Мая рече и отсече: Не е важна шапката, а какво имаш под нея!

"Ако бях взела някоя огромн, представяте ли си, щеше да е още по-смешно"
10 окт 2016 10:22,
128
Мая рече и отсече: Не е важна шапката, а какво имаш под нея!

Посланикът ни в Белгия и Люксембург Мая Добрева обяви, че интересът към нея, породен от една нейна снимка с Великия херцог на Люксембург, е необясним.

"Не мога да преценя на какво се дължи тази кампания. Дали към мен е насочена, или пък има друга цел. В случая ставаше въпрос за протокол. Тези правила са разписани и ние не можем да избираме как да се облечем. Включително дължината на роклята, ръкавиците, шапката, цветът...", настоя тя пред "24 часа".

Още по темата

Добрева се оплака, че е имала твърде малко време, за да си направи "тази дреха" за връчване на акредитивните писма.

"Точният израз, с който се описваше облеклото, с което трябва да бъда, бе: следобедна рокля за чай. Не трябваше да е вечерна, нито да е в тъмни цветове. Трябваше да има шапка или украса за главата. Може да е смешно за държава като нашата, но тук това не се възприема като смешно облекло или пък някакво изключение. Всеки на мое място би се чувствал некомфортно, защото това не е дреха, която сме свикнали да виждаме. Изглеждаш глуповато, пък да не говорим колко е неудобно", допълва тя.

Дипломатката ни твърди, че в книжка, написана на английски и френски, са разписани параметрите за облеклото, което се изисква от посланиците ни при официални срещи.

"Имаше избор между захарнорозово, светлозелено, синьо - това са цветовете за следобеден чай, каквито сме виждали и в останалите дворове, и което, признавам, за нас е малко странно. За вечерните събития са други цветовете, роклите са до земята, но пък няма изисквания за шапки. За мъжете е по-лесно и те са пощадени от такива критики, защото няма друг вариант освен смокинг", пояснява тя.

Добрева допълва, че костюмът й е ушит в ателие в Белгия, шапката също взела от там.

"Имат различни модели. Аз взех най-малката. Ако бях взела някоя огромна шапка, представяте ли си, щеше да е още по-смешно. Освен това аз не съм нито висока, нито ходя с прически на кок... За мен беше важно да си връча писмата, за да мога да си върша работата", казва посланичката ни.

Според нея проблемът с дрехите й е в унижението на една държавна особа, която по думите й с нищо не е заслужила това, за да се правят колажи и т.н.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бас държа, че и под шапката няма нищо!
101
0
 
9
 
! Отговори
Един преди 7 години
Под шапката е това, което е отговорно за шапката. Това не е добра реклама :)
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, по хубава ще е униформата зелеви листа с калинкови точки на червен фон.
99
1
 
4
 
! Отговори
Мая рече и отсече: преди 7 години
А ПОД ШАПКАТА - КУХО, ТА ДРЪНКА
98
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мая рече и отсече: Не е важна шапката, а какво имаш под нея!" Щом представляваш страната, трябва да спазваш протокола, а той не включва свободни съчинения на тема карнавални облекла! Колкото до това под шапката, ако го имаше, вече трябваше да си се скрила в миша дупка, заради тая излагация, в която замеси името на България! Абсолютна ***!
97
1
 
6
 
! Отговори
САВЕЦКА USA преди 7 години
ГРААМНИСЕ *** !
96
0
 
3
 
! Отговори
хах преди 7 години
Да бе, то и гроздето е кисело.
95
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, протокол, протокол, ама се съмнявам в протокола да се изисква прическата да е тип "разплетена дамаджана", на ръцете да дрънкат гривни като от панаирджийска сергия, подплатата на полата да е "изсулена" отзад, а чантичката да е като на момиченце в детската градина... Изобщо, "обясненията" на това бг-превъзходителство са на нивото на визията и.
94
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нелепа лелка която не се усеща колко е комична... поне развеселява
93
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мая в страната на чудесата! Първо е посетила лудия шапкар, а после е отишла на следобеден чай с Великденския заек.България, приказка за някой (наши хора).
92
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоалетът не е толкова лош, просто не й отива, прическата й е никаква, а и отгоре на всичко е разплута и грозновата.
91
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мая рече и отсече: Не е важна шапката, а какво имаш под нея!"---Ле-ле, колко много има под шапката-а-а! Виж как напъва, та чак е избутало шапчицата на една страна. :)
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 74, ти ги разбираш тези неща, защото си Първи Дипломат на Републиката - смешници. Такъв е протокола, въпросът е, че можеше да изглежда по-добре ако беше избрала по съвременен модел на облеклото, защото нейното е в пъти по-зле от бонбонените одежди на кралица Елизабет! Но пък и тя не е английската Кралица нали?! Такъв й е вкусът на жената, ако беше отишла на фризьор нямаше да изглежда като разплетена кошница в главата та да се чудиш това гнездо ли е или ....
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Komandvala sam schofiori ta vas nama da vi komsndvam hshs as sam velika grosna prosta niska no gerb i dava samo4ustvie pislanik bes diplomati4.ka4estva kato ministera na vanschno
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Трябваше да има шапка или украса за главата." Тук обаче имаме шапка с украса. Е, тази снимка колаж ли е?
87
1
 
2
 
! Отговори
Hidjab преди 7 години
Nekoi e propusnal da i kaje za grozno treviasaloto lice. Navred po svetskite darjavi e visoka cennost chisto i otkrito lice.
86
1
 
8
 
! Отговори
Край преди 7 години
Не е първа красавица но може да разваля магии - виждал съм я по телевизора след 12ч.
85
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майчето няма вкус. Това не е рокля, а шлиферче, че и провиснало отзад. Шивачките са се подиглрали с нея. А тя няма ли огледало в посолството?
84
2
 
2
 
! Отговори
Otbl преди 7 години
Ni forma, nito sadarjanie, ni polezno deistvie. stava samo za brakuvane.
83
3
 
8
 
! Отговори
шивач преди 7 години
Едва ли има кампания ...., но погледнато в анфас облеколто е смешно. Особено от долният край на чантичката.Нямало е нужда от тези извивки. Като динозавър са. Една пола с дълж. 7см под коленете плюс бяла блузка и сако с цвят на полата синичко...ще изглежда приемливо. Цветята отгоре.....Е...точно това е протоколната етикеция на това кралство, но не са задължителни.Престарали са е някои....модисти