След стопа на ваканцията – ударно временни комисии в НС

Новите две са за наличието на картел в горивата и за мини "Бобов дол"
2
След стопа на ваканцията – ударно временни комисии в НС
Снимка: БТА

След като прекъснаха дългата си ваканция преди изборите за президент, депутатите се разработиха ударно и само за два дни създадоха три временни анкетни комисии.

В сряда решиха, че такава ще разследва всички факти и обстоятелства свързани с проекта АЕЦ "Белене", а днес спретнаха набързо още две. Едната ще е за проверка на наличие на картел за горивата, а другата ще е за мини "Бобов дол".

Още по темата
Първата, оглавявана от Валентин Николов от ГЕРБ, ще разследва всичките данни, факти и обстоятелства, водещи до съмнения за изкривяване на конкуренцията на пазара на горива и до съмнения за злоупотреба с господстващо положение в периода от 2008 до юли 2016 г.

Предложението за нейното създаване дойде от ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Те се мотивираха с факта, че през февруари в Народното събрание е внесена гражданска инициатива, в която подробно се аргументира тезата, че съществуващите картелни споразумения, поддържащи значително по-високи цени на горивата в България спрямо средноевропейските, са ощетили държавата и българските граждани с над 3 млрд. лв. за последните 3 години.

Според депутатите това твърдение следва да бъде проверено, включително с изискването на експертизи от компетентни.

Другата временна комисия по искане отново на управляващите ще разследва историята около концесията на мина "Бобов дол", където миньори стачкуваха заради неизплатени заплати и ваучери за храна. За шеф на временна комисия беше избран Делян Добрев от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕ ЕДИН ИЗБЛОРИН КОДЕКС НЕ СА СПОСОБНИ ДА НАПРАВЯТ, ЩЕ ПРОУЧВАТ КАРТЕЛИТЕ. ТОВА СИ Е РАБОТА НА ЦАЦАРАТУРАТА.ПРАВЯТ КОМИСИИТЕ, ЗАЩОТО ВСЕКИ ЧЛЕН ПОЛУЧАВА ПО 50 ЛВ НА ЗАСЕДАНИЕ. НЯКОЙ ДЕПУТАТИ СА ЧЛЕТОВЕ ПО НА ТРИ-ЧЕТИРИ КОМИСИИ.
1
0
 
6
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Значи можело да се работи и предизборно. Скатавки.