Радев видя, че противниците му се превръщат в "дилъри на страх"

Позицията му: Винаги с Европа, никога против Русия!
591
Радев видя, че противниците му се превръщат в "дилъри на страх"
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Кандидадът за президент, подкрепен от БСП ген. Румен Радев смята, че противниците му се превръщат в "дилъри на страх" заради политическо безсилие.

"Първата мантра, първият страх е, че виждате ли, идва чудовището БСП-ДПС. Не го връщам аз! Те забиват този пирон в съзнанието на хората! Те бъркат президентските с парламентарните избори. Това са едни безпочвени внушения. Много ясно казах, че не съм водил и не водя никакви пазарлъци с партийни централи. Разчитам на гласовете на всички българи", коментира Радев пред БНР.

По думите му от пресконференцията на ДПС няма никакъв явен, дори намек за подкрепа към него, а в смесените региони Цецка Цачева получава два пъти повече гласове.

Според Радев опонентите му са обзети от паника "след разгрома на първия тур".

"Казвам разгром не заради процентите, тук не говорим за някакви си 3-4 процента, но стана това, че те загубиха в София, Пловдив, те загубиха в големите градове. И нещо много по-страшно за тях - загубиха подкрепата на хората в активна възраст, на образованите хора", допълни той.

Радев цитира данните от обработени протоколи в 6 секции в Турция. По думите му от тях става ясно, че Цачева също води пред него, както и във вота на турци и роми, който отчитат социолозите.

Според генерала на този фон обвиненията от ГЕРБ са "политически цинизъм в чист вид". Генерал Радев оцени и твърдението, че би променил евроатлантическата ориентация на България, като "дилърство на страх в условията на пълно политическо безсилие".

"Даже не генерал Радев, а как го казваха: "червеният генерал". Ами нека се строят Цачева, Москов, Ненчев, нека си покажат дипломите, да планират като мен 10-15 учения в системата на НАТО, с много полети, с рискове, с реални действия. Тогава да се мерим кой какъв е, така просто звучи несериозно", допълни той.

Радев подчерта, че България има ясна евроатлантическа ориентация и това абсолютно никога не е било поставяно от него за някакво разглеждане.

"Но ние в момента сме повече консуматор на решения в съюзите, в които членуваме, а трябва да станем генератор на решения в рамките на тези съюзи. Ето това управляващите не могат да постигнат! И рано или късно те усещат, че ще им се потърси отговорност за много пропуснати ползи от членството ни в тези съюзи. В никакъв случай няма смяна на ориентация, това е плашилото, което в безпомощност те размахват. И виждате ли, г-жа Цачева ще се изправи с гърди, ще брани всички млади от червения генерал, който ще ги лиши от тяхното бъдеще. Напротив, видяхме, какво мислят младите за нея", коментира кандидат-президентът.

Според него страната ни има право да търси по-изгодни за своите граждани и бизнес условия в отношенията си с Русия.

"Защо трябва еврофилията непременно да означава русофобия? За тях евроатлантическата мантра означава непременно "враг с Русия". За мен това е нездравословна позиция", изтъкна той.

Радев оцени министъра на отбраната Николай Ненчев като "отдавна компроментиран и дискредитиран министър, който е вреден за националната сигурност".

Кандидат-президентът посочи, че е поканил опонента си Цецка Цачева на дебат още миналата седмица и обеща да се яви на такъв, когато двата щаба се разберат.

Той отвърна и на критиките за липсата му на политически опит: "Признавам, нямам опит в политически зависимости, в бизнес интриги, в корпоративни схеми. Много съм зле. Нямам опит, като други хора от отсрещната страна, да сменям партия след партия, само и само да извличам някакви облаги или да стоя на власт. Но имам опит, който те нямат - как се работи всеотдайно за България".

По думите му досега КСНС се е свиквал за решаване на проблем "по пожарникарския способ", а Съветът трябва да има ясна програма как последователно да решава задачи.

По отношение на евентуална оставка на правителството на Бойко Борисов, той заяви, че нищо не е ясно и критериите за тази оставка се менят непрекъснато, но че е готов да работи при всякакви обстоятелства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
373
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със сигурност Радев говори турски писмено и говоримо след като стана ясно, че ДПС го подкрепят.
372
2
 
9
 
! Отговори
834777777я9 преди 7 години
До Анонимен 456неучаствал пък дискутира и акъл дава " Успех Българи " - това означава ли , че не си българин ??????г-н Марешки си показа рогцата - уж независим - пък ГЕРБЕРАН
371
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кои са тия три езика, които говори Радев, изброй ми ги?
370
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев за разлика от Цачева формално е защитавал българската граница с цената на живота си, говори 3 езика(цачева танцува кючек), има представителност и в пъти по- голяма интелигентост в изказванията си отколкото майчето, като идеи няма нищо общо с бсп. Изберете си кой от двамата искате да ни представя пред света(спомни си за Роската и кой ще обявява война на Москва и лиже задниците на ЕС и Америка). Как не разбрахте, че тука не се гласува за партия, а за личност...
369
3
 
8
 
! Отговори
Eдин от Северозапада преди 7 години
До Шоп"Гласуваш за Радев, получаваш Вероучение и Куран в първи клас."Гласуваш за Баце, и получаваш Цецка, индигото, чрез което ще пише Баце, в комплект с 208-мо постановление и някой и друг бежанец за издръжка и подобряване на генофонда, както и винаги правибния подход, според герб, да се прави винаги това, което кажат началниците.
368
6
 
0
 
! Отговори
До 453 преди 7 години
Всички *** кадри на ръководни длъжности са като Евстатиев по манталитет, щом като го защитават. Но Партията е права , дори и когато греши.
367
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз съм от негласувалите, поради простата причина, че беше ясно, че ще има балотаж. Жалко за другите читави кандидати, като г-н Марешки, който се вкара в тази обречена игра. Останалите кандидати, като Трайчо, Калфин, Марешки дори и Каракачанов са там просто да вземат гласовете на хората, чисто и просто накрая да си останат 2мата кандидати на ГЕРБ и БСП и разбира се, без да се месят други, двете жалки корумпирани партиики да продължат със схемите си ! Успех Българи ! Прецакахте сами за 100н път.
366
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гледатехте ли 20-минутния припадък на оглупялото от съзнаването за собдствената си нек.адърност провалено министърче митов по канал 1:)) каква пяна от устата на митов, какъв фалцет и каква злоба на подивяла крава:))))
365
1
 
17
 
! Отговори
МЛАДЕНОВ преди 7 години
До Анонимен 445 Уважаеми, ще си послужа с извадка от изявлението на ГЕНЕРАЛА , а именно "Нямам опит, като други хора от отсрещната страна, да сменям партия след партия, само и само да извличам някакви облаги или да стоя на власт. Но имам опит, който те нямат - как се работи всеотдайно за България"- БОЙКО ЧЛЕН НА БКП,,ЦВЕТАНОВ СИН НА ЕДИН ОТ ШОФЬОРИТЕ НА НАЧАЛНИКА НА ДС-ШОПОВ,БЪЧВАРОВА ДЪЩЕРЯ НА РЕДАКТОРА НА В-К "ОТЕЧЕСТВЕН ФРОНТ" и т.н.??????????
364
19
 
7
 
! Отговори
Защо преди 7 години
Не трябва да се гласува за кандидата на БСП.Когато кмета на Стрелча (от БСП) го хванаха в изнасилване на непълнолетна, всички бесепари скочиха да го защитават и да доказват колко убав човек е той.Когато кмета на Трън ( от Герб) го хванаха , че е блъснал дете със служебния автомобил и крие това - го изключиха от Герб и го дадоха на прокурор да го разследва.
363
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ааа, шопа как реве, аааааа....кеф.....така те искаме шопе - да ревеш като ку.чка:))))))))))))
362
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
герберската с.*** е съставена от втория ешелон на някогашната комунистическа номенклатура - достатъчно лоялна, за да бъде издигната до това ниво,но прекалено некадърна, за да измине пътя до първия ешелон.Това травмира тези хора и затова така яростно възседнаха антикомунизма като инструмент за разправа с омразната им номенкрлатура от първия ешелон:)))
361
6
 
13
 
! Отговори
kastRat0Ra преди 7 години
ПЪРВО: ГЕН. РАДЕВ Е ИЗДИГНАТ ОТ ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ И ПОДКРЕПЕН ОТ БСП!ВТОРО: КОГАТО Г-Н БОРИСОВ ВЪРВЕШЕ КАТО КУЧЕНЦЕ СЛЕД ТОДОР ЖИВКОВ, РУМЕН РАДЕВ УЧЕШЕ ЗА ПИЛОТ!ИЗВОДИТЕ ОСТАВЯМ НА ВАС!
360
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УСПЕХ, УСПЕХ ГЕНЕРАЛЕ!!!!!!!!!!!!! И В НОЩТА НА 13 МОЩНО УРАААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
359
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай,генерале!Не искам просто да биеш мутрите от ГЕРБ на балотажа.Искам да ги смажеш!
358
5
 
9
 
! Отговори
До 433 преди 7 години
Проблема не ни е нито Русия,нито Америка,нито Европа.Проблема сме си ние самите,защото се навеждаме на всеки,който е по0силен от нас.Защото нямаме самочувствие и достойнство.Погледнете гърците-в тяхната страна няма надписи над магазини,ресторанти и др.на друг език,освен на гръцки.Дойдоха в България,отвориха магазини,заведения и пак надписа-само на гръцки.Рекламират българско кисело мляко с гръцко име,сиренето им "Фета" е с българско мляко.Замислете се защо нямаме самочувствие и се кланяме на все
357
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой, кой, кой е червен. Генерала който никога не е бил член на БКП и БСП, завършил с пълно отличие най-престижната Американска школа за пилоти или Бойко и Цачева бивши членове с партийни книжки в БКП?
356
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Шумен е генерала и воеводите
355
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До akudНикой не гласува срещу Цецето, щото е жена. Гласуват срещу нея, защото е некомпетента, рребоядисана дърта комунистка.
354
0
 
1
 
! Отговори
До 420 преди 7 години
Не бих искал окло мен да има толкова злобен човек като теб.Престанете да се пенявите,огледайте се,ослушайте се и се опитайте да разберете защо получихте толкова голям отрицателен вот.