Визите за българи за Канада започват да отпадат поетапно от 1 май 2017 г.

Решението е стъпка към отпадане на визите и за САЩ
Обновена: 6 окт 2016 22:55 | 6 окт 2016 22:48, Елка Василева
123
Визите за българи за Канада започват да отпадат поетапно от 1 май 2017 г.
Снимка: архив, Reuters

Министър-председателят Бойко Борисов обсъди с канадския си колега Джъстин Трюдо въпроса с отпадането на визите за български граждани в телефонен разговор, продължил близо час. Разговорът беше поискан от канадския премиер. На него присъства и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, съобщи правителствената пресслужба.

Премиерът Трюдо запозна българския си колега с усилията и огромния по обем работа на канадското правителство за отпадане на изискването за визи за български граждани.

Трюдо пое ангажимент от 1 май 2017 г. до Канада без визи да могат да пътуват българските граждани, които вече са посещавали страната, притежателите на визи за САЩ, както и представителите на бизнеса.

Канадското правителство ще положи усилия до края на 2017 г. без визи до страната да пътуват и всички останали български граждани. Само в случай на забавяне поради технически причини заради огромния обем административна работа и пренастройка на системите тази дата може да бъде удължена до 1 май 2018 г., но не по-късно.

Джъстин Трюдо посочи, че това е възможно да стане след многократните проверки и направените констатации по подготовката на България и големия прогрес в отношенията между двете страни. Решението на канадското правителство е ключово, тъй като се приема за стъпка към отпадането на визите за българските граждани за САЩ.

Техническата подготовка на двустранните договорености двамата премиери възложиха на своите министри на вътрешните и на външните работи.

Борисов и Трюдо се договориха за размяна на визити в рамките на 2017 г. Това ще бъдат първите посещения на ниво министър-председател между двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: канадавизи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ СА КОНГЛОМЕРАТ ОТ КОРУПЦИЯ , ТЪПОТИЯ И ПРОСТОТИЯ .
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютна лъжа е това с визите! Кой ще разреши безвизово пътуване на българите ,след като сценарият е България да приюти бежанците тук и съответно ще им издаде и български паспорти. Значи ЕС плати 108 милиона на България за приютяване и интегриране на бежанците ,т.е. Запада само срещу 108 милиона си купи спокойствието а канадците да не са по прости от Запада,че да приеме тия бежанци на тяхна територия?
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашето посмешище спешно търси неща за отклоняване на вниманието на будалите от простотиите и изцепките му. Взеха го на кашмер в целия свят нашият самовлюбен грандоман.
17
8
 
15
 
! Отговори
. преди 7 години
Алоуууу ! На вниманието на ушанките и панелните плъхове: КАНАДА и АВСТРАЛИЯ са двете страни с най-висок жизнен стандарт и най-щастливо население. Да се знае .... бай *** все е най-велик и Русия все е мнооуу готина , чак ослепяват за истината. И ..Канада не е САЩ ...Канада е едно прекрасно място , нищо че е студено.
16
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Нема кво, голема работа... Трябваше да са паднали ПРЕДИ ГОДИНИ... А и сега - я паднат след ГОДИНА-ДВЕ, я НЕ... Нема нужда...
15
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха - от Канада бегат дори и ***.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ех Канада Ех Канада ще продам червената си ладаще продам последната си риза за билет до Монреал и виза
13
1
 
9
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Какво да ви кажа , г-жа Василева си преведе поредната *** статия и последваха глупави коментари. Как ли вече не се е сетила за рождения ден на Путин да пише ? Вярно , рано е , той е след 40 минути. Аман от напъни на бездарни журналисти !
12
3
 
19
 
! Отговори
до канада преди 7 години
Британците ще въвеждат наново визи за българи , канадците ще ги махат нещо много предизборно за пред матреяла , идат избори и обещанията почват ........
11
19
 
14
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Треперят ми чорапите , да не би да съм се залетял да ходя в Канада !Пишете , кога ще отпаднат за Русия визите.
10
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесно! Само дето не останаха българи в България! Благодарско и на Канада и на САЩ за навременните мерки!
9
3
 
33
 
! Отговори
Idealist преди 7 години
Цената е подписване на Търговския договор за свободна търговия. Без визи в Канада и без права у нас!
8
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен: KANADA NE E USA!!! Ela da pojiveesh i shte vidish samo ORGANIC producti. Tuk ne kupuwame na USA boklucite.
7
2
 
31
 
! Отговори
Не ни заблуждавайте преди 7 години
Разговорът с Трюдо е подължил 15 мин.!През останалото време преводачите са работели усърдно да доведат до знанието на единия премиер, какво е казал другия.
6
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Премиерът Трюдо запозна българския си колега с усилията и огромния по обем работа на канадското правителство за отпадане на изискването за визи за български граждани."България е член на ЕС, САЩ и Канада имат договор с ЕС гражданите им на пътуват без визи, но за България не го спазват защото българите са втора категория хора и може да им плюеш в лицето, а те ща се усмихват и облизват.
5
1
 
27
 
! Отговори
браво! преди 7 години
Браво! Нова победа на вечната канадско-българска дружба! Да живеят българското и канадското БеКаПе-та!
4
3
 
30
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Дрън дрън, че пляс. Какво има за обсъждане и Що за идитщина е "поетапното" отпадане. Като член на ЕС трябва да искаме визи за канадски граждани до приключване на "етапите". Тиквата нали уж знаел да удря по масата.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига гупости, канадеца искал телефонен разговор за да ни наложи отпадане на визите разговора е продължил близо час значи Боко страхливеца дълго се е съпротивлявал или нещо пак ни лъжат
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво общо има този Павиан с това!?
1
3
 
45
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
А да не е от 1 април!?