Слави за мажоритарния вот: Страховете на политолозите – необосновани!

Той коментира критиките и даде примери с Франция и Англия
Обновена: 6 ное 2016 13:10 | 6 ное 2016 13:03,
105
Слави за мажоритарния вот: Страховете на политолозите – необосновани!
Снимка: Булфото

Слави Трифонов също упражни правото си на глас на президентския вот и реферндума. Той пусна бюлетината си в столичното 36 СОУ "Максим Горки".

Водещият коментира въпросите на третото национално допитване, което бе инициирано от него и екипа му и най-вече критиките, които има към предложения изцяло мажоритарен вот.

Според Слави Трифонов притесненията са неоснователни и той даде пример с Франция и Англия.

"По отношение на двупартийната система - във Франция има 12 партии и 30 независими депутати. Там системата е мажоритарна в два тура. В Англия също е така и има осем партии", коментира Трифонов.

"Страховете на политолозите са необосновани. Според мен те са хора, които се изказват в услуга на някой друг, обикновено на политическата класа", каза още той.

А ето кои са и трите въпроса, на които България отговаря днес:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ни музикант , ни политик ! Що е то ?
70
2
 
4
 
! Отговори
Слави мамят ни. преди 7 години
Много измами има защото изборните комисии са изцяло герберски и манипулират здраво. Особено когато пускаш само за Референдума и се оказва че без да искат от комисията те дописват и в списъка за президент. От Там следват доста измами и манипулации. Това е за община Долна Митрополия.
69
4
 
10
 
! Отговори
Човек преди 7 години
Гласува се за партии, а не за хора!!!Партията, представя програма и избира тези които да я изпълнят. Когато програмата не се изпълни партята губи власт и друга партия се опитва да изпълни своята програма. Мажоритарното гласуване е гласуване за говореща глава и привтлива физиономия. Вие и сега гласувате мажоритарно, особено от как бащицата е на власт. Липсата на политическа култура е част от плана за концентриране на благата в малко клоичество частни ръце. Мислете с главите си, поне малко.
68
6
 
12
 
! Отговори
anon преди 7 години
"страховете на политолозите"- абе слави- те тебе тези политолози учат ли те как се прави примитивна пвседо-патриотична чалга? не? ми не се бутай и ти където не ти е работа... аман от всички от всичко дето разбират... аман от евтин популизъм- той верно, че работи в държава от скотове ама и ти злоупотребяваш- бъди доволен, че това което го можеш се търси в родината (щото в една цивилизована държава най-много да правиш шоута по разни селски кръчми) и си гледай кефа....
67
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славица е продажна руска ***...
66
8
 
7
 
! Отговори
край преди 7 години
Мислех да коментирам .... ама кой разбрал - разбрал. Ако не наложим днес на партиите мажоритарни избори - никога няма да стане защото те винаги ще се позовават на рефенендума. Спасяваме се поединично. Ако пък успеем - шанс има да си подредим държавата.
65
0
 
13
 
! Отговори
жеко преди 7 години
медиите(сайтове,радиа, телевизии, вестници и т.н.) са собственост на политиците или техни близки , следователно, всеки който се появи в тях и предава някаква информация на вас това значи че го прави в тяхна полза, няма как да бъде по др начин!Политиците живет от парите, те ги вземат от вас . За да спечелите пари вие харчите вашето здраве +време+живот, съответно политиците вземат вашия живот!!На изборите вие се(ВНИМАНИЕ)подписвате за да удостоверите в власт политиците които да вземат живота ви!
64
27
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Учиндолския палякк и смешния чалгаджийскки референдум...Бог да пази България!
63
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за образователен и имуществен ценз, няма ли да има питане ?
62
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трифонов, не те харесвам ,но Ти направи това което мисля.
61
25
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Орлов мост постоянно се обръщаше към публиката от позицията на богопомазан оратор : "Вие трябва да си търсите правата.... вие сте техните (на депутатите )работодатели.....те трябва да работят за вас, не вие за тях ". Вие, вие.. вас - народа и Те - управляващите. А ти от коя страна си, Слави? Арбитър на мач ?? Не си ли част от същия народ, че веднъж не каза НИЕ, НАС! Сякаш той не се идентифицира с нацията. Дошъл е от просперираща държава като доказал се лидер или пък е упълномощен от Господ да проповядва на българите? Това е назидателен начин за диалог, то си е монолог. Брониран джи
60
6
 
10
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Ако въпросите на този референдум са заплаха за политиците ни, мислите ли че щяха да го допуснат да види бял ден? Начини как да се спре един референдум има хиляда, само че начини как да се проведе един референдум малко и все адски трудни. Добро утро.
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радостинчо, някой казвал ли ти е досега, че си глупав?
58
2
 
29
 
! Отговори
шматка преди 7 години
67- ми Що не написа правилните въпроси ?Що не събра подписите за референдума ?Що не ги внесе в народното събрание ?Що не си написа псевдонима във форума ?Що не кажеш ти пък с кво си по умен от останалите които пишат ?Защо ???????
57
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за авторитет е Слави Трифонов, че ще разяснява какво било политическото устройство в Англия или Франция!? Политолог ли е, експерт по право ли, Кеймбридж ли е завършил?! Пък и как в възможно референдум иницииран от неговото предаване да има легитимност? И тези 3 жалко въпроса не променят НИЩО ПО СЪЩЕСТВО! Трябва да се започне от промяна на Конституцията, българското държавно устройство се нуждае от ГЕНЕРАЛЕН РЕМОНТ, не от кръпки и замазване. Тези въпроси са заблуда за *** наивници че нещо се променя,а всъщност устройват една.част от партийната клика у нас, да си затвърди позициите.
56
9
 
3
 
! Отговори
CHALGARIN DUDAEV преди 7 години
KOKATA NA BORISOV KARA TOZI VELIK BALGARIN SLAVI>>>DA SE IZGIVIAVA KATO ZAKONODATEL>>>BOG DA GI PROSTI TEZI YRODI I SLUSHATELITE IM
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя, от снимката, ми прилича на кандидат царския зет...
54
7
 
14
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 7 години
Та така : цяла България знай Славчо чалгаря как си пичели парите ! от чалга концертити Но цяла България ни знай Бойко - отде са му колите !
53
4
 
18
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 7 години
като отпаднат субсидиите на партиите ще стане ясно кой ги финансира ?като отпаднат субсидиите :Бат Бойко като най - голямата партия ще трябва да докаже как така е най голямата партия без субсидия ?Или иначе казано ще не ще трябва да покаже кой го финансира без помощ от народа ?А като каже кой го е дарил с тези парички , ще стане ясно как се печелят паричките !
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави, ако не помниш, по някаква причина питай как беше при Т.Ж. Президиум, а клепарите ги привикваха , да вдигат ръка, от време на време и не бяха на заплата. Това е в пъти по -справедливо, от твоите въпроси.