След ГЕРБ и... Няма втора, няма трета партия – на избори!

Румяна Бъчварова настоя, че този парламент е изчерпан
24 ное 2016 09:30,
114
След ГЕРБ и... Няма втора, няма трета партия – на избори!
Снимка: архив, Булфото

Няма как най-голямата политическа партия да подкрепи третата или четвъртата сила в парламента, категорична бе вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

"В този парламент правителство без ГЕРБ не може да се случи. Няма начин най-голямата парламентарна група да подкрепи правителство на третата или четвъртата политическа сила. Въпросът не е просто да предложиш състав на правителство, а да гарантираш мнозинство, което да подкрепя неговите решения. Това е невъзможно да се случи в този парламент. Единствено, ако не се преформатира и зад Патриотичния фронт не застане ДПС или БСП", отсече тя пред Нова тв в коментар на желанието на Патриотите да вземат мандата и да го реализират.

Още по темата

Попитана дали ГЕРБ може да участва в правителство без премиера Борисов, Бъчварова отговори: "Това е неустойчива политическа формула, освен всичко останало. Видяхте какво стана, когато лидерът на партията носител не стана премиер", отбеляза тя, визирайки правителството на БСП и ДПС, в което премиер беше не Сергей Станишев, а Пламен Орешаски.

"Тука става въпрос не за его, а за ясна отговорност. Това не е механичен сбор на министри, които сядат в едни министерски кресла", посочи Бъчварова.

На свой ред червеният депутат Жельо Бойчев обяви, че и БСП няма да подкрепи и няма да участва в кабинет в рамките на 43-то Народно събрание.

"В този парламент ние сме в опозиция от самото начало", настоя той.

Бойчев призова кабинета "Борисов" в оставка да престане да сменя хора в бордовете на държавни фирми в последния момент и да не прави разпоредителни сделки.

"Между смяната на едно правителство с друго стават най-големите далавери", коментира левият депутат пред bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали ББ хвърли страната в хаос, какво се репчи и се пънчи. Този човек никога повече не трябва да попада във властта, той е предател и страхливец, явно и сивото вещество му е твърде малко.
91
2
 
1
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Какъвто и да е Борисов не е тръгнал да се прегръща и целува с Местан насред площада.И не си представям как Йотова би му казала,че партията и нямало да му прости и най малкото движение срещу нея.Какъв е тоя "генерал"не знам.Никой офицер такова унижение не би търпял.
90
1
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
даже тато не беше толкава нагъл като наглото селендурче от село банкя или аз или ще унижтожа държавата и смята,че малкото останали разумни хора са ненормални като него.
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на снимката;унищожителите на българия
88
2
 
3
 
! Отговори
Гения преди 7 години
Предлагам...Парламента да се затвори...Да живеее КРАЛСТВО БЪЛГАРИЯ...Цар разбира се ТИКВАТАюса.....Главен ШУТ ЦЕЦУапартамецу...На всеки 4 години се събира на площада и гласуват...Стария цар дали е управлявал добре или да го бесят...Проблема на България, че политиците не носят отговорност за делата си...
87
1
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 93 преди 7 години
Каква е тази злоба,нали ако ни спрат парите от Европа,за да се изплатят поетите ангажименти от правителството на ББ и да се изпълни бюджета ще трябва да се увеличат данъците и ще бръкнат и в твоя джоб.Лесно е да се правиш на неандерталец и все комунистите да са ти виновни.То се видя че ГРОБ е събрал всички неуспели кариеристи,калинки и озлобени бесепари и че интелектуално не се различават от овчара,какъвто си вероятно ти.Така че си търси друг покровител,че Сорос май ще си ходи от България.
86
1
 
3
 
! Отговори
НАПРЕД АТАКА преди 7 години
ВЛАСТТА Е ВАША!!!СЛЕД СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ -----НЯМА ДА ВИ ИМА В НС,, ДОРИ.....!СЕГА Е МОМЕНТА ----ЗА ДА ВЛЕЗЕТЕ ВЪВ ВЛАСТТА!!ДРУГ---НЯМА ДА ИМА!
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гледай го този м.р.ъшляк на заден план как се хили като зелка - аххх *** как бих те изкормил
84
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
спечелят ли герб парламентарните избори чак този път народа ще ги запали
83
1
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
след това безотговорно поведение на борисов да хвьрля територията в хаоснито един глас за герб на парл избори ако спечелят пак изборите ще почнат да сезаяждат с ген радев и така само разправии и скандали и излагане
82
1
 
8
 
! Отговори
Край преди 7 години
БОЙКОТ на парламентарни избори при сегашната система - няма смисъл от харчене на пари за да виждаме Лъчо Мозъка Баракова и К Нинова.
81
4
 
6
 
! Отговори
Край преди 7 години
Изчерпано е не само парламента а ПОЛИТИЧЕСКИЯ МОДЕЛ. Демократична смяна на модела става със смяна на избирателната система - другия вариант е със забрана на партиите и ботуши по жълтите павета.Тия дето са против мажоритарната система не разбраха ли че ако е изгодна на големите партии и олигарсите отдавна да им е наложена. Мажоритарната система не е изгодна никой партии - изгодна е на ХОРАТА.
80
1
 
9
 
! Отговори
Да. така е преди 7 години
Още за Великото народно събрание наблюдателите алармираха, че в избирателните списъци има около 1 млн, мъртви души, а сега въпреки емиграцията и отрицателния прираст броят на мъртвите души се е увеличил.Пропорционалното гласуване може да има съществени косури, но все пак се запазва шанса за плурализъм за граждански инициативи и сдружения. Мажоритарният вот е манипулация, при която ще останат на власт само ГЕРБ и БСП и сателитните им местни чорбаджии.
79
0
 
7
 
! Отговори
Един наивник преди 7 години
Според ЦИК гласоподавателите са кръгло 6865000.Добре де, но по данни от Инфостат от 2015 г. с българско гражданство са 7 075 726. От тях на възраст от 0 до 19 г са 1 301 529, изселени 29 470, лишените от право глас ( уседналост, без постоянен адрес до 8.8.2016 г., учащи се в друго населено място и др.) около 20 000, осъдени (2014 г.) 31 849, под запрещение, няма данни, но по оценки са повече от 17 000.Или излиза, че реално гласоподателите са не повече от 5 675 хил.
78
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Муахахахаха!!! Гладна кокошка....Надявай се да сте най-голямата партия. А министрите наистина не са механичен сбор, ами и по-зле - по едно време ги събирахте от кръстовищата на България.
77
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са 20 милиарда заеми?!? Цацаров няма ли да питаш
76
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
референдум ББ и ЦЦ да се разследват и да върнат откраднатите пари
75
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва внимателно да следим дали Бойко Оставката няма да ревне на Мама Меркел да разпореди да стопират европарите за България,защото този епизод го гледахме при предната му оставка.После пак на бял кон се връща и казва, дойдох на власт и Европа пусна парите за България.Е тогава прокуратурата да го извика и да не го освобождава,защото българите ще го линчуват за такова n-то предателство.Подписвам се за референдум ББ и ЦЦ да се разследват и да върнат откраднатите пари,ще стопим частично държ.дълг
74
2
 
27
 
! Отговори
СЪД И ЗАТВОР преди 7 години
Докато тези двамата на снимката не влязат в затвора, България няма да се умири.
73
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещата биха се променили ако се появи един - единствен силен лидер и като Данко (на М.Горки) ни покаже, че има път за излизане от блатото. Не сме глупави българите, чепати сме, недоверчиви, но веднъж някой да се жертва за род и родина нещата ще се променят и ще тръгнат напред. Именно с такава НАДЕЖДА, НЕ ОТ ГЛУПОСТ, бяха избирани "несистемните" Симеон и ББ, гласувано за Бареков и подобните нему. Засега няма.... оставаме с надеждата.