Борисов: Пречиствателната станция в Шумен беше провален обект

Премиерът откри съоръжението за 62 млн. лв.
Обновена: 8 окт 2016 14:05 | 8 окт 2016 13:16, Елка Василева
59
Борисов: Пречиствателната станция в Шумен беше провален обект
Снимка: МС

Пречиствателната станция беше един провален обект, за който жителите на Шумен трябваше да извадят от джоба си 49 милиона и да ги върнат обратно, казал министър-председателят Бойко Борисов при откриване на съоръжението днес в Шумен, съобщиха от правителствената преслужба.

"Досега бях много толерантен, но се убедих, че всеки ден трябва да се напомня за катастрофата, в която ни въвлякоха Орешарски и издигналите го партии. Винаги съм се съобразявал какво говоря, за да не влизаме в сблъсък, но трябва да им се напомня всеки ден. Шуменци не са виновни, че са избрали некадърно ръководство, бяха подведени. Ние осигурихме от втория програмен период парите да дойдат бързо и да имаме днес това прекрасно съоръжение. Ще продължим да работим за Шумен", подчерта премиерът.

Той посочи, че с допълнителната финансова помощ се завършва проект, започнат през 1988 г., и така Шумен вече има инвестиции за над 62 милиона лв. в екология и здраве за над 100 000 души, които ползват пречиствателната станция.

Проектът е втората фаза на водния цикъл на Шумен и включва два подобекта - изграждане на биологично стъпало с отстраняване на азот и фосфор за пречиствателната станция и помпена станция за отпадъчна вода в кв. "Дивдядово" с напорен колектор до ПСОВ. Общият размер на инвестицията е 13 млн. лв. С въвеждането в експлоатация на тези съоръжения приключва един от мащабните водни проекти по Оперативна програма "Околна среда", в който са инвестирани общо над 60 млн. лв. , посочват от Министерския съвет.

Помолен за коментар относно статия на американски автор от вчера, премиерът отбеляза, че изразеното мнение е лична позиция на автора, а не на "Форбс". "Не се месим в нещата, които пише някой блогър, това си е негово лично право", каза премиерът Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави се на БОГ.Добре че го държат все още да е на власт ЕС.и САЩ,които наливат финансови инжекции , но които ще трябва да се връщат от всички нас.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
,,..България се управлява от тъпоумен интригант...,,Е ? Щом ,,Форбс ,,го казват няма как да не се съгласят и ,,умните и ентелегентните ,,...Тъпоумен интригант.Гарантирано от Герб.
47
2
 
12
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ЗА ДА ИМА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ТРЯБВА ДА ИМА ВОДА,ТЯ ИДВА ЗА ПОЛЗУВАНЕ ОТ ЯЗОВИР "ТИЧА"СТРОЕН ОТ НАРОДА НА ШУМЕНСКИ ОКРЪГ ПО ВРЕМЕ НА СОЦИАЛИЗЪМА И Е 320 МЛН КУБИКА,ВОДАТА ДОГОДИНА ЩЕ СТАНЕ С ЦЕНА 3,50ЛВ,ЗАЩО,ВТОРО КАЖЕТЕ,ЧЕ АКО НЕ БЕШЕ ТРУДА НА ХОРАТА И БАЙ ТОШО,ШУМЕН ПРЕЗ 1960 ГОДИНА,ИМАШЕ ВОДА ТРИ ДНИ, И ТРИ ДНИ НЯМАШЕ.СТИГА СТЕ СЕ КИЧИЛИ С ПОСТРОЕНОТО ОТ НАС И НАШИТЕ РОДИТЕЛИ.ВИДЯХМЕ ВИ КАКВО МОЖЕТЕ,САМО ЛЕНТИ РЕЖИТЕ И СЕ КИЧИТЕ КАТО НЕВЕСТИ.СРАМ.
46
3
 
19
 
! Отговори
Виц преди 7 години
Резнал лентата играл на хорото и се здрависал с хората на откриването, а раздал и автографи на по-върлите! После влязал в пречиствателната станция и рекъл на оператора на съоражението:Като откривах мандрата ми дадоха кис.мляко и сирене да опитам, в месо цеха луканка,в хлебозавпода питка! Вие тука нещо за опитване нямате ли!?Замислил се оператора и му гребнал малко от продукта:Ето гн Прем.- мМм много хубав шоколад правите тука!Опер:- ами да ако искате да ви напълним няколко кофи за вкъщи!?
45
0
 
4
 
! Отговори
Петолъчка преди 7 години
До 46: ти на колко години беше през 96-97!?
44
0
 
17
 
! Отговори
сикаджи олигофрени преди 7 години
На 'бизнеса' не му трябват нито инженери, нито програмисти, нито математици, нито лекари и медицински сестри ! На 'бизнеса' му трябват чобани, *** и футболистчета ...
43
0
 
7
 
! Отговори
Лоша комбинация 2в1 преди 7 години
Пречиствателна станция с очистителна диета за народа.
42
0
 
1
 
! Отговори
Петолъчка преди 7 години
До 46,Без да се намесвам в спора ви! Ще ми позволиш ли да те питам нещо?
41
3
 
15
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Не плюйте по Виденов! Срещу него да тичате пак няма да го стигнете.Най* разумният и честен човек.Със свещ ще търсите такъв политик, но.... няма да намерите.
40
1
 
6
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Наскоро написах това и моля да бъда извинен но искам да припомня един виц с поука на Боко: През зимата едно врабче замръзнало и паднала на пътя. Минала каруца и един кон се изходил върху него. Врабчето се съживило и си показало главата. Минала втора каруца и премазала врабчето. Извода е: Когато ти е насрана главата не я показвай.Прочети още на: dnes.bg/politika/2016/10/07/borisov-kym-kmetovete-bydete-precizni-s-proektite.317992
39
10
 
2
 
! Отговори
до 41 баси тъпака си преди 7 години
Пише ,че при Виденов заради огромната инфлация всички бяха милионери . Толкова ли нямате акъл да разберете какво ви се пише? Къде прочете да пише ,че Виденов е милионер ? И този коментар е с 10 плюса....много пропаднал електорат имат Бсп.
38
2
 
23
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
НАЙ-ВЕЛИКИЯ ЛЕНТАДЖИЯ ПО ВСИКИТЕ ЗЕМНИ КЪЛБЕТА ПРЕДСТОИ ТЪРЖЕСТВЕНО ДА ОТКРИЕ НОВАТА ТОАЛЕТНА В БАНКЯ И ПРЪВ ДА Я ИЗПОЛЗВА, СЛЕД КОЕТО ЩЕ И СЛОЖАТ ВЪЗПОМЕНАТЕЛНА ПЛОЧА, НА КОЯТО ЩЕ ПИШЕ СЪС ЗЛАТНИ БУКВИ: -"ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ! В ТОЗИ ВЕЛИЧЕСТВЕН ОБЕКТ ПРЪВ СЕ ИЗТРОПА НЕГОВО ГЕРБАДЖИЙСКО ВЕЛИЧИЕ, СЛЪНЦЕТО НА ВСЕЛЕНАТА ДОН БУДА ВЕЛИКОЛЕПНИЙ"!
37
3
 
22
 
! Отговори
Петолъчка преди 7 години
През първият им мандат беше по-добре при ГРОБарите! Имаха един министър дето даваше постна пица за народа! Сега дават постен въздух! За това и народа бе по-мек с тях само ги изрита! Сега не ми се мисли...
36
3
 
18
 
! Отговори
Гладен бг преди 7 години
То хубаво ще се пречистим, ами кога ще ядем!?
35
2
 
16
 
! Отговори
Фен на бсп преди 7 години
Нали си търсиха слоган(лозунг) за кампанията ето им един много като за тях:Лепим стиропор на всякъде и фекални води пречистваме всякакви!
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До От Позитано 20бяхме милионери/ пример Виденов/Т ъ п ч о , Виденов още си живее в панелката, какъв милионер е станал бе шмо кльо? Толкова си непохватен, че правиш най-голямата реклама не БСП.
33
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В безсилието си Мутрагенов прави гаф след гаф за да замазва Грандо Посерандо навсякъде. Събрали му администрацията от града със заплаха ако не присъстват, още 10-20 срещу заплащане, и режат лентите. Изтърка се това с ленти, магистрали и контрабанда. И кой му виновен, Станишко, Ореха, Небето, Луната, Земното притегляне, Путин по едно време, кой и какво ли не. Отива си необразованият чичка, съвсем се избуши. Няма да подаде оставка, нагъл е. Тогава хората ще го изритат за приемането на арабухите.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 31 - Ти имаш ли основно? Нищо не ти се разбира...как да не му се разбира! Веднага се разбира, че е неграмотен и освен това пиян.
31
1
 
28
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ЛИЧНО ББ СПРЯ ПАРИТЕ ЗА ТАЗИ СТАНЦИЯ.АЗ СЪМ ОТ ДИБИЧ И ТЯ РАБОТИ ОТ ДВЕ,ТРИ ГОДИНИ,НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА,ЗАЩО СЕГА СЕ РЕЖЕ ЛЕНТИЧКАТА,СТИГА МАШИНАЦИИ.НЯМАТЕ ЛИ СРАМА,КАЖЕТЕ ПО ПРОЕКТ КОГА Е ЗАЛОЖЕНА,КОГА Е ПОСТРОЕНА,КОЙ ФИНАНСИРА ТОЗИ ПРОЕКТ.СТИГА С ТЕЗИ ЛЕНТИЧКИ ЗА ПРОЕКТИ ОТ БАЙ ТАШОВО ВРЕМЕ.ББ КАКВО СТАВА С СТАНЦИЯТА В ПРЕСЛАВ,КЪДЕ ОТИДЕ ЛЕНТИЧКАТА,ОЩЕ НЕ РАБОТИ ТАЗИ СТАНЦИЯ./можете да ме изтриете/
30
3
 
26
 
! Отговори
Постановление 208 МС преди 7 години
Кметовете на общините се ЗАДЪЛЖАВАТ!1.Да осигурят жишище за бежанците.2. Да ги впишат в регистъра на населеното място по постоянен адрес.3. Да им осигурят средства за посрещане на битовите нужди.4. Да им плаща здравните осигуровки и съдейства при намирането на личен лекар(GP).5 Да им съдейства при намирането на работа.Гарантирано и прието от ГЕРБ! Пък ти българе работи за 350лв по 15 часа и плащаи,защото за теб е мащеха страната ти!КОЙ ще ги ползва тези станции и саниран!? Новите хора а!?