Спасението за БДЦ: Експертен кабинет без политици

Нямало воля да се прави кабинет в рамките на този парламент
15
Спасението за БДЦ: Експертен кабинет без политици
Снимка: Булфото

От "Български демократичен център - Народен съюз" биха подкрепили експертно правителство, но то е възможно само когато има волята на всички политически сили в парламента. Това каза съпредседателят на ПГ на "БДЦ-НС" Румен Йончев след консултациите на представителите на групата при президента, цитиран от БТА.

Още по темата

От "БДЦ-НС" не виждат политическа воля да се излъчи ново правителство в рамките на настоящия парламент и според тях остава единствената възможност за някакъв тип програмно управление, което да преведе страната в периода между двама президенти и да подготви българското председателство на ЕС.

Йончев посочи, че идеята за провеждане на КСНС е подходяща и там да се обсъди въпроса и взето крайното решение - или дата за предсрочни избори, или правителство от експертен формат.

От "БДЦ-НС" не смятат, че в експертното правителство трябва да има политици, а трябва да е кабинет, който да носи експертност и да изпълнява определена програма и задачи, които му бъдат поставени в рамките на година или докогато се договорят политическите сили, каза още Йончев.

На въпрос дали биха подкрепили усилията на "Патриотичния фронт" за експертно правителство, Йончев отговори, че е логично третият мандат да бъде даден на тях и допълни, че подобно правителство може да бъде плод само на общи усилия на всички парламентарни групи. Според Йончев това е последната възможност на настоящия парламент.

Ако тя не се реализира, най-подходящата дата за предсрочни избори според него е есента на 2017 г.

Росен Петров обаче апелира да бъдем реалисти и посочи, че при заявената позиция на основните политически партии в 43-я парламент - ГЕРБ, БСП и ДПС, по всичко изглежда, че се отива към предсрочни парламентарни избори в началото на пролетта. За съжаление това ще ни се случи, допълни Петров.

От "БДЦ-НС" смятат също, че е необходимо започване на консултации с независими експерти, конституционалисти и всички политически сили по промените в изборното законодателство, каза съпредседателят на групата Красимира Ковачва. Тя допълни, че подкрепят създаването на програмен кабинет, за да има време въпросът да бъде разгледан от парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най доброто е президентска република без партии ,ес и нато. държава няма само диктатура може да възстанови държавността
13
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Определено от БДЦ нямат интерес от предсрочни избори, тъй като им е ясно, че в следващия парламент няма да влезе никой от тях.
12
0
 
2
 
! Отговори
ТОВА Е ШАНС преди 7 години
ЗА ЦЯЛА ПАТРИОТИЧНА БЪЛГАРИЯ И ДЕМОКРАТИЧНИЯ ЦЕНТЪР НА НАЦИЯЯТА!АТАКА....И САМО НАПРЕД!!!!!!!!БЪЛГАРИЯ--НАД ВСИЧКО!!!!!
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КРАСИМИРА КОВАЧКА Е СЕСТРАТА НА ОЛИГАРХА КОВАЧКИ, ПРЪВ ПРИЯТЕЛ НА БОЙКО БОРИСОВ. БДЦ ГЛАСУВА ВИНАГИ С ГЕРБ.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕЗИ *** ГИ ВКАРА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ БАРЕКОВ С ПАРИТЕ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ.
9
3
 
3
 
! Отговори
ДОБРА КОМБИНАЦИЯ преди 7 години
ДНЕС , КОГАТО ВЛАСТТА СЕ ТЪРКАЛЯ ПО УЛИЦАТА И БЪЛГАРИЯ ТЪНЕ В РАЗРУХА ----СПАСЕНИЕТО Е ПФ + БДЦ!!!!!!ТОВА Е ЗВЕЗДНИЯ ЧАС ---ЗА ПАТРИОТИЧНА БЪЛГАРИЯ!ТОВА Е --ОСНОВАТА ЗА НОВИЯ РЕД И ДИСЦИПЛИНА !ТОВА Е---СТАРТА НА РЕШИТЕЛНИТЕ И СВЕТКАВИЧНИ ПРОМЕНИ!ПАТРИОТИТЕ ----СЕГА УДАРНО МОГАТ ДА ДОКАЖАТ СЕБЕ СИ ...ПРЕД ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПАРТИЙНИ ГОЛИ ОХЛЮВИ!АТАКА-----ПАТРИОТИТЕ!!!!!
8
0
 
8
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тези на снимката са само част от онези които никога по-вече няма да помиришат парламент просто си уплътняват времето с риторика която никой не слуша.
7
1
 
1
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Абе все ще се намерят здрави сили....
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КРАДЦИ като БЮРЕКА
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спасяването на света: хора с научно и икономическо образование 50 човека, които да управляват нещата, с висок морал и желание да създадат един по-добър свят за децата и всички живи същества, без политици, пряка демокрация!
4
0
 
8
 
! Отговори
Колю Шпека преди 7 години
Баси измамниците добре съм ги тренирал
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бюрековци и народните навлеци биха подкрепили всеки само и само да си запазят местенцето!
2
0
 
16
 
! Отговори
77 преди 7 години
ТЕЗИ ВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ ИЗБРАНИ ЗА ДЕПУТАТИ....ГОТОВИ СА ДА ПОДКРЕПЯТ ВСЕКИ СТИГА ПАРЛАМЕНТА ДА ИЗКАРА ПЪЛЕН МАНДАТ...КОЛКО СА ЖАЛКИ
1
0
 
3
 
! Отговори
O, shipka преди 7 години
Bulgarite sa si realisti...v batak, belene, boyana, bankia, benkovski, rakovski, drahana, samokov, garmen, gradsko, nadejda, stolipinkvo, facuteto....