на върховенството на закона и териториална цялост да държавите. В диалога с руската страна българското правителство ще продължи, както и досега, да отстоява националния си интерес и да следва линия на поддържане и развитие на прагматични отношения, които не се влияят от емоции, а от реални интереси", уверява премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
3
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
ГЕРБ=БСПМосковкото *** Борисов показа истинското си лице-национален предател!
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СРАМ!!!
65
0
 
4
 
! Отговори
пусни го да се разхо преди 7 години
Убий проста*а с презрение!Лавината от коментари след изказването му са достатъчни. Защо трябва да се увековечава с държавни укази.
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пуснете го, нека дойде да се разходи без охрана.Може да си намери майстора.
63
13
 
10
 
! Отговори
oпетков преди 7 години
До Анонимен Русия сама се *** като наруши международен договор като гарант на целостта на Украйна и завладя територия на суверенна държава. Ако не бяха предатели украинските военни в Крим, сега там щеше да се води война със зелените човечета. Като ти чета поста се убеждавам, че ако цъфнат и тук, ти ще им ближеш ботушите, докато опъват жена ти. Никой от изброените от теб не е "изливал помия", а е изказал принципна позиция против агресора Русия..
62
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чe този Толстой има хомеопатично разреждане на кръвта на великия граф Лев Толстой, няма никакъв спор. Гледал съм го много пъти по Канал 1 и не ми е оставял добро впечатление. Но някои наши *** преиграха! Преекспонираха.Толкова им е акъла, видяха повод и дръж! На дребно играете, господа!Ако сравним колко по-мия се изля в пашите медии по отношение на Русия, ако си припомним изцепките на самия т.н. Президент,това на Толстой е лека шегичка!Петър Славов,Мартин Димитров иМетоди Андреев - сус!
61
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците си купили един шопски генерал да им играе по свирката ,ама направо бг граждаснство му издай , щом може за хамстера , що не и този с какво е по различен от разпищолия се дето е в брюксел , да се вземат с божидарчо или хсмстера или някоя пионка от бсп ту аман от гомо драми.....
60
2
 
9
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
Бойко бре, ти май си мазохист!! Путин ти го нацепи до доматите в ООН и ти пак шикалкавиш!! Пъзльо!! Ако на Плевнелиев "топките" са дини твоите са фъстъци , тъй да знаеш!!!
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя пък *** кой го броиако не са загубените българи да го траят няма къде да отиде
58
6
 
14
 
! Отговори
Голата истина преди 7 години
Истината боли!Петър с дългия метър просто си позволи да каже истината в учите относно т.н. чуждестранни инвестиции. Когато си дадеш нехтохима,бензиностанциите,банките,заводите,търговската мрежа заедно с къщите и апартаментите на чужденци,трябва да знаем че в комплект с тях върви и *** ни и този на децата ни!Когато чужденец си купи имот у нас очаква той да е господаря а ние слугите и ратаите.Истината боли драги сънародници!Както руснаците така и останалите т.н. инвеститори яко ни чукат отзад
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре е действал Борисов, щом онзи е признал, че изказването му е несериозно. Не е нужно да си влошаваме отношенията с Русия за нищо. Много ясно, че никой не може да ни купи държавата. Просто мразещите Бойко тук си чешат езиците като говорят срещу премиера. И техните приказки толкова сериозни, колкото и изказването на Толстой.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да снимката кърти мивки - Т***алпата си е т***лпа
55
3
 
10
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Другарят Борисов: Това, дето съм го казал, че съм против Русия, не съм го казвал. А това, дето съм го казал, че съм за Русия, също не съм го казвал. Когато кажа, че съм за Русия, означава, че едновременно с това съм и против Русия. Поне така ми наредиха от Козяк.
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце незнам за Толстой ама е време ти да си одиш !
53
0
 
8
 
! Отговори
маймуната преди 7 години
Браво Бурзум...Майтап ,бе Уили..,ами когато аверите на гн.Рамзан Кадиров решат да ни по гостуват разрешено ли им е,гостито? Щото онзи ден четох някъде нещо за наркотрафика...имаха някакви нови наставления от Президента на Чечня в борбата с трафикантите и в този смисъл бих искал да попитам,ако търсят трафиканти в България... след като ние не можем да се справим сами с проблема...Нали разбираш...
52
2
 
12
 
! Отговори
Заповед преди 7 години
Толстой може да влиза свободно, но на Пушкин строго се забранява да влиза в България. Той е с опасно име и си строи сам паметници.
51
2
 
12
 
! Отговори
Страх лозе пази преди 7 години
Боцата е умрял от страх. Путин явно му е казал, че ще го гони до дупка, а западняците са му съобщили, че не им пука. Затова и се мазни на Императора като за световно. Жалка картинка. Иначе този Толстой е *** *** и не виждам защо му се обръща внимание.
50
1
 
14
 
! Отговори
www преди 7 години
ТИКВА...
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде малко Док. филмчета да погледаш да се образоваш като слагаш минуси за неща което не знаш , напиши в гугъл на немски и гледай батеFRONTAL21-DOKUMENTATION | 04.10.2016 Putins geheimes NetzwerkWie Russland den Westen spaltet
48
6
 
11
 
! Отговори
Колев преди 7 години
БАЦЕ,казал съм ти,с Русия по внимателно.Пьотър Толстой си е гражданин на света и няма да те пита къде ще върви и откъде се връща.