Коледни добавки и т.г. – до 300 лева пенсия, 40 лева бонус отгоре

Правителството гласува днес 50 млн. лева за тази мярка
Обновена: 26 окт 2016 13:04 | 26 окт 2016 13:00, Веселина Йорданова
53
Коледни добавки и т.г. – до 300 лева пенсия, 40 лева бонус отгоре
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пенсионерите ще получат "коледни добавки" и тази година. За целта правителството гласува днес 50 млн. лева на редовното си заседание.

"Парите, които събираме от приходните агенции, прокуратурата и контрабандистите дават възможност, от събраните пари в бюджета, без да пипаме резерва", разясни премиерът Бойко Борисов.

По думите му за две години допълнително за възрастните хора са дадени 260 млн. лева.

Социалният министър Зорница Русинова съобщи пред журналисти, че пенсионерите с най-ниски пенсии – до 300 лева, ще получат по 40 лева коледна добавка с декемврийските си пенсии.

От помощта ще се възползват над 1,2 млн. възрастни хора, пресметна тя.

"Считам, че това е една добра помощ в навечерието на зимните месеци и празниците", настоя министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е подигравка с пенсионерите но те си го заслужават. Те можеха преди 27 г. когато са били в силата си да скочат и да избесят зараждащата се неолиберална *** от пребоядисани комунисти и да не позволят да се унищожи и разграби икономиката и селското стопанство. Понеже са си мълчали и са си мислели, че на тях ще им се размине сега си берат плодовете, както и техните деца и внуци, Сега аз издържам майка ми но преди 27 г. те скачаше по площада и викаше БСП, вичо ми СДС, а аз, "да ги избесим" .
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ще дава да дава на всички! Може на тези с по-малките пенсии да даде повече, но щом ще дава -да дава на всички!
18
0
 
19
 
! Отговори
popa преди 7 години
Благодаря Бойко, ще взема бонуса, и НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ЦЕЦКА/ГЕРБ ! P.S> а , и ще продължа да си те псувам !!!
17
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нали копуването и продаването на гласове беше престапление
16
2
 
17
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Айде почна се преизборно ... байхо развърза кесията с обещаниятаДано поне наистина дадат тези пари на хората!
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на тези,които са се изкривили от бачкане - 20 евро за годината , на тези,които никога няма да бачкат - по 30 евро на месец ! това ако не е демокрация : на когото искам - давам, на когото не искам - не давам.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може да си вземат комерсиално уиски да топнат ченетата.
13
1
 
24
 
! Отговори
Има грешка преди 7 години
Това са предИЗБОРНИ добавки, не предКОЛЕДНИ.Пишете я ноември тази новина, някои може да не доживеят, къде е чак декември. Даже догодина през януари пишете за коледните добавки, за да ги грее пенсионерите цяла година, не само два месеца.
12
0
 
30
 
! Отговори
КРАСИМИР ИВАНЧЕВ преди 7 години
БОНУС ОТ ГЕРБ 20 ЕВРО ЗА ХОРАТА РАБОТИЛИ И ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 40 50 ГОДИНИ ПЛАЩАЛИ ДЕЦАТА ИМ ДА УЧАТ А ЗА ГОТОВАНЦИТЕ 30 ЕВРО ЗА ДА ГИ СТИМУЛИРАЛИ ДА УЧАТ.ТОВА АКО НЕ Е ПОДИГРАВКА ЗДРАВЕ МУ КАЖИ.1000 ЛЕВА НА МЕСЕЦ ЗА НАШЕСТВЕНИК СЕГА ИСКАТ И ЧИСТАЧКИ .ЗАТОВА Г-н БОРИСОВ МЛАДИТЕ ЩЕ ЗАМИНАВАТ НАВЪН КЪДЕТО СЕ ЧУВСТВАТ ОЦЕНЕНИ.НЕ СЕ ЧУДЕТЕ С НИКАКВИ УСЛОВИЯ НЯМА ДА ГИ ЗАДЪРЖИТЕ.СЕСТРАМИ ЗАМИНА СПЕЦИАЛИЗАНТ ЛЕКАР ГИНЕКОЛОГ.ПОЛУЧАВА 4600ЕВРО !!!! ТУК 670!!!!
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей така пак ще изклатят хората, които имат пенсии от 301 лв и нагоре. Подпомагат се точно хората, които са имали най-нисък принос в осигурителната система и малцинствата, които пък не са работили и един ден. Докога с тези номера?
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тези 20 евро ще ви купят свещи на всичките селенжъри в парламата! Заплатите селенжърите си ги вдигнаха а пенсиите ги вдигат с по 2 % колкото за бог да прости. Като умрете господ ще ви тури от десната си страна да му свирите на дудуко ***-ка ви селенжърска дева!
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Екстра, 40 кинта отгоре. Дайте ми фи по 5 и 10 да мога си забърша задницата с тях. Ако не можехме да работим, щяхме да мрем. Ей затуй млад читав тази страна не заслужава. Не ми давайте 40те си лева, моля ви, ще ги даря на реално нуждаещ се, неспособен да работи. Дайте ги на някое ромче с 3.50 успех, щото те имат повече права от мен, дайте ги на глетите деца бежанци с бради на зрели мъже за интеграция. Или просто преяжте с добавките ни. Добре че не завися от подаянията ви и всичко живо е в ЕС.
8
1
 
24
 
! Отговори
Име преди 7 години
Ей това ми е мечтата! Цял живот да бачкам, да плащам данъци и накрая да ми плащат, ако доживея, 1-2 години по 400-500 лева и да чакам 40лв за Коледа. 50 милиона лева ви струват само секретарките на година, ***!!! Ако ви посъкратим наполовина ще съберем в бюджета 5 милиарда. А ако ви окастрим със сопи наведнъж може и срамата да се върне в СЛУЖЕЩИТЕ на народа малко.
7
0
 
11
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
За свещи !
6
2
 
15
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Госпожата министърка Русинова и тя ни огря не само с името си но и с противопоставянето ни един на друг с тези бонуси .Нима другите по малко са работили и не са осигурявани .Тези с малките пенсии когато са вземали отделно на ръка и се раписвали официално за минималната заплата си мълчаха.Защо се ограбват тези с ограничителен праг таван .Всъщо време има хора с тавана но с последните промени на КСО ПОЛУЧАВАТ ПЕНСИЯ И ЗАПЛАТА ДВАПЪТИ НАД пенсията Да ЗАКОННО но не е моралноДа освободят Р.Мзамладит
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав си колега и на мен точно ми стигат да ги направя 12 хиляди и да ги засиля през прозореца
4
2
 
14
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Ее ще метна 20? повече през балкона да ги заловят най накрая
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изтрихте го ,но пак ще го напиша : тия 40 лв СА ПОДИГРАВКА С ТРУДА НА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ ГОСПОДА ДЕПУТАНТИ,МИНИСТРИ,ЧИНОВНИЦИ.И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ....ПО ВЕРИГАТА .и НЕ ТРИЙТЕ ВИЕ СТЕ СЪЩИТЕ КАТО ГОРЕИЗБРОЕНИТЕ НЯМАТЕ СРАМ ,НАЛИ ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО
2
0
 
25
 
! Отговори
kurec преди 7 години
Тя считала, че 20 еврака са една добра помощ да посрещнат новогодишните празници...
1
1
 
22
 
! Отговори
mia преди 7 години
40 lv alow , hajde zakriwaite weche taya durjawa , po 20? koledna dobawka , 's 40 lv kakwo moje da si wzeme chowek