Агов: Пред БСП има дълъг път, Орешарски се помни!

Минахме през катарзис, БСП откри и издигна Радев, твърди Паргов
Обновена: 16 ное 2016 17:51 | 16 ное 2016 16:30, Анисия Иванова
29
Агов: Пред БСП има дълъг път, Орешарски се помни!
Снимка: Bulgaria On Air

Убеждаването на хората да изберат БСП не минава през речи като на Корнелия Нинова, че епопеята "Орешарски“ няма да я има. Пред БСП има много път, за да успее да извърши обещанията й, дадени днес в пленарната зала, когато се гласуваше оставката на кабинета, каза в извънредното студио на Bulgaria ON AIR журналистът и политик Асен Агов.

Още по темата

"Епопеята "Орешарски“ е все още много близо в съзнанието на хората. Ако Радев спечели огромен вот с вида си, биографията, с добре водената си кампания, защото беше много добре подбран, то БСП тепърва трябва да се бори с наследството на Орешарското правителство“, каза Агов. Освен това над 200 000 избиратели на ДПС гласуваха за Радев и хората го виждат това, допълни той.

Членът на Изпълнителното бюро на НС на БСП Калоян Паргов обаче е на мнение, че БСП е минала през катарзис и тези избори са го доказали. "Когато Нинова пое Левицата, обеща, че ще промени партията и държавата. Именно БСП откри, подготви и издигна Румен Радев – цялата кампания се разви основно от БСП и Радев беше подкрепен от него“ настоя Паргов

След президентския вот имаме увеличаване и на симпатизантите на БСП, мотивира се той.

"БСП изкара независим кандидат, ако имаха свой – нямаше да имат тези резултати. ГЕРБ обаче остават най-голямата управляваща сила, а политиката оттук нататък ще зависи от другите партии“, допълни журналистът Валери Тодоров.

Подаването на оставка беше емоционален акт. Това състояние, в което днес влиза държавата, е твърде рисковано за нея, каза Агов. "Ако премиерът не беше казал, че ще подаде оставка преди първия вот, сигурно резултатът от президентския вот щеше да е различен“, смята той.

Изказването беше шантаж към партньорите от РБ, своеобразен тест за доверие към тях, смята Паргов.

Според Валери Тодоров предупреждението за оставка е бил опит да се мобилизира електората, но ефектът е бил обратен. На първия тур гласуването беше партийно, на втория – мажоритарно, допълни той

България има нужда от коренна промяна на парламентарната система, а не просто какъв вот ще се избере - мажоритарен или пропорционален, убеден е Агов. Той смята, че няма ясна платформа за управление на страната ни и сегашният ентусиазъм на хората ще бъде провален. Самата идея за реферерендума също ще бъде провалена.

И тримата гости в студиото единодушно заявиха, че вървим към предсрочни избори. Според Агов те сигурно ще са в края на март или април.

Това Народно събрание няма легитимност да организира ВНС, това може да стане в следващия парламент, съгласиха се тримата гости.

"На тези президентски избори София стана червена, 26 години тя никога не е била такава и думата е промяна, разчете Паргов и допълни: "Предстоят предсрочни избори и е нужно държавническо мислене".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вие, които гласувате в Турция,разбрахте ли, че двойното вигражданство е нелегитимнонаполовина, така да се каже,и се държи само на това чедосега България се управляваот продажни псевдодемократи.Ако кажа заблудени ще сбъркам.
9
3
 
5
 
! Отговори
кзкз преди 7 години
Помни се с платените протести .Много добре си го спомням
8
4
 
5
 
! Отговори
Нека преди 7 години
Нека да дойде Кобурготски да управлява - той обещава най-много, ще го подкрепят бесепарите. Пък и Сидера ще го подкрепи - той обещава още повече - 500 лв пенсия и 1000 лв заплата. След това ще дойде Жан и без обещание ще ни направи милионери - всички в БГ ще станем милионери, защото ще купуваме хляб за 170 лв и кисело мляко за 110.
7
1
 
3
 
! Отговори
Joko преди 7 години
До 10 АЛТЕРНАТИВА,Ако ти си един обикновен *** и един циркаджия ти импонира, може да му целунеш Гювеча. Заради такива недоносчета, като теб сме на този хал !
6
0
 
7
 
! Отговори
колко му е преди 7 години
До з н а й к оКакво му е на Рачков,И той има вишо.Ще му сложим лампази и е готов.
5
8
 
11
 
! Отговори
Такъв катарзис преди 7 години
че сега земеделието и още две-три други министерства пак на ДПС. Не че Борисов е цвете - НЕ ви искаме, нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС, нито останалите смешни сателити. Крадци, измамници. Орешарски да беше, с мед да го намажеш - помните ли Станишев, Овчаров, Гергов, Жан Виденов, Андрей Луканов, братя Велчеви и всички останали потомци на юдео-комунистите. Няма оправия в тая държава. Все пак, все още сме в ЕС и младите имат къде да бягат, а пА що не и старите. След 10 години няма да има България.
4
22
 
6
 
! Отговори
алтернатива преди 7 години
Слави да регистрира партия и ще спечели.Трябва да се сложи край на дългогодишната лапачка на бсп и нейните клонинги-герп,патриоте и прочие.Повече от два пъти не трябва да си дупетат,иначе се ояждаш прекомерно,мозъкът ти затлъстява и преставаш да разсъждаваш.Не,че и той е ангел,но трябва да се започне.
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аго,костова подлого,пълен си с грехове,а още се влачиш по земята.Унищожи живота на маса твои колеги,когато се правеше на силен.Нямаш думата,марш,дърто!
2
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ и Цачева печелят в тези президентски избори единствено в Турция под натиска Ердоган
1
6
 
23
 
! Отговори
Каза ви се вече преди 7 години
Долу ръцете от Радев! Той принадлежи само на народа!