Десислава – новата ни първа дама, връстничка на Мелания Тръмп

47-годишната дама със сигурност няма да се крие от светлината на прожекторите
Обновена: 14 ное 2016 10:23 | 14 ное 2016 09:00, Петя Славова
126
Десислава – новата ни първа дама, връстничка на Мелания Тръмп
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Ако до този момент България  бе лишена да среща първата дама, тъй като съпругата на Росен Плевнелиев категорично отказваше роля на "Дондуков" 2, то вече това е минало.

Новата първа дама - 47-годишната Десислава Генчева няма да се крие от светлината на прожекторите и със сигурност ще застане до своя съпруг.

Така Румен Радев може и да умее сам да управлява президентския самолет, но със сигурност няма да остане самотен при дългите си международни пътувания, пише "24 часа".

Любопитно е, че Десислава е само няколко месеца по-голяма от новата първа дама на САЩ Мелания Тръмп.

Още по темата

Десислава е младоженка. Официално каза "Да" на своя любим Румен Радев през август. Тогава той вече беше напуснал армията и се знаеше, че ще се кандидатира за президент. Малцина знаят обаче, че Десислава всъщност е човекът, който основно движеше кампанията на генерала.

Генчева е завършила английска гимназия, а след това финанси и маркетинг. Затова предпочита да казва, че е маркетолог, а не PR. В първия си брак тя е живяла вече с политик - преди 13 години се развежда с Георги Свиленски, депутат от БСП.

С Румен Радев се запознава покрай работата ѝ във финансовия отдел на щаба на Военновъздушните сили. Жълти детайли са дали към онзи момент командирът на ВВС е бил разведен, или не. Избирателят отдавна не толерира съпружеската вярност и по-скоро му допада обратното.

Факт е обаче, че скоро след като Радев поема командването на военната ни авиация, Десислава започва да работи и в пресцентъра на ВВС. Присъствието на Генчева там е белязано от негласно съревнование с пресцентъра на Министерството на отбраната.

След съвместни учения с американските ВВС нерядко към медиите политаха 2 съобщения - едното от пресцентъра на ВВС, другото от МО. Дублирането се обясняваше с желание за по-компетентна информация. За утвърждаването на Десислава помага изключителният успех на авиошоуто "Това сме ние" на Летище Враждебна в средата на октомври 2014 г.

Отразиха го всички телевизии и над 30 агенции. И за първи път от много време се завъртя реклама за военната ни авиация.

Новата президентша има един син от брака си с Георги Свиленски. Той вече е млад мъж - състезател по волейбол, завършил е с отличие Испанска гимназия. Дори се появи снимка, на която Генчева е със сина си, а Радев - с двете си деца - Георги на 13 и Дарина на 15 г.

След като преди 2 г. ген. Радев се развежда официално със съпругата си Гинка, се мести да живее в апартамента на Десислава в столичния квартал "Гео Милев". Двамата сключват брак в началото на август т.г., близо 2 седмици след като командирът на ВВС си пусна рапорта за пенсиониране и обяви,че приема да се кандидатира от името на инициативен комитет с подкрепата на БСП.

От този момент Десислава Генчева пое кормилото на предизборната кампания на своя съпруг. Тя бе неотлъчно до генерала и при гласуването му и на първия тур, и на балотажа. Тя ще е първата ни първа дама, която не просто съветва президента, заспивайки вечер. Тя ще първата първа дама с професионална визия за поведението на президента и с важна роля в изграждането на неговия медиен образ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
Комсомолка преди 7 години
Пада си по червени ....
93
2
 
15
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Според мен тук не става въпрос толкова за облекло,а за възпитание,ценности,маниери и модел на поведение.Ако има някакъв дефицит там извинете уважаеми,но на тази възраст нещата изглеждат неспасяеми.Не ми направи впечатление с коментарите си за Росен и Цецка,защото каквито и да са трябва да покажеш уважение към противника.Тази жена ми простее,а историята около назначението и като вегова любовница намирисва лошо,което за енти път затвърждава статуквото.
92
2
 
6
 
! Отговори
друг анонимен преди 7 години
До АнонименАааа, не така за жените от зодия Дева, моля..Има и готини:)
91
6
 
23
 
! Отговори
Даниела преди 7 години
Ох,мамооо...Тази повече на мадам на бардак прилича
90
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая е голям дзвер бе
89
13
 
39
 
! Отговори
Пиар преди 7 години
Травестит...и конфликт на интереси Била му пиар във ВВС. Егати шуробаджанащината. Сега в президенството ще му бъде личен коафьор сигурно. Червени ***.
88
7
 
36
 
! Отговори
ник преди 7 години
Комунистите си въртят жените на къс пас...
87
8
 
35
 
! Отговори
:) преди 7 години
Не ми харесва! Защо не ни я показаха по-рано?
86
11
 
36
 
! Отговори
КУРнелия преди 7 години
АБЕ МНОГО РАЗВРАТНИ ТЕЗИ КОМУНИСТИ БЕ,СРАМОТА . ТАЯ *** НА КАКВО ЩЕ НАУЧИ ДЕЦАТА НИ,НЕ ТРЯБВА ЛИ МОРАЛА ДА СЕ ЦЕНИ МАЛКО ПОВЕЧЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА?
85
8
 
50
 
! Отговори
Спрведливия преди 7 години
Еееее.... тая нашата Мелани е супер готина и небрежняк! Глей ква рокличка е турила - трико, като анцуг и ципче отпред! Евалата Мадам Президент! Супер фешън - Перник стайл! Боже, пази България!
84
28
 
10
 
! Отговори
Кк преди 7 години
Екстра е
83
4
 
60
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Явно генерала не споделя народната мъдрост " Не си вади оная работа на работа ".
82
5
 
63
 
! Отговори
2013 преди 7 години
Нямало значение като я назначил дали вече бил разведен... Семейната вярност вече не била добродетел... колко разтеглив е морала на червените фенове
81
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, браво ...От 27 г. ни натрапват критерии, според които да определяме кои жени следва да бъдат харесвани ...Тази май отговаря на всички тези критерии.
80
2
 
20
 
! Отговори
бг преди 7 години
Стига с тези музикални поздрави,че не е интересно да копират Борисов и Кънев.Да измислят нещо друго нали жене му е PR
79
7
 
39
 
! Отговори
Anon преди 7 години
Генерала да не се сърди ама първата "дама" единственото й общо с Мелания е че са на едни години. Говориме за визия. Нашата лелка може би е по- умна.
78
22
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Има проблем само с тоалета. Не беше подходящ за такава вечер.Дано има добри съветници.Иначе е много добре.
77
2
 
21
 
! Отговори
Краси преди 7 години
Мръсни ***.Но, Руменчо го обучават при капиталистите в САЩ, а не при ***.
76
6
 
9
 
! Отговори
до 90 преди 7 години
До АнонименУважаеми или уважаема, гледам имаш вече 5-6 еднотипни изказвания в стил "Отчаяни съпруги", а запри се малко. Разбрахме, че първата е по-харна, втората - точно обратно.
75
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първата съпруга на Раев е много красива жена.Втората му прилича на крокодил.Заради тая грозна кака,генерала подава оставка от ВВС,защото я назначава на втора длъжност пиар,защото от първата и длъжност,като финансист на ВВС,сигурно е не можела да се издържа.За едни такива `честни хора` ви разказвам,които се разследват за конфликт на интереси.Покрай любовта,да намажеш и от народната баница,колкото повече толкова повече.