Опозиционни страсти: Харманли – плод на неадекватна политика

Патриотите отдавна предупредили, че ще се стигне до бунт
Обновена: 24 ное 2016 16:18 | 24 ное 2016 16:14, Камелия Цветанова
105
Опозиционни страсти: Харманли – плод на неадекватна политика
Снимка: Булфото

Спонтанният бунт на бежанците в лагера в Харманли стана причина опозицията да разкритикува за пореден път политиката на правителство в оставка спрямо мигрантите.

Според соцлидерката Корнелия Нинова сблъсъците между мигранти и полиция са се случили заради неадекватната политика на отиващата си власт.

Още по темата

"От толкова време алармираме за тези проблеми, които се случиха там. Включително здравните и рутинни проблеми. Като нехаят и само се тупат в гърдите колко много са свършили, дотук ще се стигне", обвини Нинова.

Според нея решението, лагерът в Харманли да бъде преобразуван в център от затворен тип, е закъсняло.

Тя припомни, че дори новоизбраната вицепрезидентка Илияна Йотова е опитала да влезе в лагера заедно със свой колеги евродепутати, но не им е било разрешено заради заразите в центъра.

За патриотите пък проблемът отдавна е на дневен ред. Националистическите организации бяха и инициаторите на два протеста, които се проведоха в Харманли с искане за затварянето на центъра в града.

"Нужно е да има репресивна реакция на бунта на бежанците в лагера в Харманли, призоваваме вътрешния министър да я организира незабавно", отсече патриотът Искрен Веселинов и добави, че в момента органите на реда действат "меко".

Той припомни, че от ПФ са предупреждавали, че рано или късно ще се стигне до бунт на мигрантите. Според него всички тези, които палят и демонстрират неуважение към българския закон, трябва да бъдат репатрирани в най-спешен порядък.

"Като преди това трябва да бъде установена съпричастността на всички онези, които са били подбудители и организатори на тези вандалски прояви и да понесат цялата строгост на закона, арести, излежаване на присъди и всичко останало", настоя Веселинов.

Освен него и Борис Ячев, също от ПФ, коментира, че МВР и външно министерство действат нерешително спрямо мигранти и бежанци.

"Те трябва да действат в синхрон, не само да бъдат издирени и наказани подбудителите и извършителите. Те трябва да бъдат репатрирани. Това са хора, които нямат статут, те са в очакване за получаването на някакъв статут", каза той.

Ячев призова да се приложат и мерки от международното законодателство за мигрантите, които нарушават законите.

"Категорично да не получат статут и да бъдат върнати там, откъдето са дошли", отсече патриотът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
iskat da sadiat policai koito s risk sa sobstvenata si sigornost ispalniavat svoite sadaljenia.g.borisov sto ne si dade sadnata 4ast na emigrantite .kato slu6a tolkova mnogo evropa sa koiato ne problem da poeme kolko si iska imigranti.
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДо 85Защо пък да свикваме? Да не сме германци, да не би да живеем в Западна Европа? Там са свикнали и търпят, ние защо да ги търпим? Бой, това е! Тук не им е Европа и Меркел, тук е бай и ще го лапат!
78
1
 
17
 
! Отговори
бай х. преди 7 години
До 93/88Нали сме им дали подслон и храна бре, тия получават повече отколкото нашите пенсионери.
77
15
 
0
 
! Отговори
88 преди 7 години
Тия всичките "патриоти" са потомци на бежанци!Моля,коментирайте!Париотарското виждане е да оставим тези хора без подслон и без храна.Трябва да има ред,но когато над главата ти падат бомби,всяка друга страна е родина!Ние дето не сме патриоти,какви сме да ви попитам,герои нашенски!
76
0
 
3
 
! Отговори
88 преди 7 години
До 78Ще те бием като тъпан
75
5
 
2
 
! Отговори
бре преди 7 години
те като ясновидки тез "патриоти". То бунтове нямаше ли навсякъде много преди. Все едно да кажеш. че ако е много облачно има голям шанс да завали :-D
74
0
 
11
 
! Отговори
Крали марко преди 7 години
ах как ми се иска да пребия няколко бежанци ей така с голи ръце
73
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Количественото натрупване води до качествено изменение. Казано по просто капка по капка вир става. Докога ще спим, докага политиците ни ще спят. Рим гори.
72
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искаш да си дадеш къщата срещу поддръжка, защо не я дадеш на българи? Не си ли чувал за инициативата Имот под наем без наем? 800 човека - българи - са заявили желание да живеят на село срещу поддръжка на имота!!!
71
0
 
17
 
! Отговори
Koko преди 7 години
Храни кюмюрче да те лае, органите- на греда, усещане за несвадливост ... в голяма сме беда.
70
3
 
17
 
! Отговори
тази е срам преди 7 години
Нинова не ви казва нищо друго освен, че и те ще продължат да са кукли на конци и да изпълняват, каквото им наредят господарите. От думите и излиза, че се е загрижила, че не са им направени достатъчно хубави условия на камиларите, а не че ще даде всичко от себе си да ги измете от държавата ни. Всичките маскари в НС са лакеи на масонските си господари. Зависими до девето коляно.
69
0
 
20
 
! Отговори
88 преди 7 години
Хитлер беше прав
68
18
 
7
 
! Отговори
Доброто победи преди 7 години
Абе, къде е "генерал" Радев, бе червени каскети?
67
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нямам нищо против бежанци от война но тия не са такива , половината са икономически *** а другата половина терористи
66
2
 
9
 
! Отговори
мъка преди 7 години
нас от ГВ и ВВ ни вземат запас - 10 дена и готово няма да има други желаещи за аванта
65
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези са traffic police, жандармерия, обикновена полиция? Различни шлемове, различни щитове, различни бронежилетки? Странна гледка?
64
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полицайте смели пред парламента ритат и бият там пък така като ги гледам Харманли притесни аре де набийте ги както биете българи покажете им
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен 48Е, стига сте чернили човека. Той е благороден, емоционален, съчувстващ, добродушен, отговорен за всяка живинка... Не ви е срам, не приемате укорите и напътствията му да сме по-състрадателни, да отворим душите, сърцата и домовете си за едни "много добрички търсачи", нахлуващи на вълни в Европа, за да пренесат после европейския опит у тях. Че и според любимката му проСталинка да им благодарим, че ще ни оправят ... генетичния фонд!!! Ама май това преля чашата и го отнесоха с Цуца &
62
0
 
25
 
! Отговори
Дим преди 7 години
Добре че не сработи водното оръжие,че после идват бронхити пневмонии и доктори лекарства всичко свързано с още разходи.Проблема е в законодателството защото дори когато си изпълняваш служебните задължения може да нарошиш куп други закони и после... Срамота е полиция и жандармерия да не могат да усмирят 50 човека които после техните хора ги усмириха
61
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато се опитаха няколко хиляди от тия да влязат в Македпния за два часа се справиха с тях братята македонци. Ние блееме. Родната полиция ни пази.