Джамбазки vs. ЕП заради петиция на ДПС за агитация на турски

Да се спре това безумие на "наглите турски провокации", зове той
12 окт 2016 20:18, Красимир Ангелов
101
Джамбазки vs. ЕП заради петиция на ДПС за агитация на турски
Снимка: Булфото, архив

Родният евродепутат Ангел Джамбазки реагира остро на съобщението, че Европейският парламент допусна до разглеждане петицията на ДПС турският да стане официален език за агитация по време на избори.

Още по темата

По думите на Джамбазки "наглите турски провокации в Европарламента чрез троянските коне от ДПС продължават".

Той смята, че е недопустимо този въпрос да се поставя за разглеждане в Европейския парламент, тъй като се отнася до вътрешна правна уредба и правопорядък, който е установен с Конституцията, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

"Допускането на тази петиция е пример за безотговорната глупава европейска либерална политика, която съкруши Европа. Това е провокация срещу България, българските граждани и българския правов ред. Нещо повече, това вече представлява заплаха за националната сигурност", отбеляза Джамбазки.

Според воводата ДПС отново доказа, че е "турска партия, чиято политика се заключава в сепариране на части от българското общество на база религия, етнос и език".

"Започвам кампания сред колегите от Европейския парламент да се спре това безумие. Настоявам всеки от всички 17 български представители в ЕП да заяви какво мисли по въпроса с тази петиция и счита ли, че турският трябва да бъде допустим по време на предизборна кампания. Настоявам да чуя мнението особено на г-жа Йотова, която е кандидат за вицепрезидент. Нещо повече – настоявам всички политически партии, представени в Европейския парламент, да заявят каква е официалната им позиция и как ще гласуват, ако се стигне до там", заявява Джамбазки.

Той бе категоричен, че на ДПС трябва да бъде даден категоричен отпор. "Ако някой си мисли да колаборира с тях, лесно ще го разберем, ако недвусмислено не заяви дали са против тази петиция", каза още Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 53 - Белгия е друг манатилет, там не са се клали 500 години белгийци и валонци. За тях Баташкото клане е един миг от историята и трябва да бъде забравено.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кой агитира на македонски? такъв език не съществува! лично съм свидетел как в измислената държава Фюром ние си говорим на български, отсреща ни говорят на македонски, не ползваме преводач и се разбираме прекрасно.
58
0
 
3
 
! Отговори
американ преди 7 години
До46 Българи в щатите официалните езици са 2-английски и испански вместо да пишеш врели некипели, я ссе разходи малко до тексас и виж табелите са и на английски и на испански
57
1
 
3
 
! Отговори
питащ преди 7 години
добре де а вие що агитирате на македонски?а не на български
56
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 7 години
До ДО ДАНС,аз съм за вашия коментар,тази п..уч.....а въшка,такава бела може да докара на България,че си нямате на представа,с тези негови расистки изказвания.
55
2
 
6
 
! Отговори
ДО ДАНС преди 7 години
ДАНС(ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ) ВЪРШИ СИ РАБОТАТА И СЪБЕРИ ТЕЗИ ***. СЪБЕРИ ГИ И ПРЕДУПРЕДИ ТОЗИ ДЖАМБАЗИН,ЧЕ СИ ИГРАЕ С ОГЪНЯ, ПО-ДОБРЕ МУ ДАЙТЕ 10.000 ЗА ДА МЛЪКНЕ ОТКОЛКОТО ДА ПОЛУЧАВА ТОЛКОВА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И ДА ПАЛИ ОГЪН В СНАГАТА НА БЪЛГАРИЯ. ДАНС ВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА ЗА КОЯТО ПОЛУЧАВАТЕ ЗАПЛАТИ. ЕДИН ДЕН ЩЕ БЪДЕ ТВЪРДЕ КЪСНО ЗА ДА ГО НАПРАВИТЕ И НАРОДНАТА ЗЛОБА И ВОЛЯ ЩЕ ВИ ПОВАЛИ НА ЗЕМЯТА..ДАНС ВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА И СЪБЕРЕТЕ ТЕЗИ ***-ЗЛОДЕИ.ТЕ СА ВРЪГОВЕ
54
0
 
7
 
! Отговори
СПИСЪК преди 7 години
ЗАГИНАЛИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ В БАЛКАНСКИТЕ ВОЙНИ(1912-1913 Г) Погледнете този списък и пак пишете тук глупостите си. Едно време ббеше забранено по паметниците да се пишат турски имена и всички се надяват на късата памет на народа.Но държавните военни архиви все още пазят истината и там кръсноречиво е написано,че за тази земя рамо до рамо са воювали всичките й чеда без разлика на народност,име,раса,език и вероизповедание.Вторият в списъка се казва Абдурахман.ДАНС, да в *** майката вършете си работата
53
3
 
7
 
! Отговори
as преди 7 години
В Белгия има 3 официални езика!
52
3
 
7
 
! Отговори
Падналите за Българи преди 7 години
1.А.Апостолов 2.Абди Шакиров 3. Абдула Мустафов 4.Абдула Хасанов Сакалов 5. Абдураман Дуров 74.Адем Исмаилов 75. Адем М. Сали 76. Адем Мурадов 77. Адем Мустафов78.Адем Мустафов 79. Адем Османов 80. Адил Джемаилов 81. Азиз Чубанов...Тези хора-ТУРЦИ С ТУРСКИ ИМЕНА,лежат в едни гробища с комшийте си българи, евреи, арменци и т.н. Кой на какво осново и по какви причини ме гони от Родината напоена с моя кръв и под? Защо езика който аз говоря се явава опасна за моята Родина? Кой приченявя това?ЗАЩО?
51
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 39;Никой нищо не иска от този смахнат фашист.Въпросът е риторичен, проблемът с турския и другите езици,майчини за българските граждани от небългарски произход така или иначе ще се реши.Важно е да се реши без "външна намеса".Ако се чака, може и да не се дочака и да има "вътрешно напрежение и екскалация" тогава този джамбазин ще си остане в Брюксел а тези които върлуват по форумите ще духат супата.И спрете да ни изпращате в Анадола, дядо ми лежи във военното гробище Тутракан бе изрохи.
50
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До наблюдател в БгЗащото не е над 40 години.
49
11
 
9
 
! Отговори
наблюдател в Бг преди 7 години
А. Джамбазки е най-достоен за Президент , защо не е кандидат ?Образован с интелект , точен в изказванията си ,....ДЪРЖАВНИЧЕСКО МИСЛЕНЕ.
48
10
 
9
 
! Отговори
Дуло преди 7 години
До Fehman Remzi Като не искаш да сте част от държвата ни, какво правиш тука?! Марш в Турция, ислямски фашист!
47
5
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Доживяхме в този сайт да се появи нещо и за патриотите, защото 99.99 % се отразява ГЕРБ. Какво от казаното на евро депутата не е правилно? Наще * от ГЕРБ се прагръщат с Ердоган, ама човека си уреди турския поток, взема си от ЕС няколко милиарда евро нищо че не членува там. Готов е да пуска колкото си иска ислямисти през България и наще слуги на Брюксел ги приемат, срещу комисионни в милиони за тях. Време е народа да се събуди и масово гласуване за КАРАКАЧАНОВ/ Доктор по право и МИО/- НОТЕВ
46
4
 
11
 
! Отговори
до 49 преди 7 години
от тези 600.000, половината са 'индобългари', а от останалите 300.000, поне 90% говорят прекрасен български, децата им работят в банки, болници, министерства, агенции, съдилища и т.н; и то точно в това е проблема на дпс - уж близо половин милион се водят от турски произход, а едва събират 200.000 гласа от махалите и от изселниците. хората не са чак толкова глупави и знаят за хидроинженера, за КОЙ, за яхтите и къщите в Ница. Играта с агитацията е да се спестят кебапчетата в махалата.
45
6
 
12
 
! Отговори
Вал преди 7 години
Само така Ангеле!
44
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма нищо по-нормално от това, живеейки и роден в една страна, да говориш езика. а когато искаш и да си депутат в тази страна, става вече задължително. какво, индийците в англия не говорят английски ли? или алжирците във франция? арменците, родени в турция не говорят турски? а в България става дума за родени у нас хора. Да,неграмотни има навсякъде, но кандидат-депутатът е ДЛЪЖЕН да дава пример.
43
5
 
18
 
! Отговори
Българи преди 7 години
Стига с тези турци бе. В Щатите, където са събрани от кол и въже има само един официален език. Който не го знае да се оправя!
42
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Джамабаза първо да се откаже от 10 хил Евро заплата като евродепутат и после да ми се пише на голям патриот, виждал съм ги на летището да си лафят сладко и усмихнато с евродепутата от герб А.Ковачев и с кака му Илиана от бсп, същото ла....но е като тях
41
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 67 - може би защото много турци не знаят български, а те не могат да обходят 600 000 души един по един, о посланията им достигат по телевизията и по митинги.