Спиралата на политическата криза – все по-стръмна

ГЕРБ трябва да преодолее шока от първата загуба
14 ное 2016 10:22,
65
Спиралата на политическата криза – все по-стръмна
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

България се намира в политическа криза и се случва безпрецедентна ситуация на неспособност това Народно събрание да излъчи второ правителство, коментира пред "Фокус" политологът доц. Антоний Гълъбов.

"Няма съмнение, че се намираме в криза. Същественият въпрос е, че нейната спирала става все по-стръмна през последните няколко часа. Посоката е ясна – назад и встрани, защото до встъпването на длъжност на новоизбрания президент имаме все още актуалната политическа ситуация, разпределението на сили изглежда непроменено съществено", отбеляза той.

"Възможно е да имаме ситуативен ефект на по-силна подкрепа за БСП, но това във никакъв случай не означава готовност за съставяне на правителство и управление на страната. Ако ГЕРБ преодолее шока от първата си загуба за 10 години и успее да постигне по-добър електорален резултат, в следващото Народно събрание няма да има по-стабилна политическа конструкция от сегашното", коментира още политологът.

Доц. Антоний Гълъбов смята още, че подкрепата за ген. Румен Радев не е преносима спрямо подкрепа за БСП на следващите избори. Според него големият проблем е в липсващото дясно политическо пространство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
18
 
! Отговори
Към СТРАНДЖАТА преди 7 години
Доказано е, че тези който най-много те лижат докато си на власт после най-много плюват. Интересно ми е ти защо така смени палачинката? Спряха ли ти финансите вече? Ако с това си изкарваше парите те разбирам напълно, но ако си го правил защото си бил убеден в това което пишеш е много жалко за теб.
47
0
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
АКО ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ГЕРБ СЕ НАРИЧА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА АЗ СЪМ ЗА !!!
46
2
 
26
 
! Отговори
ТОТО преди 7 години
Ореваха целия свят как ще загинем всички днес и как ще станем мръсни комунисти?!Хайде да не се правим, че вярваме как за ЕС сме галенето дете.Те са мащеха за нас, гледат да си аутсорснат мръсните работни места да им ги бачкаме тука за без пари.Изобщо не са ни разновправни отношенията, ама изобщо.А Бойко доскоро викаше, да се разбат големите началници.Борисов, дано си разбрал, че Българският народ ти е шефът, ама с твоя акъл, надали...
45
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Злобни и дребнави. Изтеглиха и бюджета. Отмъщават си на българите и на България? Отвратен съм. Това не се държи като държавник и демократ, а като отмъстителен комплексар и нарцис. Искахте да векувате, нали? Няма да стане.
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добре за ГЕРБ е да изключат ББ и ЦЦ, за да станат нормална партия. Предричам вдигане на рейтинга!
43
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЛЕД НАС И ПОТОП - ГЕРБ започва тактиката на изгорената земя.Както е казал Ленин Колкото по-лошо , по-добре...
42
4
 
20
 
! Отговори
Психолог преди 7 години
Ех, Бойко, ако не беше номинирал Кристалина и беше издигнал ти Радев, щеше да останеш на власт и да достроим магистралите и третия лъч на метрото. Ама явно хората в България имат проблем с прошката и обичат да наказват.
41
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари,В разгорялото се социалистическо съревнование между партийните организации на Другаря Борисов и Другарката Нинова победи Парията.Славната БКП показа че е жива и има още какво да даде на страната.Нека подкрепим комунистите Борисов и Нинова в следващите избори и гордо да развяваме знамето на славната БКП.Комуниста Радев ще подкрепя партийната организация на др.Нинова но и комунистите и безпартийните от ГЕРБ има още какво да покажат.На упорита работа другари и нека победата бъде наша.
40
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам пълен крах на Бойко Борисов и на кликата му. Освен това искам да се потърси пълна отговорност за 7 години , през които те властваха,крадяха и се облагодетелстваха.
39
1
 
17
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
искам да попитам един в ловеч и не само в ловеч защо толкова плюе герб като имаше програми първо на него за овцете дадоха а дали е само за овцете *** сега плюе както и всички тия де реват я ако им кажеш има програма да видиш как ще млъкнат ама да ги спрат щото станахме за срам от тия мошенници в цяла европа кога има програма келепир е добър като няма мошенник нали а предния де се радват колко ни се полага от това което ние не знаем къдее отишло затова кдеца вика дръж крадеца и си прехвърлят топка
38
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко, спиралата е стръмна, а какво да кажем за тия които слизат надолу по нея? Надолу се слиза лесно, с все по голяма скорост, вече го знаеш...
37
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната платена публикация от централата на ГЕРБ!От ония същите купени джурналя, които ни ужеждаваха, че Цачева води убедително.
36
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТНОВО НИЩО ДОБРО НЕ ЧАКАМ ОТ РАДЕВ,ЗАЩОТО 27 ГОДИНИ МИ СТИГНАХА ДА СИ НАПРАВЯ ИЗВОДИ ,ЧЕ И ГЕРБ И БСП СА ОТ ЕДНО И СЪЩО КРАДЛИВО И НЕНАСИТНО КОТИЛО! НИМА НЯКОЙ ОЧАКВА ОТ ИЛИАНА ЙОТОВА ДА СЕ ПРОМЕНИ И ДА ПОМИСЛИ ЗА НЯКОЙ БЪЛГАРИН СИРОМАХ. ТИЯ ХОРА СА НЕНАСИТНИ И НИЕ СЕРИОЗНО ТРЯБВА ДА ПОМИСЛИМ ПО-ВЕЧЕ ДА НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЕЗИ ДВЕ ПАРТИИ. МОЖЕ БИ МАРЕШКИ ,ТРАЙКОВ СА ПО-ПРИЕМЛИВИ ,ЗАЩОТО ТЯХНИЯТ ЧИП НЕ Е КОМУНИСТИЧЕСКИ!
35
3
 
30
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Ето, новия "двуполюсен модел ГЕРБ - БСП" проработи за щастие на кукловодите. Вероятно се "притопля" стария номер на ББ от 2013г. да се измъкне сега сравнително чист от идващата политическа (и икономическа) криза и да оглави после евентуален кабинет Борисов 3 ?! Чудя се дали тази "каскада от грешки", които ББ направи не е нарочна тактика. Аз също гласувах "наказателно" срещу Тетка. Ние като "публика" на театъра трябва да изискваме появата на реална политическа конкуренция във Властта.
34
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПръцковБягство от отговорност беше, когато червената мафия закопа 5 МИЛИАРДА от КТБ и си хвърли оставката. Пръцков, спомни си! Оставката я дадоха, след като сегашния приятел на БХ, Местан поиска още повече власт от БСП, но тогава готиния Миков изрева и каза ДОСТачтъно, приключваме с тези. ПО-добре в опозиция, но не с тези! Така стана, нали?
33
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТака че, драги гербави и да спрат даренията на Европа за подобни хора, все ми е тая.Забравих да кажа-естествено, то------------Ако спрат дареният от Европа заплатата ще ти стана 20 ст.
32
6
 
31
 
! Отговори
Политикан преди 7 години
До ЗАКЛЮЧЕНИЕ:БОРИСОВ Е СТРАХЛИВЕЦ И Е БЕЗ КАПКА ДОСТОЙНСТВО... НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА Г-Н БОРИСОВ, АКО НАИСТИНА ТЕ Е ГРИЖА ДА НАРОД И ДЪРЖАВА...--------Е, нали искате това от него Оставка, сега пък бил страхливец.Вие сте страхливци защото Корнелия в присъствието на Радев отказа мандата!
31
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на кого му санираха блока напълно безплатно?----------На този, който се отиде да подаде документи за санирането.
30
2
 
32
 
! Отговори
Странно... преди 7 години
Странно, не разбирате, че това беше сценарий. ГЕРБ номинират неизбираем кандидат, ББ заявява, че ще си подаде оставката, ако не спечели на първи тур. Повече от ясно е, че кукловодите са поискали от него да сдаде властта и да слезе от сцената. Само да видим коя ще е поредната кукла на конци, дето ще ни я подхвърлят.
29
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам ама Корнелия Нинова и лелката Йотова до вашият "независим" президент Радев как ти се струва?