Опозиционни страсти: Харманли – плод на неадекватна политика

Патриотите отдавна предупредили, че ще се стигне до бунт
Обновена: 24 ное 2016 16:18 | 24 ное 2016 16:14, Камелия Цветанова
105
Опозиционни страсти: Харманли – плод на неадекватна политика
Снимка: Булфото

Спонтанният бунт на бежанците в лагера в Харманли стана причина опозицията да разкритикува за пореден път политиката на правителство в оставка спрямо мигрантите.

Според соцлидерката Корнелия Нинова сблъсъците между мигранти и полиция са се случили заради неадекватната политика на отиващата си власт.

Още по темата

"От толкова време алармираме за тези проблеми, които се случиха там. Включително здравните и рутинни проблеми. Като нехаят и само се тупат в гърдите колко много са свършили, дотук ще се стигне", обвини Нинова.

Според нея решението, лагерът в Харманли да бъде преобразуван в център от затворен тип, е закъсняло.

Тя припомни, че дори новоизбраната вицепрезидентка Илияна Йотова е опитала да влезе в лагера заедно със свой колеги евродепутати, но не им е било разрешено заради заразите в центъра.

За патриотите пък проблемът отдавна е на дневен ред. Националистическите организации бяха и инициаторите на два протеста, които се проведоха в Харманли с искане за затварянето на центъра в града.

"Нужно е да има репресивна реакция на бунта на бежанците в лагера в Харманли, призоваваме вътрешния министър да я организира незабавно", отсече патриотът Искрен Веселинов и добави, че в момента органите на реда действат "меко".

Той припомни, че от ПФ са предупреждавали, че рано или късно ще се стигне до бунт на мигрантите. Според него всички тези, които палят и демонстрират неуважение към българския закон, трябва да бъдат репатрирани в най-спешен порядък.

"Като преди това трябва да бъде установена съпричастността на всички онези, които са били подбудители и организатори на тези вандалски прояви и да понесат цялата строгост на закона, арести, излежаване на присъди и всичко останало", настоя Веселинов.

Освен него и Борис Ячев, също от ПФ, коментира, че МВР и външно министерство действат нерешително спрямо мигранти и бежанци.

"Те трябва да действат в синхрон, не само да бъдат издирени и наказани подбудителите и извършителите. Те трябва да бъдат репатрирани. Това са хора, които нямат статут, те са в очакване за получаването на някакъв статут", каза той.

Ячев призова да се приложат и мерки от международното законодателство за мигрантите, които нарушават законите.

"Категорично да не получат статут и да бъдат върнати там, откъдето са дошли", отсече патриотът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Със този харманлийски цирк депутатите отхвърлиха исканията на народа а именно мажоритарният вот
59
0
 
29
 
! Отговори
до 49 преди 7 години
Тиквун ти я навлече, защото знае че стадото блее и дреме. В Бусманци е почти същото.
58
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Водното им оръдие не проработило.Алооооооооо! Бъчварова това оръдие е купувано с наши пари. В твоя ли джоб отиде комисионната?
57
1
 
20
 
! Отговори
ттт преди 7 години
До Анонимен 66 Е ти какво очакваш от нашите медии , ако се открива некъде направен с държавна пара *** , всички ще са там и ще отразяват рязането на лентички , но провалите на Винету - никога , това са теми табу.
56
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само една картечница трябва, както писа Иван. Може би още две зад проблема, като побегне да се свърши добрата работа както трябва.
55
0
 
3
 
! Отговори
и станишка и Баце! преди 7 години
До Анонимен
54
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвличат вниманието от мажоритарният вотЗаповед на кукловодите
53
0
 
31
 
! Отговори
стягайте се преди 7 години
това не е бунт, това е опипване на почвата, проверка колко жандарма и полиция ще дойде, и какво ще направи. Очевидно е, че имат заповед да не ги докосват с пръст както се вижда добре и на видеото. Следвашият бунт ще е скоро и ще е по лош !!
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко! Изпратени са подкрепления: жандармерия, Динко от Ямбол и счупено водно оръдие.
51
0
 
5
 
! Отговори
www преди 7 години
До бъчварАми поне още едно - с държавните дългове. Дай Боже да не са повече.
50
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това чака и страната. Днес протестират, че не им се разрешава да излизат свободно, утре - че не им се позволява да нападат жените, утре - че българките не ходят с чували, след това - че не ги вземат на работа в полицията, че не им дават достатъчно пари, и т.н. и т.н. Вместо да стоят в държавите си и да си оправят работите, те нахлуват в Европа като иждивенци. И ние поемаме първи опасностите. Но непредвидливото, коленопреклонно, безотговорно към българите наше правителство изобщо не го е грижа.
49
0
 
21
 
! Отговори
www преди 7 години
До Анонимен 41Напълно възможно е да е така. Подобен сценарий преди време беше реализиран в западните части на Република Македония.
48
0
 
23
 
! Отговори
бъчвар преди 7 години
Колко ли още бурета с барут е заложило правителството наТиквунийй
47
0
 
26
 
! Отговори
Иван преди 7 години
една картечница и после само тишина.....
46
1
 
11
 
! Отговори
www преди 7 години
ПЕС, към която принадлежи и партията на другарката Корнелия Нинова гласува в ЕП решение, с което да продължи наводняването на европейските територии с всякакви бежанци, без значение икономически ли са, от военни действия ли бягат, криминални типове и са и т.н. Къде е отговорността на Нинова? И още нещо, Нинова ще ни обясни ли как преди почти две десетилетия правителството на ОДС успя да се справи с косовската криза? Как тогавашните можаха, а сегашните - не?
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помощ! Бият полицията. Ха ха ха!!!
44
9
 
10
 
! Отговори
И бре де бре преди 7 години
Дерзай народе! Искайте от хората дето окрадоха банките, НЕК , АЕЦи и други подобни да ви решат проблемите с бежанците. Бешипету ще ви оправи.
43
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РусеваТи май си от БХК. Осиновявайте си ги у Вас! У нас НЕ МОЖЕ!
42
0
 
29
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Тиквуне,видя ли каква беда ни навлече ?
41
0
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Почваме да жънеме от успехите на Боко в борбата му с мигтацията на бежанците.