Борисов към кметовете: Бъдете прецизни с проектите

Европа може да реже пари заради бежанците, предупреди той
7 окт 2016 18:10, Надежда Бочева
54
Борисов към кметовете: Бъдете прецизни с проектите
Снимка: БТА

Европейските институции ще компенсират с финансови корекции по европроектите нарасналата нужда от средства за издръжка на бежанците. Това предупреди кметовете премиерът Бойко Борисов по време на годишната среща на НСОРБ в курорта Албена. Според него никой няма да обяви гласно намаление на средствата за кохезионна политика, но това ще е един от резултатите от бежанската криза.

Искам да сте много прецизни с проектите, като трябва да върнат 1-2 млрд. ще намерят инструменти да го направят, каза той.

В Европа вече няма пари, отбеляза премиерът и посочи разногласията между държавите членки и отказа на някои страни да приемат мигранти.

Той призова кметовете за повече толерантност и търпение като посочи тежката ситуация в страните, от които идват мигрантите.

Най-важното за нас, кохезията, полека-лека полека върви към закриване, каза Боисов.

Не сме застраховани от ревизия на работа средствата за кохезия, каза вицепремиерът Томислав Дончев. По думите му всеки скандал с европроекти е аргумент за тези, които искат да намалят парите за сближаване. Ако нещо е изградено и не се ползва, може голяма част от средствата да дойдат от вашия бюджет, предупреди той кметовете.

Той отбеляза, че нарушенията на ЗОП намаляват, но все още има дискриминационни условия при някои търгове. Вече работи нов система за контрол и мониторинг, за да откривавме дефектите, допълни той.

За финансовите корекции Дончев каза, че те ще са относително малко за стария период.

В бъдеще при корекции кметовете ще трябва да си търсят правата по съдебен път, обясни той.

Демонтажът на кохезионната политика ще предизвика сътресения в ЕС, каза посланикът на Словакия Мариан Якубоци. Той посочи, че политиката на сближаване е един от приоритетите на Словашкото председателство на ЕС като един от инструментите за икономически силна Европа.

На форума НСОРБ и управляващите подписаха споразумение за сътрудничество.

Днес организацията на местната власт отбелязва 20 г. от създаването си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,Форбс ,,....Тъпоумен интригант....?????
37
1
 
3
 
! Отговори
Няма как преди 7 години
"Прецизни" са кметовете, боце... Спазват установената "схема" - толкова за влагане в проекта, толкова за тях, за проверяващи, за партията, за теб и... т.н. Никакви издънки иначе... лошо, нали!? И естествено ще правим до откат неизползваеми екопътеки, стадиони и басейни в села с по 200 старци и пр. "неотложни" неща...
36
0
 
2
 
! Отговори
А бе преди 7 години
Не е по темата ама няма къде другаде.Почти седмица от регистрацията на всички кандидати, а няма социологически проучвания??!!!Дълбока конспирация нещо,велика тайна?Или резултатите не се харесват и чакат Цецо да ги нагласи?Айде малко по-сериозно,ако случайно ГЕРБ загуби,това краят на света ли ще е?Макар че като гледам анкетата на ДНЕС* може и това да стане.*Естествено няма как тая анкета да е точна,защото потребителите не са представителна извадка.Но може да даде някои насоки.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рапонеееее, стана за смях и подигравки на цял свят. Ако не си забравил да четеш виж как са те обрисува ли във Форбс. Времето ти изтече щом и американците се отвратиха от теб.
34
0
 
2
 
! Отговори
Боко+ва преди 7 години
Внимавайте,защото който се издъни,ще има смяна. Кмета на София,ще стане кмет на Бургас,бургаския ще отиде в Стара Загора,старозагорския в Русе и т.н
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОСТАВКА БЕ ***!
32
0
 
1
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До socialen И понеже умните и образованите по време на избори ходят за гъби, *** с 13% печелят изборите.
31
0
 
2
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен От политбюро:Тази точка се изтърка отдавна, не ни излагай.
30
1
 
5
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
"Бъдете прецизни с проектите " , означава всеки кмет да предвиди освен процента за Дончев /кожодереца/ , а и специален процент за Премиера /премиерския пай/А това дето щели да намалят парите по фондовете е за настървяване на кандидатите и повишаване на процентите !
29
0
 
7
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Искам да припомня един виц с поука на Боко: През зимата едно врабче замръзнало и паднала на пътя. Минала каруца и един кон се изходил върху него. Врабчето се съживило и си показало главата. Минала втора каруца и премазала врабчето. Извода е: Когато ти е насрана главата не я показвай.
28
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На чужд гръб и 25 милиарда заеми са малко .Честито от Герб.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен21 Личностно разтроиство .Хистрионно !
26
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До За съжаление Всичките му деяния доказват че е бавноразвиващ .В мислите на такива индивиди винаги присъстват мании за величие ,безпогрешност ,лаври и подчинение ,подчинение в името на тези идеи.Маниакално подчинение за осъществяването на болни амбиции.
25
1
 
23
 
! Отговори
За съжаление преди 7 години
Всички дълбоко се заблуждават, ако си мислят, че този ще подаде оставка доброволно! Той така се е е вживял в ролята си на Спасител,Миротворец и Благодетел на "горките" бежанци,че чак сам си вярва,дори и планове крои за следващите 10 год поне.......Само и само да се стичат парички в бездънните му джобове !
24
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той затова гони умните от БГ и набляга на ***
23
1
 
20
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Само ***, неграмотен, нискоинтелигентен Пролетариат е в състояние да се възхищава от простотиите, избълвани от неграмотния Борисов.
22
1
 
24
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Като не спи и не яде, Борисов бълва по цял ден само простотии пред нискообразования си, малоброен, полуграмотен електорат от бедни, провинциални, български избиратели, които са едва има-няма 13% или много по-малко от 1/6 от всички български избиратели.
21
0
 
20
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
"Дълбоко-посредствен,тъпоумен интригант -сървайвар..."цитат от списание Форбс...хахахах
20
0
 
27
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Глупости. Баце се застрахова. Като му резнат фондовете няма да е защото са крали като разсипани, а заради бежанците. Баце разбира се не е Орешарски да му спират фондовете, щото крадат. На баце ще му ги спрат заради международното положение, а той пак ще е чист като сълза.
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е кво като режат пари заради бежанците?Те само си търсят повод закво да отрежат.Никой не е нетолерантен към бежанците ако беше така в Европа щяха да се събират армии да ходят да бият бежанци и да им палят лагерите.Ама не като сега 5 слаботелесни скинара хвърляли пластмасови бутилки и властите да пратят хиляди армия и полиция да пази бежанците.Европа в момента е свръхтолерантна следващото ниво на сигурно ще е да се приканват гражданите да се самоубиват и да прехвърлят собственоста на бежанците.