Премиерът Борисов за лекарите: Будители, даже светци...

Премиерът откри нова клиника във ВМА, обеща и скенер
1 ное 2016 18:00,
83
Премиерът Борисов за лекарите: Будители, даже светци...
Снимка: ВМА

Премиерът Бойко Борисов избра да бъде с лекарите на днешния Ден на народните будители. Той присъства на откриването на нова клиника по нефрология във Военно-медицинска академия.

"Честит ден на будителите, защото освен че лекувате, вие и обучавате. По-точната дума е светци, защото като ги лекувате и ги връщате на семействата им, е голямо геройство всеки ден", обърна се министър-председателят към медиците.

Той им пожела да са живи и здрави и предложи, ако може да се обучават и по 20 военни лекари.

"Защото светът е много тежък, виждате какви чудеса стават и когато си има и пагон, освен знанията, всичко е по-бързо и дисциплинирано", каза той, цитиран от пресцентъра на ВМА.

Още по темата

Борисов обясни, че за две минути в понеделник с началника на Генералния щаб са изкарали 250 военни да издирват 34-годишния програмист Мирослав Късовски.

"Стискам му палци, дано го намерят, а тук ще го оправят", каза Борисов, цитиран от "24 часа".

Премиерът нарече новата клиника по нефрология "прекрасна". В нея работят 18 души, а всяка стая била оборудвана с климатик и LED телевизор.

Борисов съобщи, че на 1 декември ВМА ще има вов скенер за диагностика. На събитието бяха дошли и българи от Босилеград, които похвалиха болницата, а кметът на града целуна ръка на Борисов.

От години медицинските специалисти на ВМА преглеждат безплатно нашите сънародници оттам, а те, в знак на признателност, всяка година организират Ден на благодарността, припомниха от Академията.

"Благодаря ви, братя и сестри. Благодаря на генерал Петров, на премиера Борисов, който още като кмет на София ни насочи към ВМА и оттогава стотици хора се лекуват тук", каза кметът Владимир Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 7 години
борисов проверява дали ще му трябват пръстови отпечатъци при постъпването му в болница. Защото след избоорите ще получи инсулт!
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОЖЕЛАВАМЕ НА ВСИЧКИ ГЕРБАРИ ДА СЕ ЛЕКУВАТ В НОВАТА КЛИНИКА.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕДИЗБОРНИ МУТРЕНСКИ ЛАКЪРДИИ. И ДОКОГА ЕДИН НЕОБРАЗОВАН И *** ЧОВЕК КАТО БОКО ТИКВАТА, ЩЕ ДАВА МНЕНИЕ ЗА РАБОТАТА И КАЧЕСТВАТА НА ИНТЕЛИГЕНТНИ И ОБРАЗОВАНИ ХОРА. И КАКВО ВСЪЩНОСТ КАЗВА, НИЩО, АБСОЛЮТНО НИЩО. ДА АМА ВИЖТЕ ГИ ГЕРБРСКИТЕ *** - ЧАК СЕ ПОДМОКРЯТ ОТ КЕФ, ***
49
2
 
4
 
! Отговори
предизборна песен преди 7 години
Бсп - тролПише глупости - болМоже да е за кефМоже да е за един левСега пишат със злобаАма ГЕРБ изкопа гроба Пишете, а след изборите - плачете.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учители", " учени", "лекари" зинали за пари! А ползата , от тях минимална , почти никаква. "А Вий какъв се явявате.Че сте толкова полезен роду.Учителите са ви писали двойки. Не ги обичате.Докторите ви карат да спрете алкохола. Не са удобни.Учените какно ви правят.Освен да работите като опитна мишка в някоя лаборатория, та оттам такова отношение.Пояснете.Не че мнението ве е важно за нас
47
0
 
5
 
! Отговори
? преди 7 години
Познавам трима фелдшери, които ЛЕКУВАТ! Познавам и "доктори", които търгуват. Кой е по важен! "Доктора", фелдшера или Системата! Май СИСТЕМАта е най важна! ЗАЩО? Системата глоби фелдлера, че ме изпрати на доктор, после глоби доктора, че по здравна каса ми назначи КУПЧИНа изследвания. Искам СИ здравната карта! Колко,защо и как си харча здравните осигуровки! Не да вися като прани *** пред всеки кабинет. Работя, плащам, няма време да чакам с час за 2 да ме приемат в 4. Искам здравна карта ЛИЧНА!
46
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Учители", " учени", "лекари" зинали за пари! А ползата , от тях минимална , почти никаква. Парите се вземат от работещите бедни и са за сметка на пенсионерите с минимални пенсии. Бойко, Бойко, Бойко автогол си вкарваш , ама сърди се на себе си. Ще го разбереш на изборите.
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Москов това с отпечатъците пак от Турция ли го измисли. Ако искаш и ДНК проба да ти дадем аДо сега колко пари даде за тази система и колко ще се дадат. Оправдан ли е разхода ! 3атваряш болници, хората умират, няма жизненоважни лекарства. Орязваш пътеки и цакаш децата ни с отровните ваксини от Турция. Седни и мисли какво да направиш за хората т***пако. Ако чакаме над 1 час , след като няма да си дам отпечатъка на кой да се обадя ве оууу. Няма да дам отпечатък, крадци такива
44
0
 
13
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
КАК ВИ ЗВУЧИ ТИКВА БУДИТЕЛ?
43
0
 
10
 
! Отговори
Ss Waffen преди 7 години
Защо чак сега ти дойде това прозрение за лекарите ве бойко , къде беше когато бяха бити и унижавани ,от твоя електорат ромите.Да обаче сега идват избори и на всяка цена трябва да ги спечелиш ,защото знаеш какви лай.а забърка и можеш да бъдеш линчуван.Дано Българина си е взел поуки от досегашното управление на герб , и да не допускаме същите грешки.
42
0
 
6
 
! Отговори
Пациентска ода 4 преди 7 години
Къде във другите страни, престъпниците се ловят по болници, престъпници ли сме че цял живот, сме блъскали в лишения без граници Сега когато с мъка и умора, принудени сме да висим по кабинетитепонеже нито имам зъби във устата сини здрав кръст болят и коленете ми Това е 25 годинитова е нашта демокрацияни здраве ни остана нито щастиено комунистите от ГЕРБ така отплащат сеИ кой ли ще опъне в троен размерфактурата за отпечатъците, познайте с М ли почва името О, нима пък се съмнявате
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз искам да имам лична здравна партида. Лекарите да нямат право да ми взимат от паричките, без мое, или на близките ми съгласие. Парите да се наследяват. Нито лев, за докторчетата, от мен! Ех, мечти...
40
1
 
7
 
! Отговори
Пациентска ода 3 преди 7 години
Борисов с Ердоган си стиснаха ръцете, а после Москов внесе тук ваксините, опасни и отровни те били , но той ви каза не е вярно и лъжа е ! А в болницата ако влезнеш, 3 дена и си на небето, и няма никакво значение какво ти е ,така е даже е нелепо ! На теб не гледат като пациент, в теб виждат само книжни знаци, това е пътят на клиничната аптека 3 дена и после кой от дето еТова са днес реформите на Московне дай си богу да се разболявашо, няма профилактикаочите ви затваря с ОТПЕЧАТЪКА !
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
echo.msk.ru/blog/corruption/1866226-echo/
38
0
 
5
 
! Отговори
Доган преди 7 години
Честито за клиниката.но дали след 5 години няма да потъне в мизереия
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашите деди са полагали палеца, наместо подпис. Какво му е лошото? Или проблемът е, че ще се ограничат кражбите ?
36
2
 
4
 
! Отговори
Пациентска ода 2 преди 7 години
Клиника, раждане, памперс а после чака те бавачката, преди да си изписан -незабравай ДА СИ ОСТАВИШ ОТПЕЧАТЪКАРастеш, младееш и се учиш, и даваш всичко ти от себе си, една настинка днес те мъчи , отивай в клиника и ДАЙ СИ ОТПЕЧАТЪКА ! Работиш после, става сложно, дочуваш ти на Москов простотиите, на Кунева и Лилето Павлова, но чинно даваш си ти ОТПЕЧАТЪКА ! И питаш се какво ли да направя, как да преобърна днес статукво гласуваш пак за ГЕРБ по навик ти и псуваш под мустак и яката
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Властите, четирите,са против су верена. Заблуждават ни с реф етендуми и избори. Но народът , в болшинството си, заблуден. И им вярва. Това будителство ли е, или напротив ?
34
1
 
4
 
! Отговори
петолъчка преди 7 години
Да му светят маслото светците му! Живодери кат него...
33
3
 
4
 
! Отговори
Пациентска ода преди 7 години
А Москов даже и агент го заигра, но не на ЦРУ и КГБ, агент на нашата страна , агент преследващ врагове ! Нима престъпници са болните , нима са те издирвани , преследвани, че да им взимаш отпечатъка , и да спасиш от кражби касата ! О, ти агенте, ум ВЕЛИКИ, ти слава си за ГЕРБ во веки ! И ще те помним като Кунева, един тъй славен ден с ....решетки ! И ако никой не посмял е ,да каже - НЕ ! на отпечатъка, то аз му се противопоставям , и на идеята и на Москов - шм***тк***т@ !