Миграционният натиск по границата пада, оцени Бъчварова

Словашки вицепремиер: Шенген трябва да започва от Капитан Андреево
Обновена: 10 ное 2016 19:49 | 10 ное 2016 19:00, Анисия Иванова
18
Миграционният натиск по границата пада, оцени Бъчварова
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Съществува трайна тенденция към спад на миграционния натиск. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова на граничния пункт с Турция "Капитан Андреево".

Бъчварова и нейният колега Роберт Калиняк - вицепремиер и министър на вътрешните работи на Словакия, бяха на ГКПП "Капитан Андреево" за ротацията на словашкият контингент от 25 души в състава на новата Главна европейска агенция за гранична и брегова охрана. Бъчварова запозна госта с охраната на границата с Турция, условията на работа и техническото обезпечаване.

Основните усилия в момента са насочени към непропускането на нелегалните емигранти през границата със Сърбия. Лъжа е, че в момента те се насочват към едни или други населени места, посочи Бъчварова, цитирана от БТА. При необходимост търсещите убежище ще се настаняват във временни центрове.

Бъчварова информира още, че в момента се подготвят процедурите за усвояването на отпуснатите от Европа пари за охраната на границите ни.

В министерството е създадено специално звено, което ще се занимава с обществените поръчки при разпределението на средствата.

Границите не само на Европейския съюз, но и на Шенген трябва да започват оттук, заяви словашкият вицепремиер и министър на вътрешните работи Робърт Калиняк.

Гърция заедно с Румъния и България трябва да бъдат едно компактно цяло. Не само аз, но и европейски комисии и институции са стигнали до заключение, че България е готова да стане член на Шенген, посочи той. За мен е непонятно как една Шенгенска тема, която е изцяло техническа, може да бъде политизирана от отделни западни страни, допълни Калиняк.

Членството на България и Румъния в Шенген е един дълъг процес, а в него се включиха и политически аргументи, каза по-късно вицепремиерът и министър на вътрешните работи на България Румяна Бъчварова. Според нея разговорите по темата не са приключвали никога. Бъчварова изрази надежда, че след получената все по-широка подкрепа, скоро ще имаме резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
бежанец преди 7 години
Епа като немо ме фанете ка нема да пада, я ме стра сръбето да ме на фанат
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БезпристрастенЦачева, очевидно е по-подготвения и по-компетентния кандидат.Да бе, да, толкова време проспа и сега ми обяснява какво щяла да направи. Ще чака Баце да и разреши нещо и то само ако го е хвалила поне три дни! И няма да и дърпат ухото а косицата.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аааа, а как се увеличава на Българо-Сръбската граница?
9
7
 
0
 
! Отговори
Безпристрастен преди 7 години
Цачева, очевидно е по-подготвения и по-компетентния кандидат. Радев показва самоувереност, но повече би му прилягала фуражката - трябва да помисли да се върне в армията.
8
0
 
18
 
! Отговори
Бъчи преди 7 години
Иде зима бе како :) Затва намалеа...
7
1
 
24
 
! Отговори
Цял народ ги мрази преди 7 години
Господи! Колко много ги мразят хората! Колко много ги мрази нещастият ни народ, подложен на такъв свиреп ГЕРБаджийски геноцид, на непозната дори и в години на война мизерия! Колко много ги мразят всички - червени, сини, жълти, зелени, оранжеви, десни, леви, християни, мюсулмани, евреи, арменци! КОЙ не ги мрази? КОЙ? Само един тлъст младеж от хотел "Берлин", но въпреки, че неперкъснато "печели" поръчки за стотици милиони, нещо и ТОЙ се е покрил и се спотайва като пръдня в ***! Дори и ТОЙ!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже подновиха аферата ктб да вметна кал едон ловешки бизнесмен си купи няколко коли наведъж т.е жип камион нова кола и т.н и оттогава вирна носа но странното откъде и как придоби власт нима с образование на дочо пенков спту притежава класа питаме се години наред
5
1
 
26
 
! Отговори
Бъчварски чеп преди 7 години
Абе, да, важно е, че миграционният натиск спада, ако може да се вярва на една банкянска слугиня с много здрава комунистическа, семейна закалка, по-важното обаче, драга ми Бъчварке е, че ти ще паднеш в неделя вечерта! Дружно с цялата ви престъпна, силно корумпирана, до безбожие алчна и просташка ГЕРБаджийска пасмина!
4
0
 
23
 
! Отговори
**** преди 7 години
Тази кощрамба все едно и също повтаря,и си мисли,че хората и вярват,нали всички виждат,че в софето вечер българите ги е страх да изизат и да се разхождат свободно.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имайки предвид че баба е статистик и има социологическа агенция, която по обясними причини, се води на уйновата стрина по линия на чича й , може да изкара че миграционния натиск е от страната навън.
2
0
 
32
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Стрино ,стриноооо ако има нЕкакъв спад то е заради по-студеното време и стига си плямпала ами се стягай от понеделник да си търсиш работа.
1
24
 
0
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
Чудно, дали кремълското джудже не се е договорило с истанбулското джудже за това?