МОН дава 4440 лири на Марсело за общежитие в Кеймбридж

12 650 британски лири са отпуснати за обучението му до момента
60
МОН дава 4440 лири на Марсело за общежитие в Кеймбридж
Снимка: Bulgaria On Air

Правителството отпусна нови средства за Марсело Илиев, който се обучава в CATS College Cambridge.

Кабинетът помага на ромското момче от Монтана с 4440 британски лири от бюджета на МОН, които ще отидат за настаняване в общежитие.

Още по темата

Досега с решения на Министерския съвет от 2015 г. и 2016 г. бяха одобрени плащания в размер на 12 650 британски лири като частични вноски за общежитие на Марсело.

През 2015 г. той издържа приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция.

Сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, е непосилна за неговото семейство.

Затова таксата за обучение на Марсело Илиев е поета от Камарата на строителите в България, а заплащането на разходите за общежитие – от МОН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви е честита Куневица Кривоустата. Спря ви половината АЕЦ Козлудуй и ви охака с високи сметки за ток, искаше да ви натресе АСТА(споразумение за цензура и следене в интернет), огриза яката "БНП Париба" докато беше еврокомисар, а в момента твори идиотщини в МОН - размества азбуката и спонсорира на дискриминационен принцип.Ами вие си я търпите, вие си я избирате - не се възмущавайте! Ако не ви кефи - простестирайте. Иначе всичко ще мине метър, както е минавала досега.
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак си говорите всички, и само с говоренето ще си останете, вместо да си пуснете жалбите и да си отстоявате достойнството не само Вашето, ами поне и на децата Ви. За това и ще търпите и мълчите. Този случай (нищо против момчето, случая със стипендии за роми, само защото са преминали 2-ри клас от 1-ви, само писаници, смешни.
17
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
98 % от ромчетата излизат от 8 клас без да могат да четат и да си напишат името и държавата не прави усилия, за да се подобри това, а дава пари на един , за да си прави ПР. Аплодисменти за тъпотията!
16
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на моето дете МОН кога ще му плати общежитието и таксите? Или има някаква дискриминация?!? Да взема да сезирам прокуратурата ли? Или да заведа дело в международен съд, та да се усетят какви глупости творят?
15
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мен пък ме бяха приели в известен кандаски университет. Никоя от фондациите, които обиколих не ми отпусна стипендия. Не, за да бъдем точни, те дори отговор на писмото ми не дадоха. Явно не съм им в таргета. Нито съм ром, нито гей. Голяма минавка. Иначе нека учи момчето, това е много хубаво. Въпросът не е защо той учи, въпросът е защо МОН не помага и на всички останали, които искат да учат. *** включително. И защо образованието и науката са на дъното на приоритетите на правителството
14
4
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Браво на теб, поздравления! Much deserved! Ама много наивно от твоя страна да се върнеш !!!
13
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който има дете, което учи в чужбина, веднага да съди МОН за дискриминация.От къде на къде на него ще му плащат общежитието, само защото е ром? Това е дискриминация, веднага си искайте и за вашите деца.в кой закон пише, че държавата ще плаща само на * общежитието, а на българите- не?На база на какви критерии? Успех? Родителите са му бедни? И аз така.И моята дъщеря иска да учи в Англия, но е българче.
12
0
 
30
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Е, как що? Щото трябва да се правят мили очи на Европата... Че МОН, и прочее са загрижени и във висша степен впрегнати във ромската интеграция! Нека учи момчето, но такава показност е съвсем ясно кому е нужна! Управляващите си трупат дивиденти на негов гръб! Да бяха му помогнали без да го тръбят!
11
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И всичко това се случва, докато всякакви майки и жени организират базари и събират неща от чужди хора за продан, за да осигурят 40-50-60 хил лева за операции на болни български деца в чужбина. Тук всичко е обърнато наопаки.
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
11, аз не съм против това да учи. И не пиша нищо против момчето. Намерило - получило.Точно за Ку-клукс-клановица и компания си говорим тук - каква е тази държавна политика? На какво основание единици получават, а останалите само се бъркат в джоба и плащат?
9
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЗ ЛИЧНО НЕРАЗБРАХ ЗАЩО ТОЗИ ПОЛУЧАВА ТАКИВА СУМИ ЗА ОБУЧЕНИЕ !!!!ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО БЪЛГАРЧЕТА ПРОСЛАВИХА БЪЛГАРИЯ Я С УМЕНИЯ Я С ОЛИМПИАДИ !!! А ТОЧНО ЗА ТЯХ И ДАДАТ ПО ЕДНА ГРАМОТА И ДИМ ДА ГИ НЯМА !!! ЕДИН ЛЕВ НЕ ИМ ДАВАТ ЗА ОБУЧЕНИЕ ТОЧНО НА ТЕЗИ КОИТО ЗАСЛУЖАВАТ!!!----------ТОВА ИЗЛЕЗНА И ПРОЦВИЛИ ИСКАМ ДО УЧИМ У ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ВСИЧКИ ЮРУШ НА МАСЛИНАТА!ДА НЕ Е САМО ТО!! СИГУРНО Е ЗАРАДИ ФЕНОМЕНА, ЧЕ ТЕЯ НЕ ИСКАТ ДА УЧАТ И ТОВА Е БИЛО ЧУДО :D
8
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо детето ми, както и всички българчета от нормални семейства теглят студентски заеми за да си платят разходите и после ги изплащат с години, а други са привилегировани?
7
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе нека учи момчето, то няма никаква вина, че му се учи, но любопитно е защо от МОН му се обръща толкова специално внимание и му се дават толкова пари? И къде спи в случая Комисията за защита от дискриминация? Някой яко дърпа който не трябва за опашката.
6
0
 
41
 
! Отговори
А? Ку-клукс-Кунева? преди 7 години
Може ли и на моя син така? И ние нямаме възможност, нищо, че не сме с ромски произход.
5
0
 
28
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Странни хора ни управляват,с охота прибират парите на желаещите да учат ,а на други им плащат за да правят същото.Кои са дискриминираните?
4
1
 
60
 
! Отговори
Хммм преди 7 години
Ха ха ха на мен държавата не ми е дала и една стотинка. Учих в топ 10 на университетите в Англия и бакалавър и магистър без една стотинка да ми даде МОН. Имам студентски заем и помощ от родителите ми. Върнах се след като завърших, работя на мизерна заплата. Няма да седя дълго тук. Марсело няма да го издържам аз. Питайте Cats за успеха му там.
3
0
 
32
 
! Отговори
Бухалков преди 7 години
Ку-ку-куневица!Ку-ку-куневица!
2
0
 
36
 
! Отговори
Км преди 7 години
Какъв успех има той там? Чудесно, ама после като стане висшист пак ли мон?
1
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
> Сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, е непосилна за неговото семейство.Таксите за непосилни за всички, ама не ходят да реват и да се оплакват. Има университети в България. Като име скъпо там, може да учи тук. Ама нали е от специалният етнос - айде помощ. Абе да плащат, нищо че после той тук няма да работи и да допринася с нищо :)