Радев видя, че противниците му се превръщат в "дилъри на страх"

Позицията му: Винаги с Европа, никога против Русия!
591
Радев видя, че противниците му се превръщат в "дилъри на страх"
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Кандидадът за президент, подкрепен от БСП ген. Румен Радев смята, че противниците му се превръщат в "дилъри на страх" заради политическо безсилие.

"Първата мантра, първият страх е, че виждате ли, идва чудовището БСП-ДПС. Не го връщам аз! Те забиват този пирон в съзнанието на хората! Те бъркат президентските с парламентарните избори. Това са едни безпочвени внушения. Много ясно казах, че не съм водил и не водя никакви пазарлъци с партийни централи. Разчитам на гласовете на всички българи", коментира Радев пред БНР.

По думите му от пресконференцията на ДПС няма никакъв явен, дори намек за подкрепа към него, а в смесените региони Цецка Цачева получава два пъти повече гласове.

Според Радев опонентите му са обзети от паника "след разгрома на първия тур".

"Казвам разгром не заради процентите, тук не говорим за някакви си 3-4 процента, но стана това, че те загубиха в София, Пловдив, те загубиха в големите градове. И нещо много по-страшно за тях - загубиха подкрепата на хората в активна възраст, на образованите хора", допълни той.

Радев цитира данните от обработени протоколи в 6 секции в Турция. По думите му от тях става ясно, че Цачева също води пред него, както и във вота на турци и роми, който отчитат социолозите.

Според генерала на този фон обвиненията от ГЕРБ са "политически цинизъм в чист вид". Генерал Радев оцени и твърдението, че би променил евроатлантическата ориентация на България, като "дилърство на страх в условията на пълно политическо безсилие".

"Даже не генерал Радев, а как го казваха: "червеният генерал". Ами нека се строят Цачева, Москов, Ненчев, нека си покажат дипломите, да планират като мен 10-15 учения в системата на НАТО, с много полети, с рискове, с реални действия. Тогава да се мерим кой какъв е, така просто звучи несериозно", допълни той.

Радев подчерта, че България има ясна евроатлантическа ориентация и това абсолютно никога не е било поставяно от него за някакво разглеждане.

"Но ние в момента сме повече консуматор на решения в съюзите, в които членуваме, а трябва да станем генератор на решения в рамките на тези съюзи. Ето това управляващите не могат да постигнат! И рано или късно те усещат, че ще им се потърси отговорност за много пропуснати ползи от членството ни в тези съюзи. В никакъв случай няма смяна на ориентация, това е плашилото, което в безпомощност те размахват. И виждате ли, г-жа Цачева ще се изправи с гърди, ще брани всички млади от червения генерал, който ще ги лиши от тяхното бъдеще. Напротив, видяхме, какво мислят младите за нея", коментира кандидат-президентът.

Според него страната ни има право да търси по-изгодни за своите граждани и бизнес условия в отношенията си с Русия.

"Защо трябва еврофилията непременно да означава русофобия? За тях евроатлантическата мантра означава непременно "враг с Русия". За мен това е нездравословна позиция", изтъкна той.

Радев оцени министъра на отбраната Николай Ненчев като "отдавна компроментиран и дискредитиран министър, който е вреден за националната сигурност".

Кандидат-президентът посочи, че е поканил опонента си Цецка Цачева на дебат още миналата седмица и обеща да се яви на такъв, когато двата щаба се разберат.

Той отвърна и на критиките за липсата му на политически опит: "Признавам, нямам опит в политически зависимости, в бизнес интриги, в корпоративни схеми. Много съм зле. Нямам опит, като други хора от отсрещната страна, да сменям партия след партия, само и само да извличам някакви облаги или да стоя на власт. Но имам опит, който те нямат - как се работи всеотдайно за България".

По думите му досега КСНС се е свиквал за решаване на проблем "по пожарникарския способ", а Съветът трябва да има ясна програма как последователно да решава задачи.

По отношение на евентуална оставка на правителството на Бойко Борисов, той заяви, че нищо не е ясно и критериите за тази оставка се менят непрекъснато, но че е готов да работи при всякакви обстоятелства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
393
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДай ми линк, където Радев говори перфектно английски?
392
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 491Това че ти не си го чул генералът да говори английски, не е мой проблем!Има нет, осведомявай се!
391
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генералът е издигнат от БСП, а БСП получава инструкции от Мосва. Това е истинския проблем.
390
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 485 К'ви 20 % под пазара, бе? Сега дизелът на Марешки е 1.73, а на ОМВ Младост варна е 1.76. По-скоро с изключение на двайсетина бензиностанции в цялата страна...другите спекулират.
389
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е член на БСП в момента, както и на ДПС от вчера.
388
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 480Надявам се хората които четът писанието ти ще си направят извода колко може да ти се вярва. Добре показваш колко ти е познанието, културата и израза.
387
3
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 7 години
Цачева е била член на БКП-факт.Преди 89 г.отличниците от ВУЗ бяха първи приети членове на БКП.Много ни е къса паметта-имаше ли някой на ръководна длъжност,който да не е бил член на партията -майка?НЕ!В много редки случаи,може би е имало,но за армията и полицията нямаше такъв вариант.След Кръглата маса през 90 г.партийните книжки бяха захвърлени и ето новите демократи,бизнесмени-чисти като сълзици,потърсили обучение в западни школи.Преродени,след години кандидати за управници на стадото!Мислете
386
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименруски, немски, английски
385
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хора не гласуваха, защото си мислеха, че всичко пак ще е манипулирано от Тиквата, както и аз. Обаче какво се случи....в неделя още рано сутринта отивам да гласувам за Генерала. Безпартиен съм иначе.
384
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На балотажа всички срещу комунистите Цечева - Манушев .За чест на Генерала не бил в БКП.
383
7
 
7
 
! Отговори
до 429 преди 7 години
Това което пишеш за западняците изобщо не е вярно. Това е чиста клевета на човек без съвест. Въпросът е защо го правиш? Ако не си психически болен, единственият отговор е че ти се плаща за да настройваш българите срещу ЕС. Както многакратно вече се видя, от това има интерес само Русия. Затова аз нямам вяра на генерала. Нямам вяра защото Русия има силно желание и активно работи да ни дестабилизира и защото в България има безсъвестни хора като тебе, които са готови на всичко за да ѝ слугуват.
382
7
 
16
 
! Отговори
666 преди 7 години
Ще бъда кратка- имам 20 милиарда причини да подкрепя Генерала.Единственият кандидат със собствено мнение и визия за бъдещето.Всички останали кандидати са от 25-годишния политически бардак.
381
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шапкарят Радев се е договорил още на първият тур с ДПС, факт е че Карадайъ веднага обяви подкрепата си за него!
380
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВТОРО: КОГАТО Г-Н БОРИСОВ ВЪРВЕШЕ КАТО КУЧЕНЦЕ СЛЕД ТОДОР ЖИВКОВ, РУМЕН РАДЕВ УЧЕШЕ ЗА ПИЛ-----------А когато българските пилоти даваха дежурство в небето, Радев изоставяйки ги се продаде за няколко сребърника на БСП и ДПС.
379
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 464 Лека поправка: За разлика от стругарката която знае 5 английски думи само, Генералът знае перфектно английски.
378
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ако на 20 години не си бил социалист, значи нямаш сърце. Но ако на 40 години все още си социалист - нямаш мозък".Това са думи на стругарката преди няколко седмици. И тази иска да е президент, който трябва да е обединител на нацията? Не ме разсмивайте, бре! Тази обиди всички възрастни хора и всички други които се имат за социалисти.
377
11
 
4
 
! Отговори
социолог преди 7 години
Гласуваш за Радев, получаваш Доган.
376
3
 
15
 
! Отговори
Mitko преди 7 години
Не ме разбирайте погрешно, за мен няма значение генерал или пожарникар ще ме управлява.Искам да живея по-добре! Желая промяна! И да, с пожарникар явно не се получава...
375
2
 
7
 
! Отговори
съвсем си изтрещял преди 7 години
До ШопНапротив Радев каза, че ще се застъпи за въвеждане на православно вероучение
374
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нямам опит, като други хора от отсрещната страна, да сменям партия след партия, само и само да извличам някакви облаги или да стоя на власт. Но имам опит, който те ням------------Само дето след БСП сменя с ДПС в момента.