Швеция ни помага да интегрираме децата на бежанците

В скандинавската страна са пристигнали 35 000 непридружени деца
7 окт 2016 09:21,
36
Швеция ни помага да интегрираме децата на бежанците
Снимка: Булфото, архив

Швеция ще помага на България за интеграцията на непридружените деца бежанци. Скандинавската страна ще сподели своя опит и с борбата с миграцията. Това стана ясно след среща между социалния министър Зорница Русинова и шведската й колежка Илва Йохансон, предаде "Монитор".

Вече има сформирана работна група. "Проблемите на България и Швеция са доста различни, но се надявам техният опит да е полезен за нас", коментира министър Русинова.

"35 000 непридружени деца са дошли в Швеция само миналата година", обяви Йохансон. Тя обясни, че тяхната интеграция е много по-успешна отколкото на децата, пристигнали със семействата си. Според нея работата на институциите с тези деца не може да замени родителската грижа, но социалните работници могат да насочат децата в света на възрастните.

Междувременно Русинова и Йохансон са коментирали и въпроса за изменение на директивата за командироване на работници в Швеция. И двете страни подкрепят измененията, които целят защита на ценностите на ЕС по отношение на движението на хора, еднаквото възнаграждение и условията на труд. По думите на Русинова промените са важни в контекста на общоевропейската тема за превенция на недекларираната заетост и сивата икономика.

Йохансон обясни, че в Швеция няма трудова инспекция, минималните заплати и отношенията се регулират от социалните партньори. Тя заяви, че измененията в директивата също ще са стъпка в посока на подпомагане на социалните партньори да гарантират равно заплащане и условия на труд на командировани с местни работници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
34
 
! Отговори
Ъ? преди 7 години
Да тръгнем и тук да ги интегрираме с брошури "как се прави секс със белите жени" XDТарамбуките за да ги унижат още повече, почнаха да изнасилват дори и мъжете (феминистките били грозни), а те от своя страна им се извиняват за преживяното в родните им места.Стокхолм синдромизирани *** и феминистки = Швеция
21
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички са се юрнали да ни помагат,за какво ли не.Ай сиктир,бе,не ви щем помощта.Интегрирайте си ги у вас,щом сте толкова способни.Ние искаме да си върнем българите,които бяха прогонени от некадърни политици и сега работят за чужди държави.Искаме да си върнем държавата,а не да заселваме кой от където дойде.
20
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шведите са добри хора, но наистина много мръднали. Имах колега швед, който твърдеше, че няма абсолютно нищо против мултикултуризацията и когато го попитах какво мисли по въпроса , че някой ден мюсюлманите в родината му може да задминат коренното шведско население, защото при тях раждаемостта е много по-висока той отговори , че няма нищо против това. Точните му думи бяха " They are people, so what ? They're are human beings". А за изнасилванията каза, че това са медийни лъжи и не вярва. Луди са!
19
0
 
37
 
! Отговори
До 12 преди 7 години
Ти още на обяд ли си на 3-4 ракии?!Ние не можем да накараме едни нашенци да си гледат и хранят децата, които създават без да мислят и без да имат намерение някога да работят! Имаш ли представа колко струват на бюджета тези родени в България деца, чиито родители имат права над тях и ги възпитават по свой образ и подобие - като *, или ги подхвърлят да ги отглежда държавата.Чудим се как да надмогнем това, за да имаме ние поне по 2 деца, а ти агитираш да приемем още от онези .
18
0
 
39
 
! Отговори
Ликуй, народе! преди 7 години
Досега се ограничавахме да създаваме по едно свое дете,за да можем да изхраним и още едно - на нашенските шведи!Сега пък Близкият Изток и Северна Африка ще изсипват у нас своите безконтролно създадени деца,преценени от собствените им родители като излишни и продадени за смешни суми на кандидат мигранти,за да влязат те в Европа по-лесно.ПИТАМ:1. Защо да ги интегрираме, а да не ги връщаме обратно в родината им?2. Като поемем и тяхната издръжка, ще ни останат ли средства да храним и свое дете?
17
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо да ги интегрираме? Нали след края на войната ще се завърнат по родните си места?
16
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що бе, в Швеция да не би да ги интегрирахте?
15
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те и брюксеските дерунгели ни учиха на интеграция, нас, дето има-няма 700 години живеем всякакви в наш'та си ***. Докато не ги запукаха с атентати и се видя колко им струва жалката мулти интеграцийка.
14
0
 
47
 
! Отговори
pitanka преди 7 години
как се отзоваха толкова деца: "35 000 непридружени деца са дошли в Швеция само миналата година", с пълзене и ходене изминават хиляди километри. Кой ги доведе и защо? Сега ще си играем на "хуманност", а българските изоставени деца тънат в мизерия по социалните приюти и не успяват да се интегрират
13
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом Швеция ще помага значи всичко е загубено.Тия не са нормални.Забраниха сума ти книги писани преди столетия щото не били толерантни,забраниха половете измислиха някакво неопределено-"то". Отрекоха се от религията си за да не ядосват бежанците.Заливат малките деца с брошурки колко е хубаво да правиш секс с чернокож имигрант.По брой на изнасилванията скоро ще доближат Африка.Дори и в брошурите на икеа почти няма бели хора щото не било мулти култи.Това са много болни хора!Сериозно.
12
0
 
42
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
В България има много шведи, които не са и никога няма да бъдат интегрирани. А това е така , защото самите шведи не искат да се интегрират. В богатите западни държави от десетки години има турци, алжирци, мароканци, сенегалци, индийци, пакистанци и какви ли не още и те не са интегрирани. Включително и нашите шведи вече са там, например в Белгия. Та, как ще интегрираме афганистанците ?
11
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Швеция колко емигранта е интегрирала ?
10
0
 
44
 
! Отговори
НРБ преди 7 години
Това са незаконни емигранти в Африка и Азия чакат милиони !!!!Европа е пренаселена и не трябва да приема талибани!!!Кой ще помогне на европейски народи!!
9
0
 
55
 
! Отговори
a защо ? преди 7 години
А защо Швеция не вземе бежанците , НИЕ ЩЕ ИМ ПОМАГАМЕ ,... А ?
8
21
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата нека идват. Ако от малки се учат и възпитават- никакъв проблем да се интегрират и да се превърнат във функционални български граждани. Безработните мъже бежанци не са желани.
7
1
 
54
 
! Отговори
западно лицемерие преди 7 години
Напишете в гугъл Stockholm rape capital of Europe и ще видите колко са ги интегрирали своите емигранти. Интегрират ги с даване на секс и бивайки боксови чували на мюслитата.
6
0
 
51
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Да помогнат като ги вземат. Ние ще ги съветваме.
5
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледах интересен репортаж по BBC. В бежанските лагери продължават да се раждат деца всеки ден и то в семейства, имащи вече 2-3. Не съм расист, но някой етничиски "традиции" ми идват вповече
4
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, справят се. Започнаха да правят медицински изследвания на възрастта и се оказа, че голяма част не са непълнолетни и ги изключват от програмата. Промениха законодателството и сега няма баница за всички и хиляди бяха отпратени. Но, колежката на Русинова тези неща няма да и ги каже. На повърхността шведите са много състрадателни, но по същество нещата са съвсем различни.
3
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм сигурен, че повечето ще останат в България и ще имат големи семейства, с много деца.А ако и роднините си доведат - още по-добре.