Президентът Радев: Помня какво съм обещал!

Новоизбраният държавен глава ще работи за сигурна България
Обновена: 14 ное 2016 01:32 | 13 ное 2016 22:12, Веселина Йорданова
64
Президентът Радев: Помня какво съм обещал!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Демокрацията в България победи апатията и страха. Въпреки блъфовете на властта за апокалипсис, вие гласувахте за промяна. Това бяха първите думи на победителя в президентските избори ген. Румен Радев към българите на пресконференцията в НДК.

По думите му вотът е дал отрицателна оценка на властта.

"В България има нова политическа ситуация, в което няма нищо драматично. Предстои всеки от политическите актьори да извърши своя анализ и да се държи отговорно", настоя новоизбраният президент.

Радев поздрави кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева и каза, че тя е била достоен опонент в надпреварата.

Той допълни, че заедно с вицето Илияна Йотова съзнават своята отговорност.

"Да работя за сигурна, благоденстваща и мирна България, в която да има единение, надделяващо омразата и разделението от миналото", обеща Радев.

По думите му – различията ни са богатството ни. Според него можем да вървим напред, само ако вярваме в себе си. Той каза още, че тази победа е обща за всички, които обичат България и не се страхуват от бъдещето.

Радев декларира, че помни ангажиментите си и ще ги отстоява.

"Благодаря, че победихте страха и избрахте надеждата, ще оправдаем вашето доверие", декларира и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Радев каза, че като президент няма да дели хората на леви и десни, по техните религиозни убеждения или по етническа принадлежност.

По отношение на ДПС, той посочи, че дори всички техни гласове да отидат към ГЕРБ, пак няма да им стигнат за победа.

Новоизбраният президент е категоричен, че България трябва да запази етническия си модел, защото той е работещ и се е доказал с годините.

"Ще се водя от законите, от спазването на човешките права и диалог с всички партии и с българските граждани", декларира той.

Ген. Радев посочи, че се надява в рамките на своя мандат да има добър диалог с президентите и на САЩ, и на Русия. По думите му политиката за свалянето на санкциите към Русия е преди всичко на Министерския съвет, но би работил за това заедно с кабинета и с ЕС.

Ако му се наложи да състави служебен кабинет, когато встъпи в длъжност, Радев каза, че основната задача на този кабинет ще бъде подготовка на честни и прозрачни избори.

Той посочи, че за свикване на Велико народно събрание трябва да има решение на настоящия парламент и конституционен проект, какъвто към момента няма.

Генералът отговори положително на въпрос дали Бойко Борисов е държавник, но посочи, че последните му действия не кореспондират с ролята на държавник.

"Той заложи съдбата на кабинета си и на България на своето его - държавникът трябва да надмогва егото си и да споделя властта", коментира Радев. Според него Борисов не може да си представи, че ще работи с някого, когото не може да контролира.

Новоизбраният президент трябва да встъпи в длъжност на 22 януари 2017 г. Радев каза, че ще приеме поканата за среща на "Дондуков" 2 от президента Росен Плевнелиев, която беше отправена по-рано през деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано му се отвори катапулта, като му дойде времето...
51
6
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
На Радев ясно ли му е,че ще остане в историята като президент назначен от Ахмед Доган!Кой ли друг български генерал би се съгласил на това?Радев осъзнава ли ,че със споразумението си с ДПС петни имената на генерали като Георги и Владимир Вазови,Стилиян Ковачев,Христо Луков.Той е бил генерал,а не някой като Станишев!Вчера между другото видяхме на пресконференцията дъщерята на убиеца на генерал Луков -Татяна Буруджиева-депутатот БСП!В БСП наистина членуват чудовища!
50
1
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 7 години
Поздравления на новият президент и на Корнелия Нинова която наистина за няколко месеца преобрази БСП с положителното си мислене и оптимизма си.Респект...
49
0
 
0
 
! Отговори
до56 преди 7 години
До Анонимен: Знаеш си, как няма да си знаеш. С тези мрлд заеми, дето ги тегли тиквата, а пък и ги окраде, какво да чака? Хавайските острови?
48
0
 
0
 
! Отговори
Panaka09 преди 7 години
До Радев:Като не си виждал и чувал, защо обещаваш? mediapool.bg/ako-se-nalozhi-rumen-radev-shtyal-da-proveryava-kemtreils-news254748.html
47
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо почти всички нямат зъби в родното село Славяново? Когото интервюираха, все беше с лисващи много зъби. И в цяла България е така, хората са без зъби, защото пломбата е най-малко 70 лв, един пулпит - 200 лв., а пенсиите 150 лв. само. Заплатите само 400 лв.
46
5
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Радев още не е разбрал ,че не всичко което е обещал е възможно.Щял да не допуска никакви бежанци.Каквото ти кажат Меркел , Оланд и Тръмп това ще правиш.Като ти набият канчето и любовта ти към Русия и Миг-29 изхвърча яко дим.
45
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние си знаем како ни очаква-втора Виденова зима.Кой те слуша теб какво си казал.След като Доган те е сложил на това място ще го слушаш!
44
2
 
4
 
! Отговори
българин преди 7 години
Ти какво си казал няма значение.Каквото ти каже Доган това ще правиш.И твоята майка има да казва като майката на Станишев ,че гласът му не се чува и управлява само ДПС!
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо още Плевнелиев ви е в главите бе маккаци? Ах да, ще ви бръкне още веднъж със служебно правителство!
42
0
 
0
 
! Отговори
Радев: преди 7 години
До Panaka09Какво е това кемтрейлс? Нито съм чувал, нито съм виждал такова нещо.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички глупости, които обеща ли помниш? Дано си ги записал!
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО НЕ ПОМНИШ КАКВО СИ КАЗАЛ ,АКО САМО ОБЕЩАВАШ И СЕ ХВАЛИШ КАТО БОЙКО ТЕ ЧАКА ТОЧНО ТОВА КОЕТО ГО ДОСТИГНА И БОРИСОВ ! ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ ,ЧЕ НАРОДА МУ Е ДОШЛО ДО ГУША ОТ АКУЛИ ВЛИЗАЩИ ВЪВ ВЛАСТТА САМО ЗА ДА СИ НАПЪЛНЯТ СОБСТВЕНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ. НАРОДА СТРАДА И АКО ТОВА НЕ ГО ВИЖДАШ ТАКА КАКТО БОРИСОВ НЕ ГО ВИЖДАШЕ ПРОСТО ЩЕ СИ ОТИДЕШ СЪС ШУТ И КОРНЕЛИЯ НЯМА ДА ТЕ СПАСИ. !
39
1
 
2
 
! Отговори
Panaka09 преди 7 години
Ще разследваш и chemtrails така ли!! Шемет!
38
5
 
17
 
! Отговори
яя преди 7 години
Един от малкото достойни за уважение хора в България. Дано не стане марионетка на БСП и Ко.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо на 22 януари и това ли копираме от Америка
36
3
 
2
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Ajde... be ne plukajte po generalot DOBAR e Radev go odbravte dobro...... arno ama vie BOLGARITE ne cinite .... mrzlivi ste i kradlivi I ZAVIDLIVI vas i Gospod ne mozi da vi pomogni....
35
11
 
8
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Другаре пенсионери, ей сегичка Ал Бънди ще ви оправи, няма спор :) Пенсийките ви ще литнат в небето, при неговия ИГ дето го е карал.Минимум 1000 лева минимална пенсия, вервайте му и на изборите да не забравите пак за БСП и ДПС да гласувате. Още по-добре ще стане за вас, само гледайте сега какво следва. Мен не ме мислете, аз съм в чужбина и вадя луди пари, само че ще ми се наложи да прехвърля парите си на сметката на мой приятел, да ги изтегли, врътне в $ и да ги сложи в касетата ми, лек ден :)))
34
3
 
9
 
! Отговори
гфсдгфсдгсфдгсфд преди 7 години
Да бе, дефиниция за пр*ост човек е човек, който прави едно и също нещо и очаква различен резултат: Луканов, Беров, Виденов, Станишев, Орешарски + Първанов. Е*Б*А*С*И промяната, която ни чака??!!
33
0
 
8
 
! Отговори
яя преди 7 години
До фхбфдсбфхдсфсфОтносно назначенията - 1) това е президент, бе бате, само се хили на камерата и няма никаква власт.и2) ти кво сега, и ти ли имаш параноя като Бойко Борисов, дето сам се уплаши, че някой ще му иска оставката, сам си я предложи и сам си я даде? ми лекувайте се бе мама му ***.