Патриотите намериха пари за пенсии. Взимат от армията!

Според тях фрегати за военноморските сили са излишен лукс
92
Патриотите намериха пари за пенсии. Взимат от армията!
Снимка: архив Булфото

Патриотите направиха свои сметки и прецениха, че като се вземат пари от военното министерство, предвидени за купуването на фрегати за военноморските сили, ще има средства за скок на минималната пенсия на 300 лева.

Патриотите са записали в предизборната си програма, че най-ниската пенсия през следващата година ще е 300 лева и докрай остават верни на обещанието си. Според тях през третата година от мандата на правителството, макар и да е в оставка, е назрял моментът да се направи такова увеличение.

За да стане това те имат две предложения за поправка в бюджета преди той да бъде приет окончателно от парламента – минимална пенсия от 300 лева и по-ниска минимална пенсия - 200 лв., но с преизчисляване на всички пенсии, пропуснати в стари периоди.

Така ще бъдат осъвременени над 1 млн. и 700 пенсии, обясни депутатът Искрен Веселинов. Той разясни, че патриотите предвиждат парите да дойдат от няколко направления.

"Излишен лукс е проектът за фрегатите, от които намаляваме с 200 млн. бюджета на Министерство на отбраната", коментира той. По думите му тези 800 млн., които ще влязат в икономиката ще имат положителен за бюджета ефект.

"Реално около 201 млн. ще се върнат под формата на данъци“, допълни Искрен Веселинов.

Отделно прогнозата на патриотите е около 500 млн. лв. допълнително да бъдат събрани като ДДС и акзиц.

Искрен Веселинов обясни, че през следващата година ще настояват да се извърши реформа за прекратяване на порочната практика за безразборно отпускане на инвалидни пенсии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и какво ще стане като 20 души намалят заплати по 5000 лева? за да се реализира такъв бюджет за нунжин няколок милиарда, очевидно е че или трябав да се тегло заем или да се вземе от най-големите пера. МВР и отбраната са прекомерно раздути.
35
1
 
3
 
! Отговори
ПРОТИВ преди 7 години
Този дето ми е сложил минус,може ли да се мотивира?Ама без да си вади мотивите от ***?
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това е дълбоко невярно..Баба ми има над 20 години стаж в дев ОЦЗта, абслютна ударчничка и накрая се оказа с около 150 лева пенсия. Просто коефиценат за тази дейност е много нисък, а не се отчита се се излагаш на отрови и е редно да е мноог по-рискова категория.
33
4
 
3
 
! Отговори
психиатър преди 7 години
До АнонименЗаедно с патриотите сте за психиатрично лечение. Имате комунистическа промяна на личността.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбрахте ли че целта е да бъде унищожен българския народ!Не може при по висок брутен доход на глава от населението в България от Сърбия и Македония доходите и пенсиите там да с около 25% по високи.Това показва само едно че фирмите и държавата богатеят за сметка на хората!Папи дадени за пенсии не могат да се откраднат, а дадени за саниране половината се крадът.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо патриотите не си намалят депутатските заплати,да отделят част от държавната субсидия или приходите от черните каси?
30
11
 
9
 
! Отговори
ПРОТИВ преди 7 години
Обикновено тези с най-ниски пенсии,са и с най-нисък принос в пенсионните и здравноосигурителни фондове!Къде от мързел,къде от некъдърност еле нещо друго,но фактът си е факт! От къде,накъде ще се увеличават единствено техните пенсии?А и защо ще се взема от армията,не ми е ясно?
29
1
 
14
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Като се замисля ,военните пенсионери и техните приятели от МВР също са в повече отколкото трябва да са.
28
1
 
16
 
! Отговори
щщд преди 7 години
Каракачанов се е изказал така в някой Клуб на пенсионера. Следващият път, пред офицерския състав ,ще им обещае пари за сметка на магистрала "Хемус".
27
2
 
19
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
е .....т и патриотарите, да посягаш. популистки към армията, та те даже и не са си направили труда да рсзберат че не фрегати , а корвети ще се строят в Бг Варна. Явно решиха да хванат БСП електората, червените бабички.Най добре без армия флот авиация и да дойдат фесовете да ни пазят, колко патриотично....
26
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че не ни трябват фрегати. С два кораба от руснаците няма да се опазим, а всички други са ни съюзници.От тия кораби ще падне крадене, това е сигурно.
25
6
 
3
 
! Отговори
ванката преди 7 години
Иванчо с тия пари може да се плати лечението ти, но ще бъде загубена кауза. Твоята глупост е нелечима.
24
4
 
28
 
! Отговори
Иванчо. преди 7 години
Така ли нареждат от ДС?! А аз като имам сега 302 лева пенсия , откъде накъде другата година Хасан от махалата без стаж въобще, да взима наготово 300 лева а аз да си остана с моето заслужени 302?!?!
23
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Раздадени като пенсии парите косвено влизат в икономиката. Раздадени за фрегати - утичат в канала.
22
12
 
5
 
! Отговори
Иван преди 7 години
В армията освен далавери с доставките, кражби и плащане на заплати, друго не мисля, че се случва. С колкото по-малко пари разполагат - толкова по-добре за обществото. Друг е въпросът какво да се прави с тези пари....
21
4
 
29
 
! Отговори
Krom преди 7 години
А, и да не забравяме. Тези "Патриоти" милееха за "задължителна" военна служба. А сега се изметнаха като чамова дъска, и точно на армията посегнаха. Дали не Ви изпълва вяра към Големия Патриот с увисналата гуша? Аз ще се замисля пред това политическо лалане. Бие на кух и безсмислен популизъм, само и само да "дойдем на власт". Е ... няма. Уви, колкото и да Ви е тъжно, българинът не е толкова *** да повярва на скудоумието Ви. От далеч смърди на липса на идеи. Заигравате се с нещастните пенсионери.
20
4
 
29
 
! Отговори
ФЕС преди 7 години
Бе тия не обещаваха ли повече пари за армията, както и да се въведе задължителната служба? Питам ги - С КАКВИ СРЕДСТВА ЩЕ ГИ ИЗДЪРЖАТЕ, ПИШМАНпатриоти?!?
19
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея патриотите взеха чак и противни да стават, взеха да дрънкат глупости, само и само да придърпат някой друг глас от гласоподавателите на БСП... Замислете се малко защо преди предсрочни избори заговориха за пенсии?
18
6
 
13
 
! Отговори
ааа да преди 7 години
Мисля че идеята е добра, въпреки че тези не ги харесвам. Наистина не ни трябват такива екстри, които на всичкото отгоре са предпоставка за корупционни схеми. Има доста други такива неща, от които може да се вземе и да се дадат на тези пенсионери дето са със 160 лева, а са бачкали 40 години. Но нали всички правителства досега мислеха само за собствения си джоб и от къде могат да се откраднат пари.
17
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно, фрегатите не могат да ни защитят от основния ни враг - НАТО. Те вече са ни превзели отвътре.