Опозиционни страсти: Харманли – плод на неадекватна политика

Патриотите отдавна предупредили, че ще се стигне до бунт
Обновена: 24 ное 2016 16:18 | 24 ное 2016 16:14, Камелия Цветанова
105
Опозиционни страсти: Харманли – плод на неадекватна политика
Снимка: Булфото

Спонтанният бунт на бежанците в лагера в Харманли стана причина опозицията да разкритикува за пореден път политиката на правителство в оставка спрямо мигрантите.

Според соцлидерката Корнелия Нинова сблъсъците между мигранти и полиция са се случили заради неадекватната политика на отиващата си власт.

Още по темата

"От толкова време алармираме за тези проблеми, които се случиха там. Включително здравните и рутинни проблеми. Като нехаят и само се тупат в гърдите колко много са свършили, дотук ще се стигне", обвини Нинова.

Според нея решението, лагерът в Харманли да бъде преобразуван в център от затворен тип, е закъсняло.

Тя припомни, че дори новоизбраната вицепрезидентка Илияна Йотова е опитала да влезе в лагера заедно със свой колеги евродепутати, но не им е било разрешено заради заразите в центъра.

За патриотите пък проблемът отдавна е на дневен ред. Националистическите организации бяха и инициаторите на два протеста, които се проведоха в Харманли с искане за затварянето на центъра в града.

"Нужно е да има репресивна реакция на бунта на бежанците в лагера в Харманли, призоваваме вътрешния министър да я организира незабавно", отсече патриотът Искрен Веселинов и добави, че в момента органите на реда действат "меко".

Той припомни, че от ПФ са предупреждавали, че рано или късно ще се стигне до бунт на мигрантите. Според него всички тези, които палят и демонстрират неуважение към българския закон, трябва да бъдат репатрирани в най-спешен порядък.

"Като преди това трябва да бъде установена съпричастността на всички онези, които са били подбудители и организатори на тези вандалски прояви и да понесат цялата строгост на закона, арести, излежаване на присъди и всичко останало", настоя Веселинов.

Освен него и Борис Ячев, също от ПФ, коментира, че МВР и външно министерство действат нерешително спрямо мигранти и бежанци.

"Те трябва да действат в синхрон, не само да бъдат издирени и наказани подбудителите и извършителите. Те трябва да бъдат репатрирани. Това са хора, които нямат статут, те са в очакване за получаването на някакъв статут", каза той.

Ячев призова да се приложат и мерки от международното законодателство за мигрантите, които нарушават законите.

"Категорично да не получат статут и да бъдат върнати там, откъдето са дошли", отсече патриотът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са едни диваци които нямат място в Европа. Тази агресивност да си я носят в "Арабия". Тука има закони които трябва да се спазват.
39
0
 
36
 
! Отговори
Циник до Русева преди 7 години
Госпожо...защо не отидете в Харманли....и даже сама да си изберете гости? Поканете ги у вас...настанете ги в спалнята си...или в тази на дъщеря си ( например ) скоро ще се радвате на спонтанни внучета! Само като ги избирате - вижте да не ви дарят...а с краста...я с жълтеница...малария! Ама като сте толкова разчувствана за съдбата им - сигурно ще може да отделите и някой лев за ветеринар! Само се питам - внучетата ще ги кръщавате ли, или ще ги об*рязвате! Човеколюбка ми се извъдила!
38
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във всяка болница има отделение за заразни болести. Освен лекари там не могат да влизат и излизат външни хора и болни. Нормално е и в Харманли да е така. Явно мигрантите не са и чували за такова нещо.
37
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ченгетата са мноу, ама мноу зле! Не видях да ги пръскат с водни оръдия, нито газ, нито бой! Жалка картинка :(
36
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Драги НПО-та, Кристалинка, Бойко и всички които приехте и предлагате тези хора да бъдат заселени из България - вижте ги! Само мъже на възраст 17-30 години. Никакъв спонтанет бунт не е това. Перфектно организирано опиване на почвата. И ако не го разбирате, или по-лошо не искате до го разберете положението ще стане много лошо, и то в най-скоро време.
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Русеваами хайде,де ! покани едно семейство у вас. 2-*** големи и 5-6-7 чавета. храниш,обличаш,водиш на лекар.......пускаш си щерката на най - големияут юнак,зер и тях нагона ги гони. в краен случай - лягаш им ти.
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я мислим, чи станишка е виноват
33
0
 
27
 
! Отговори
до И бре-де бре преди 7 години
Е, а някой да е канил камиларите в "бедна и мизерстваща" Бг???Да им е обещавал "реки от мед и масло"????Тези "несретници" както ги наричаш не бягат от войната - болшинството от тях дори не са сирийци - а, търсят "мекото на хляба" - помощи от порядъка на 1 000?, безплатно жилище, беззплатно медицинско обслужване, безплатна кола и безплатни европейски жени!Прав си в едно - много меко пипаме, а трябва по-твърдичко - бой по тиквите и обратно в пустинята при камилите!!!!!
32
26
 
6
 
! Отговори
Западноевропеец преди 7 години
К'во стана бе, комунисти? Що бежанците се бунтуват? Нали радев уж беше най-великия президент на планетата??? :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
31
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русева, приеми ги у вас. Като ти изнасилят дъщерята не теви.
30
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дотук се докарахме със слугинската политика на Баце! Как Унгария успя за нула време да вдигне ограда, да разположи и армейски части по границата си и да каже "не" на квотите за разпределение на тия гадове, а ние не можахме?
29
2
 
18
 
! Отговори
RUS TAAR преди 7 години
Руски Медии казват че 2-*** Терористи са стреляли с калашници по Жандармерията в Харманли
28
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И след този бунт? тези чужденци ще продължават да търсят убежище в България. Властите, политиците на власт и в опозиция ще позволят ли това?
27
0
 
32
 
! Отговори
_постановление 208 преди 7 години
ОПИПАХА ПОЧВАТА ДЪНОТО ЕДИН ДА Е НАПРАВИЛ КЛИП ОТ ТЯХ И КОМАНДИРИТЕ ИМ БЪРЗО ЩЕ ИЗРАБОТЯТ СТРАТЕГИЯ ЗА КОГАТО ИМ ПОТРЯБВА ....ПОЛИЦЕИСКАТА РЕАКЦИЯ БЕШЕ НА УМРЯЛА ЛИСИЦА СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ДОРИ НЯМА СИ НАПРАВЯТ ТРУД ДА БРЪКНАТ ПОД ПОВАРХНОСТА НА ТЪЙ НАРЕЧЕНИЯ СПОНТАНЕН БУНТ ...НАЙ МАЛКОТО ДА ПРОВЕРЯТ КОМУНИКАЦИЯТА ОТ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ ДО ДНЕС ЗАДАЧАТА НА БАНДИТИТЕ ИЗПЪЛНЕНА ОТЛИЧНО НЯКОЙ ОТ СКОРОШНИТЕ Е МЕСЕЦ ДВА ТРИ ТЕ ПОБЕДИХА ЗА СЕГА ...
26
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко Българи трябва да пострадат за да се репатрират тези неканени търтеи.
25
0
 
33
 
! Отговори
Павел преди 7 години
Тази преторианска жандармерия, явно съществува само за да пази богаташката ояла се клика! Това, ако бяха мирни протестиращи българи, досега да бяха размазани от бой
24
34
 
1
 
! Отговори
И бре де бре преди 7 години
Вие първо се оправете с родните *** и олигарсите, па тогава дерзайте срещу бежанците, тези несретници попданали в една мекушава държава, която не можа да ги стегне и да поддържа реда и хигиената в лагера, защото самите българи са мизерници или поне тези дето се бутат във властта на всички нива.
23
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А трябваше да ги смачкат! Сега ще звънят на сънародниците си по другите лагери и ще се хвалят, че полицията нищо не им е направила. Ще има бунтове и на други места. Но е прав някой по-долу, със сигурност на полицията е било наредено да не използва сила. Иначе е сигурно, че униформените с кеф биха ги попилели!
22
4
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не разбирам защо ги чакат? Да влизат и да ги мачкат! Ченгетата бяха много силни срещу протестиращите българи на Орлов мост, а тук си подвиха опашките. И къде е армията? Това си е заплаха за националната сигурност 3000 маймути с неясен произход.
21
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиците се мъчат да изкарат дивиденти за да излязат по напред в тяхната си класация. Трябва ли да започнат да колят и да бесят за да се събудят, да спрат да говорят и да направят нещо.