Дали сме ?4 млн. за реклама на туризма, догодина – повече!

Министър Ангелкова чака 12 млн. туристи през 2017-та
10 ное 2016 14:44,
55
Дали сме ?4 млн. за реклама на туризма, догодина – повече!
Снимка: архив, Bulphoto

Министерството на туризма ще разполага с около 3 000 000 лева повече средства за реклама през 2017 година, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с туристически бранш в Добрич.

По думите й през отиващата си година ведомството е изразходвало 4 000 000 евро за реклама на страната.

Министърът коментира, че при много по-големи рекламни бюджети на утвърдени туристически държави България се е наредила на първо място в Европа по ръст на реализираните нощувки от туристи през първото шестмесечие.

"Борим се да разширим финансирането за реклама", каза Ангелкова, цитирана от БТА.

Министърът посочи, че целта е България да се утвърди като целогодишна туристическа дестинация - в четири сезона, с развитието на културен, спа, еко, голф, селски, гурме туризъм.

Ангелкова заяви,че трябва да се положат усилия и следващите години да бъдат успешни за бранша като 2016-а, в която се очаква общият брой на българските и чуждестранните туристи в страната да достигне 12 000 000.

Министърът посочи, че в Добричка област е постигнат 13,2 на сто ръст на туристите.

"Проучваме опита на водещи туристически страни, в които към министерствата на туризма има специализирани училища за подготовка на кадри за бранша. В дългосрочен план е възможно да създадем такова училище или център за подготовка на кадри за изпълнителските позиции, които са "сърцето" на туристическата услуга", каза Ангелкова.

Представители на бранша поискаха на срещата да бъде обновена пътната инфраструктура към черноморския комплекс "Албена", нос Калиакра, пътят Варна-Добрич и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Турист преди 7 години
Ми браво. Туризмът дава минимални заплати и осигурчва работа на неквалифицираните или ненужно квалифицираните хора с които в БГ е пълно.Да е евтино на нас, туристите.
42
7
 
7
 
! Отговори
А, ТОДОРОВ преди 7 години
РАДЕВ ---Е ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ И ПОДЛЕЦ!!!РАДЕВ--НЕ Е НЕЗАВИСИМ , А БИВШ ЧЛЕН НА БКП И ДЕЛЕГАТ НА 14-КОНГРЕС НА БКП!ТОЗИ ЧОВЕК ЛЪЖЕ ---ЧЕ ВЛАДЕЕ ЗАПАДНИ ЧУЖДИ ЕЗИЦИ ..ОСВЕН РУСКИ ---КОЙТО ГОВОРЯТ , ДОРИ РОМИТЕ ....НА БАТ САЛИ!РАДЕВ----ИЗЛЪГА ЦЕЛИЯ НАРОД ,ЧЕ Е "НЕЗАВИСИМ".... И СТЪПКА ЗНАМЕТО НА ЕС И НАТО ---НА СБОРИЩЕТО НА РУСОФИЛИТИ НА ЯЗ-КОПРИНКА!РАДЕВ--Е ПРЕДАТЕЛ!!!!!!!!НЕ ГЛАСУВАЙТЕ --ЗА ПРЕДАТЕЛЯ!!!!!!!
41
0
 
8
 
! Отговори
грозна като смъртта преди 7 години
Дала си милионите за реклами само на ГЕРБаджийски фирми, нали ***, Николинке? А за догодина изобщо и не си прави сметката! Тогава няма да има и следа от вас, от цялата ви престъпна, корумпирана и просташка ГЕРБаджийска пасимна! Да не говорим, че доста от "честната" ви компания, както и едни "видни" ГЕРБаджийски Реформаторски министри, може и да търкат наровете в някой затвор
40
0
 
10
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
А какво получаваме ние от парите си които давате за туризма ?!?!Лакоми мутрофони ни чакат да ни одерат по девет кожи ! Немците и дивите Англичани плащат с 20% по-малко от нас, а тях ги дундуркате ! Е, ние тогава не се чудете защо ходиме в Гърция ! Вие тук поощрявате пиянския туризъм ,което на нас не ни харесва ! Лошото е ,че го правите с нашите пари ,без да ни питате, за да могат да не фалират мутрофоните !
39
1
 
11
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
НИЕ НАРОДА СМЕ ДАЛИ 4 МИЛИОНА ЕВРО ЗА ТУРИЗМА, НО ВЪПРОСА Е КОЛКО ОТКРАДНАХА ГЕРБ?
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бездарен кон.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За свещи да ги дадете тия 8 милиона лева дано!
36
0
 
18
 
! Отговори
boiko преди 7 години
Кои сте дето сте ги дали тези пари и на кого сте ги дали?!
35
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имаше поне мъничко мозък, нямаше да се хвалиш, колко народна пара си усвоила...
34
1
 
16
 
! Отговори
офртй преди 7 години
Рекламирайте си хотелите , А НАРОДА ДА СЕДИ ГАДЕН . ОСТАВКА И ТО ВЕДНАГА
33
1
 
14
 
! Отговори
Мъж или жена преди 7 години
Тази секретарка на Филип Димитров - не знам наистина мъж ли е жена ли е- с всичките си фирми, свързани лица и обвързаности, харчи парите ни залудо, защото няма никакъв ефект този харч от парите ни върху подобряване състоянието на туризма в България. Няма идей, няма концепция. Хвърли маса пари за едно изплагиатствано лого и дори лого няме като туристическа държава.
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общо взето правят си реклама за да си пълнят хотелите и различните комплекси които построиха, пак с откраднати от държавата наши пари, и накрая приходите от туризма си ги прибират шепа хора и реално нищо не достига до гражданите. Те ще продължават да се мъчат в тъпата селска държава, която ще остане 1 град и няколко курорта, а м/у тях изоставени развалини на бивши села и градове и тук-там, даже ако не и по-начесто общности от роми, турци и бежанци. А мн техни фирми пак ще стоят на черно и сиво.
31
1
 
9
 
! Отговори
Бъркаш, Ангелкова! преди 7 години
Пари в тази държава дава Вожда и никой друг! Няма ли някой политкомисар, прикрепен към тая, да и опъне ушаците?!
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре без партийни генерал Радев президент отколкото БКП членката и партийната цекретарка Цачева
29
0
 
15
 
! Отговори
Туризмов преди 7 години
Рекламата в туризма са кадърните хора,които оттдавна работят в чужбина.Добрия туризъм идва от кадърния персонал.
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Над 13% ръст на туристите, 0% ръст на средната заплата в бранша. Затова цяла Европа ни се присмива за това, че сме държавата на работещите бедни.
27
0
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
защо трябва дьржавата да плаща за реклама на частни тьрг фирми дьржаватаможе да помогне като отмени визите намали цената им но за реклама несьм сьгласна
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Госпожичке ***, нагласените поръчки на министерсството са в интернет! Всеки може да види как сте ги опоскали!
25
0
 
23
 
! Отговори
. преди 7 години
От джоба си ги давай догодина, лельо!Давате народни пари в полза на частния бизнес, а не на държавата. И то бизнеса, ръководен само от вашите хора.
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво сте изхарчили пари за реклама, но чии са те? Или лесно хярчим народната пара, за да богатеят Вашите хотели? Какви отчисления прави бизнеса, за да го рекламирате? Защото харчите моите пари, а като отида във Вашите хотели ме дерете, за обслужването да не говорим!