Радев видя, че противниците му се превръщат в "дилъри на страх"

Позицията му: Винаги с Европа, никога против Русия!
591
Радев видя, че противниците му се превръщат в "дилъри на страх"
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Кандидадът за президент, подкрепен от БСП ген. Румен Радев смята, че противниците му се превръщат в "дилъри на страх" заради политическо безсилие.

"Първата мантра, първият страх е, че виждате ли, идва чудовището БСП-ДПС. Не го връщам аз! Те забиват този пирон в съзнанието на хората! Те бъркат президентските с парламентарните избори. Това са едни безпочвени внушения. Много ясно казах, че не съм водил и не водя никакви пазарлъци с партийни централи. Разчитам на гласовете на всички българи", коментира Радев пред БНР.

По думите му от пресконференцията на ДПС няма никакъв явен, дори намек за подкрепа към него, а в смесените региони Цецка Цачева получава два пъти повече гласове.

Според Радев опонентите му са обзети от паника "след разгрома на първия тур".

"Казвам разгром не заради процентите, тук не говорим за някакви си 3-4 процента, но стана това, че те загубиха в София, Пловдив, те загубиха в големите градове. И нещо много по-страшно за тях - загубиха подкрепата на хората в активна възраст, на образованите хора", допълни той.

Радев цитира данните от обработени протоколи в 6 секции в Турция. По думите му от тях става ясно, че Цачева също води пред него, както и във вота на турци и роми, който отчитат социолозите.

Според генерала на този фон обвиненията от ГЕРБ са "политически цинизъм в чист вид". Генерал Радев оцени и твърдението, че би променил евроатлантическата ориентация на България, като "дилърство на страх в условията на пълно политическо безсилие".

"Даже не генерал Радев, а как го казваха: "червеният генерал". Ами нека се строят Цачева, Москов, Ненчев, нека си покажат дипломите, да планират като мен 10-15 учения в системата на НАТО, с много полети, с рискове, с реални действия. Тогава да се мерим кой какъв е, така просто звучи несериозно", допълни той.

Радев подчерта, че България има ясна евроатлантическа ориентация и това абсолютно никога не е било поставяно от него за някакво разглеждане.

"Но ние в момента сме повече консуматор на решения в съюзите, в които членуваме, а трябва да станем генератор на решения в рамките на тези съюзи. Ето това управляващите не могат да постигнат! И рано или късно те усещат, че ще им се потърси отговорност за много пропуснати ползи от членството ни в тези съюзи. В никакъв случай няма смяна на ориентация, това е плашилото, което в безпомощност те размахват. И виждате ли, г-жа Цачева ще се изправи с гърди, ще брани всички млади от червения генерал, който ще ги лиши от тяхното бъдеще. Напротив, видяхме, какво мислят младите за нея", коментира кандидат-президентът.

Според него страната ни има право да търси по-изгодни за своите граждани и бизнес условия в отношенията си с Русия.

"Защо трябва еврофилията непременно да означава русофобия? За тях евроатлантическата мантра означава непременно "враг с Русия". За мен това е нездравословна позиция", изтъкна той.

Радев оцени министъра на отбраната Николай Ненчев като "отдавна компроментиран и дискредитиран министър, който е вреден за националната сигурност".

Кандидат-президентът посочи, че е поканил опонента си Цецка Цачева на дебат още миналата седмица и обеща да се яви на такъв, когато двата щаба се разберат.

Той отвърна и на критиките за липсата му на политически опит: "Признавам, нямам опит в политически зависимости, в бизнес интриги, в корпоративни схеми. Много съм зле. Нямам опит, като други хора от отсрещната страна, да сменям партия след партия, само и само да извличам някакви облаги или да стоя на власт. Но имам опит, който те нямат - как се работи всеотдайно за България".

По думите му досега КСНС се е свиквал за решаване на проблем "по пожарникарския способ", а Съветът трябва да има ясна програма как последователно да решава задачи.

По отношение на евентуална оставка на правителството на Бойко Борисов, той заяви, че нищо не е ясно и критериите за тази оставка се менят непрекъснато, но че е готов да работи при всякакви обстоятелства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
413
0
 
1
 
! Отговори
Къргала преди 7 години
Няма да я подаде. Даже и комбайнера да спечели за да ревете по форумите.
412
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 7 години
По телевизията и радиото се говори само от десни политици и гербаджий против генерал Радев , но това само повече ме амбицира!
411
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АКО МРАЗЯ ПУТИН...Е, аз не го мразя. Той е едно обикновено милитаристично джудже, което определено не е приятел на българите и именно поради тази причина ми е непонятно харесванито му. Да си го харесват руснаците, но българите...... Това явно е свързано с някакво заплащане. Но все пак ще получа много минуси от джуджефилите.
410
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги с Европа?Как, като стъпчеш европейското знаме?Като си марионетка на най-антиевропейската партия?Как става тая?
409
2
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Искам да попитам всички герберастки от.репки във форума: Какво стана с обещанието на вашия идол да си подаде оставката, ако на първия тур, ГРОБ изгуби? *** въпрос на който искам *** отговор.Един гербераст..пардон гербаджия ще ми отговори ли?
408
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 517А какво трябваше да се случи след края на ВСВ? Хамериканци да те завладеят и да наложат демокрацията си? Е, завладяха ни 1989-та 10 -ти ноември и виждаме плодовете....разграбиха заводите, нямаме нито армия нито промишленост! Честита ти хамериканска демокрация.
407
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 514 Интересно защо говорят от западните медии за английския на стругарката, а не споменават за английския на генерала...така му отговарям на тоя *** дето ми иска линк за нивото на английския на генерала!
406
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 513 за да мразиш някой който нищо не ти е направил- ти наистина си българин!
405
7
 
3
 
! Отговори
АКО МРАЗЯ ПУТИН... преди 7 години
...ЗНАЧИ --"НЕ СЪМ БЪЛГАРИН" ....НАЛИ ХА,ХА,ХАААААААААААА....ВЕРНО Е ---НЕ СЪМ "СОЦ-БЪЛХАРИН"!!!!!!!!ГОРДЕЯ СЕ С ТОВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
404
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 510Любовта и уважението на всеки истински българин към братушките не може да се купи...за всичко друго си има мастър карт и всякакви други карти.
403
5
 
2
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА. преди 7 години
....И КВО ТИ ОСТАНА ОТ РУСКАТА ПОМОЩ ЗА "СОЦ-ДЪРЖАВАТА" ...ХА,ХА,ХАААААААА...ПАЗИШ ЛИ СИ ОЩЕ МОСВИЧА.....???!!!КЪДЕ ШЕ ГО РЕМОНТИРАШ.....У РУСИЯ ИЛИ, У ПОЛША...???!!!
402
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 505 Викаш друго си е офертата на хамериканците за 40 милиона долара да ни пробутват 30 годишни тенекии Ф-16 парчето?
401
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе бе, просто ми дай някакъв линк, където Радев говори английски или руски?
400
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА ЯЗ.КОПРИНКА НА СБОРИЩЕТО НА РУСОФИЛИТЕ ---РАДО ПЪПКАТА , СЪЩО ТЪПЧЕШЕ ЗНАМЕТО НА ЕС!!!!КОЛКО $ ,.. ЩЕ ПОЛУЧИ ОТ РУСИЯ --АКО ЗАКУПИ САМОЛЕТИ ОТ ПУТИН.......А??!!ТОВА ЛИ Е .."ДАЛАВЕРАТА"-------ИЛИ БАЗА ДО БОСФОРА в М.ТЪРНОВО.... ?????!!!!!!
399
2
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
До ДА ВИ СВЕТНА:Викаш Русия само е вземала от нас, а ?!И как тогава построихме толкова нещо по онова време като бяхме с Русия ?Как хем сме били ограбвани от Русия според теб, хем пък сме успявали да строим пътища, язовири, проходи, мостове, тунели, АЕЦ, електрификация на цялата държава, ж.п. мрежа ... Абе, цялата държава построихме по онова време. Инфраструктура, която ползваме и до днес.Не се ли усещате, че ставате смешни вече с това плюене против Русия ?
398
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чак Тиквата напълни гащите от Генерала. Такъв удар не е очаквал от него!Браво, генерале! В неделя всички които не сме гласували предната неделя да подкрепим този доблестен човек!
397
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генералът нито дума не е казал за Русия, а казва, тъй като сме с НАТО, герберастки ***.руги, да не ни изнудват и да им бъдем пионки...(случаят с пишман милионите които трябва да дадем на Полша за ремонта на миг двигателите ни) Що му вкарвате думи в устата които не е казвал? В неделя ще ви разбием отново и то с 10% най-малко.
396
2
 
9
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Браво, генерале! С теб сме! Успех!Мутрите и слугинажите почнаха да пускат вече ако.
395
4
 
12
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
Впечатлен съм от генерал Радев. Изключително ерудиран и възпитан човек. Еталон !Радвам се, че ние българите най-после ще имаме такъв президент !С Вас сме, господин Радев !Господин Президент !
394
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Коментар 480 е един красноречив представител на русофилите защитаващи генерала. Прочетете го и си направете извода ,що за стока са подръжниците на Радев.