ДПА с коментар за изборите, генерала, оставката...

Радев клони към по-тесни взаимоотношения с Русия
13 ное 2016 23:45,
32
ДПА с коментар за изборите, генерала, оставката...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Българският министър-председател консерватор Бойко Борисов заяви днес, че ще подаде оставка следващата седмица заради загубата на неговия кандидат на президентските избори, предаде ДПА.

Борисов поздрави Румен Радев - подкрепеният от социалистите генерал от резерва, който победи днес на балотаж Цецка Цачева от партията на премиера ГЕРБ.

"Резултатите ясно показват, че управляващата коалиция няма мнозинство и дори не може да гарантира приемане на бюджета за следващата година", каза Борисов.

Радев, който е безпартиен, но е подкрепен от Българската социалистическа партия, получава 58 процента от гласовете, а Цачева е с 32 на сто, показват резултатите от екзитполове.

Изявлението на Борисов не бе изненадващо, тъй като той обеща да се оттегли, ако ГЕРБ загуби президентската надпревара. Той бе казал и че няма да търси вариант с друга коалиция.

Петдесет и три годишният Радев клони към по-тесни взаимоотношения с Русия, отколкото настоящия президент Росен Плевнелиев. Миналата седмица той опроверга медийните спекулации, че е против членството на България в НАТО, отбеляза ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕКРАСНА СТАТИЯ, НОВА ПОЛИТИЧЕСКА ОБСТАНОВКА- БЪЛГАРИЯ НАКАЗА ББ ЗА НЕСПРАВЕДЛИВАТА СИ СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА- СЕГА БГ СИ ИЗБИРАМЕ БСП- УВЕЛИЧАВАТ УНИЗИТЕЛНИТЕ 460 ЛВ ЗАЛОЖЕНИ В ИЗТЕГЛЕНИЯ ДНЕС БЮДЖЕТ ЗА 2017 Г И ГИ ПРАВЯТ СОЦИАЛНО СПРАВЕДЛИВИ НА 1000 ЛВ, МАХАТ НЕСПРАВЕДЛИВИЯ АНТИСОЦИАЛЕН ПЛОСЪК ДАНЪК И ВЪВЕЖДАТ 50%-70% ДАНЪК ЗА ОЛИГАРХИЯТА И НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ НА ХОРАТА НА МИН ЗАПЛАТИ КАТО В ЕВРОПА, ЕДИН РАБОТИ ВСИЧКИ ОСИГУРЕНИ- ПАК ТАМ- ЧАКАМЕ ДА СИ ИЗПЪЛНЯТ ОБЕЩАНИЯТА НИНОВА И ПРАЗИДЕНТ С ДЪПАСЕ
24
2
 
2
 
! Отговори
Прекрасна статия! преди 7 години
Прекрасна статия! Благодарение на нея всички ние намразихме САЩ, лъжливите западняшки медии, НАТО и Хитлъри, станахме русофили и заобичахме Радев, Путин, Тръмп и Русия! И гледаме само Россия 24!
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мигрантите,навеждането пред Ердоган,Плевнелиев,Кристалина Георгиева,Цачева,*** с техните манипулации доведоха до тази оставка
22
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО НА ББ- ИЗЛЕЗЕ ДЪРЖАВНИК И МЪЖКО МОМЧЕ! НОВИТЕ ОПОРНИ ТОЧКИ ЗАДАДЕНИ ОТ ЕКРАНА ОТ *** ДНЕС ПО ФОРУМИТЕ СЕ ПРЕПОВТАРЯТ- ХА СЕГА ДА ВИДИМ КАКВА ЩЕ БЪДЕ БОРБАТА НА СОЦИАЛИСТИ- МИЛИОНЕРИ И ДАПАСЕ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА БЕДНИТЕ- КАЗВАТ ББ НАЛИВАЛ АСФАЛТ- А ДАЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ С ТОВА НАЧИНАНИЕ, А ВЕЛИЗАРЕ, А ДАЛИ ЩЕ СЕ САНИРА- А ВОЛЕНКЕ- ИМАТЕ СИ ПРАЗИДЕНТ ПОДНЕСЕН ОТ ДАПАСЕ.
21
3
 
15
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Тумбата на Простотията, ПП ГЕРП, си отива.
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОГАТО МАФИЯТА ГУБИ ВЛАСТТА И ДОБРЕ ЗА НАРОДА.
19
2
 
13
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Всички се подиграват на неграмотния Борисов - некадърникът не мой изкара и 1 мандат от простотия!
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАРОДЪТ ДАДЕ ОЦЕНКАТА НА БОРИСОВ. СЛАБ 2ОЦЕНКАТА НА *** ДА ЛА ЮНКЕР И НА БАБА МЕРКЕЛ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.
17
3
 
16
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Народът отново наби един чумбер по празната кратуна на неграмотния Борисов. Борисов е най-проваленият премиер в българската история - не мой изкара и 1 мандат!
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИСОВ ПОДАВА ОСТАВКА.СЛЪНЦЕТО ОБАЧЕ ПАК ЩЕ ИЗГРЕЕ И СВЕТЪТ ЩЕ БЪДЕ ПО-ХУБАВ
15
2
 
8
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Неграмотният Борисов е тотален некадърник! Не мой да изкара и един мандат!Довиждане ПП ГЕРП!
14
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАК ЛИ ЩЕ НИ СГОТВЯТ *** ПАК- ЗАЩОТО НЕКА СИ СПОМНИМ- 1997 Г- 230% ИНФЛАЦИЯ, СРЕДНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА ОТ 5 ДОЛАРА, ФАЛИТ НА БАНКИ, ТОГАВА ОЛИГАРХИЯТА С ПАРИТЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ В БАНКИТЕ И ФИНАНСОВИТЕ ПИРАМИДИ НАЛЯХА МУСКУЛИ И ОВЛАДЯХА МАТЕРИАЛНИ АКТИВИ ЗА МИЛИАРДИ СРЕЩУ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, А АГЕНЦИЯТА ЗА СЛЕД ПРИВАТИЗАЦИОНЕН КОНТРОЛ- КУЧЕ ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМА, 2008Г ИНФЛАЦИЯ 12,3%, ОНАЯ НЕБАНКА- 5 МИЛИАРДА. БОРИСОВ ТРЯБВАШЕ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА МНОГО ПО РАНО, ЗАЩОТО КОАЛИЦИЯ НЯМАШЕ- ИЗЛЕЗЕ МЪЖКО МОМЧЕ.
13
1
 
13
 
! Отговори
Хех преди 7 години
До смЕхАми то си е истина това че е ***! Интересно ми е за Радев - При положение че за зелена карта проверката от американските спец служби трае 6 месеца... Колко ли е траела проверката докато го допуснат до едно от най- елитните военни училища в САЩ? И при положение че са го допуснали това не означава ли: 1. Че няма как да е "kрeмълcки aгент"? и 2. Че нашите и чужди медии които го обявиха за такъв - Ми те повече разбират от ЦРУ и ФБР? Ще видим как ще я подкара генералчето.
12
2
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Както винаги драскачите боравят с полуистини .Първо тиквата се самосвали след самоувереното говорене ,че ако стрина не е първа си подава оставката тогава нищо не приказваше за променено политическо съотношение и второ мутрата не е никакъв консерватор ,а чист герберастки ***.
11
1
 
15
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Не мога да разбера защо всяко несъгласие с пуделите в ръководството на педалският ЕС автоматично означава за всички медии (вкл. и български) че се води проруска политика. Лично мен много пъти са ме набеждавали за pусoфил заради мнението ми относно това мъртвородено, но това изобщо не е така - Дори точно обратното. Явно такава е директивата - Това да се наложи като шаблон за мнение. ЩО В БГ НИКОЙ НЕ ПИШЕ ЧЕ ЗАПОЧВА ПРОЦЕДУРА ПО ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ОЛАНД?????????????
10
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До 3 Друг няма,Радев ни трябва ама не с бюлетини,а с автомати.
9
2
 
8
 
! Отговори
аа преди 7 години
Бе аз не съм специалист, но не би ли било по-добре дпа, или немската прес агентурна агенция да вземе да хвърли едно оЧо на партията неофашисти, Афд, Afd, щото нали, тръмп вика, само казвам, не ме бийте, край на нато, оттегляме се, та, в смисъл, една комбинация от "изолационизъм" на САЩ и фашистка партия в икономически силна германия е некакси дежа вю, а?
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойче Пресе Агентур да си го заврат там, от където са си го извадили тяхното мнение...И нека се радват, че ние мълчим за нашето, за тях...
7
21
 
18
 
! Отговори
България приключва преди 7 години
Бойко видя че се *** с досегащното си управление и си избра нарочно неизбираемата Цачева, за да я използва като довод за да напусне кормилото. Подавайки оставка сега, той вкарва народа в затруднено положение - да се трескат пари за нови избори.Избраният президент е шапкар (зелени чорапи) - той ще е там да изпълнява, а не да измисля неща (както например би правил бизнесмен )
6
17
 
6
 
! Отговори
всички руски преди 7 години
шпиони в Белене.