Близнашки съветва: Служебен кабинет Плевнелиев - Радев

Според бившия служебен премиер мажоритарният вот крие изненади
Обновена: 13 ное 2016 23:28 | 13 ное 2016 23:20, Веселина Йорданова
27
Близнашки съветва: Служебен кабинет Плевнелиев - Радев
Георги Близнашки. Снимка: архив, БТА

Бившият служебен премиер Георги Близнашки заяви, че се отива към служебен кабинет, след като двете големи партии – ГЕРБ и БСП, дадоха заявка, че ще върнат мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

По-рано премиерът Бойко Борисов обяви, че ще подаде оставка на кабинета си в първия работен ден на парламента. Във вторник Народното събрание има извънредно заседание.

Според Близнашки най-добре е този служебен кабинет да се направи в синхрон между настоящия президент Росен Плевнелиев и бъдещия – ген. Румен Радев.

Той коментира още, че навлизаме в зона на силна турбуленция и тепърва ще наблюдаваме последиците от случващото се в момента. Близнашки напомни и че правителството в момента си отива, без да е прокарало бюджета в НС.

"Основните политически сили побързаха да подхванат идеята за мажоритарен вот, това ще им донесе големи изненади на едни бъдещи избори", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
китаец преди 7 години
До Този ли? Надявам се, че не си научил нищо от него.
23
0
 
2
 
! Отговори
пфу преди 7 години
Искам да попитам защо всички чантаджии, свикнали да цуцат от страданието на народа, казват, че мажоритарния вот не бил добър? Снощи един говорител каза, че има 300 разновидности на мажоритарен вот. Ами ще изберем такъв от тези 300, че да е добре за народа, какво ме плашат разни сидери и псевдо-политици плямпала, че видите ли само две партии щели да влязат в парламента. Ще се направи така, че вота да е мажоритарен и да влязат повече партии, както в другите държави с мажоритарен вот.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гоше,гледай какво става надолу!Всички които са скъсани на изпит те възхваляват,дали стигаш до извода,че няма ненаказано добре!
21
1
 
3
 
! Отговори
detelina преди 7 години
Ама, каква криза, какви 5 лева,та ние вече 26 години сме все криза..........
20
3
 
16
 
! Отговори
Този ли? преди 7 години
Този ли, Близнашки? Когато учех за право, той беше асистент. Още тогава бе достатъчно противен. Ехиден, обичаше да унижава студентите, че знае повече от тях. Даже правеше коментари, че тези които / според него / не учат, ще прогресират поради връзки с партията повече....ха-ха-хаА той самият е партийна издънка! За слагачеството му сега---всеки знае.
19
3
 
14
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Другарят Лизашки ще направи новия изборен кодекс с помощта на "експертите" от корумпираните с чужди грантове "експерти" от софийските (нео)либерални, либертариански, пазарнофундаментални, евроатлантически NGOта като самоварът под налягане Христо Иванов.
18
0
 
3
 
! Отговори
socialen преди 7 години
А другарят Калин Янакиев де е?
17
2
 
12
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Другарят Лизашки пак изпълзя. Така и не го направиха констииуционен съдия след като неграмотния Борисов и Плюнчо го употребиха през лятото на 2014 година.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЕЦКА СЕ ВРЪЩА ПРИ КОРЕНИТЕ СИ - В СЕЛО ДРАГАНА.ЩЕ ОТГЛЕЖДА АРПАДЖИК И КАРТОФИ
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАМИРИСА НА ДАЛАВЕРА И БЛИЗНАШКИ ПАК ИЗПЪЛЗЯ ОТ ДУПКАТА СИ.ЧАКАМЕ ДА СЕ ПОЯВИ И ДРУГИЯТ -ЯНАКИЕВ.
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМА ЗАЩО КОРНЕЛИЙКА НЯМА ДА УПРАВЛЯВА, НАЛИ ИСКАТ ДА СЕ БОРЯТ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СПРАВЕДЛИВОСТ- ИЛИ ВСИЧКО Е САМО СПЕКТАКЪЛ- А АКО НЕ УПРАВЛЯВА ББ ТЕ НЯМА СРЕЩУ КОГО ДА СЕ БОРЯТ- КОИ СА ТЕ МИЛИОНЕР, ДО МИЛИОНЕРА В БОРБА ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА БЕДНОСТТА- ХА СЕГА ДА ВИДИМ ДАЛИ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ЩЕ БЪДЕ 460 ЛВ ИЛИ ЩЕ Я УВЕЛИЧАТ НА 217 ЛВ КАТО В ЕДНА ДРУГА СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА- ЧЕСТИТО БЪЛГАРИ- ВИЕ ПРОГОНИХТЕ И МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ТУК КАКВО ЛИ НИ ЧАКА- ДАЛИ ГЕНЕРАЛА ЩЕ ПАЗИ С ОНАЯ ПАТАРАВАТА НА ГРАНИЦАТА
13
3
 
8
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Този от къде изпълзя хора слепи ли сте, как може този и такива като него, да са в парламента.
12
4
 
3
 
! Отговори
? преди 7 години
Точно така,мажоритарни,както в Америка,едно искат,друго става и при пълно мнозинствона госп.Нинова,няма дори и да разберем как става.
11
0
 
6
 
! Отговори
яя преди 7 години
Ми да взема и цецка като.. де да знам, фар да им свети. Аман от изкарване на вскакви трупове - политически, попфолк, културни и не чак толкова - от нафталина.
10
2
 
15
 
! Отговори
Рийд Онли Мемори преди 7 години
Близнашки - ренегат, конформист, полупроводник. Направи си услуга и се скрий. Никой не те иска!!!
9
0
 
22
 
! Отговори
Pilot преди 7 години
Най-важното е да работи прокуратурата и съда, а мажоритарни или сегашните няма значение ! В Румъния да не са мажоритарни , ама вкараха сумати п.расета в дранголника за назидание!
8
0
 
19
 
! Отговори
Точно преди 7 години
И да си беше редовно правителство пак може да издънят държавата с бюджета. Да запретват ръкави и да си вършат работата до пролетта. Междувременно да сменят Кунева и Бъчварова, нищо не вършат, а само пречат. А на всичко отгоре и взимат два поста.
7
1
 
14
 
! Отговори
Мажоритарник преди 7 години
Точно така. Идеята за мажоритарни избори е да се изненадат партийците. Партийците ни окрадоха и не дават на хората да дишат. Мажоритарните избори трябва да са с по-големи листи (национални или регионални по области) и без имена на партиите. Така избирателите ще трябва да запомнят имената на хората, които се кандидатират и за какво се борят. Така ще има шанс да изберем реални личности, а не партийци
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре стига сте плашили всички с този неприет бюджет! Правителството е такова в оставка до сформиране на служебно и е ЗАКОНОВО задължено да работи по план. Бюджета ще си го прокарат, а дали ще издънят държавата с него си е отделен въпрос.
5
8
 
10
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Малко преди края на мандата си Роската ще има шанс поне веднъж да бъде мъж и да назначи истинско служебно правителство, а не нечии слуги.