Патриотите намериха пари за пенсии. Взимат от армията!

Според тях фрегати за военноморските сили са излишен лукс
92
Патриотите намериха пари за пенсии. Взимат от армията!
Снимка: архив Булфото

Патриотите направиха свои сметки и прецениха, че като се вземат пари от военното министерство, предвидени за купуването на фрегати за военноморските сили, ще има средства за скок на минималната пенсия на 300 лева.

Патриотите са записали в предизборната си програма, че най-ниската пенсия през следващата година ще е 300 лева и докрай остават верни на обещанието си. Според тях през третата година от мандата на правителството, макар и да е в оставка, е назрял моментът да се направи такова увеличение.

За да стане това те имат две предложения за поправка в бюджета преди той да бъде приет окончателно от парламента – минимална пенсия от 300 лева и по-ниска минимална пенсия - 200 лв., но с преизчисляване на всички пенсии, пропуснати в стари периоди.

Така ще бъдат осъвременени над 1 млн. и 700 пенсии, обясни депутатът Искрен Веселинов. Той разясни, че патриотите предвиждат парите да дойдат от няколко направления.

"Излишен лукс е проектът за фрегатите, от които намаляваме с 200 млн. бюджета на Министерство на отбраната", коментира той. По думите му тези 800 млн., които ще влязат в икономиката ще имат положителен за бюджета ефект.

"Реално около 201 млн. ще се върнат под формата на данъци“, допълни Искрен Веселинов.

Отделно прогнозата на патриотите е около 500 млн. лв. допълнително да бъдат събрани като ДДС и акзиц.

Искрен Веселинов обясни, че през следващата година ще настояват да се извърши реформа за прекратяване на порочната практика за безразборно отпускане на инвалидни пенсии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
29
 
! Отговори
възмутен преди 7 години
онова крадливо и дебело момче Каракачанов! Тоз младеж от Русе, комсомолец и доносник на ДС, на 25 г сложен от Луканов във ВМРО за да краднат имотите. Ай стига бе! Жалък народ
15
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо никой не взима от парите на НСО, МВР, които и без друго имат само една функция - охрана и слугинаж на такива като "патриотите"?!
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяха крали по малко (ВСИЧКИ), щеше да има пари не за фрегати ами за самолетоносачи.
13
6
 
31
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Браааво. Направо да ахнеш. Господа "Патриоти". Ще Ви дам безплатен съвет. Живнете икономиката. Вкарайте ги тези пари в нещо смислено - примерно в производство, закриляно от българската държава. Не вкарвайте от една в друга бездънна яма. Не ниските пенсии са корена на злото. Дисбаланса между работещи и издържани е проблема. Спрете безразборното точене на социални помощи от възпитавани с поколения ***. И ги насочете за пенсии. Това което правите се казва демагогия. Не Ви вярваме. Не и така.
12
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще гласувам за патриотите.
11
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кви пари ще влязат в икономиката от данъци бе шкембе войвода... Ще влязат под дюшеците на бабите и после ще летят през балкона към ало-измамниците... Аман от популисти, а фрегати ни трябват, както и самолети, щото граничим до две империи злото.
10
2
 
2
 
! Отговори
до мартинчо преди 7 години
Мартинчо, като ти гледам писаниците съм сигурен, че теб никой не може да те спаси. От малоумието няма спасение.
9
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви патриоти са тия?! Армията е одрипавяла и изпосталяла та нема накъде. И точно сега ли при това положение? Тия задминаха и тиквата.
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що не вземат от депутатските и мунистерските заплати???????
7
10
 
15
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
Тя тая армия от кой по-точно ще ни спаси? От Турция в НАТО или от Русия, която ще превърне Европа в стъкло, ако се стигне до война? Армия отдавна нямаме, нека пенсионерите поне да са сити, все пак са работили цял живот за да може Костов и ко. да имат какво да продават на неоколониалистите.
6
3
 
23
 
! Отговори
Потребител преди 7 години
Странно ми е че когато помирисаха властта веднага посегнаха към армейския бюджет.Материалната база като цяло в армията е отдавна амортизирана и на всеки трябва да му е ясно че дори и техниката да е предвидена да се ползва 10-20-30 години идва момент да се подменя. Още повече че това не се прави от днес за утре.Все пак нека си припомним че купуваме няколко самолета (дори не 2-3 ескадрили както ни трябват) над 15 години.Вярно е че сега 1 войник с 1 бомба може да промени света ама ние и тях нямаме.
5
9
 
27
 
! Отговори
парламентарен шеф преди 7 години
На тия шматки само името им е патриотично! По- голяма глупост не бях чувал! Вземайте от армията и се чудете още защо напускат. ***! Писна ми от вас! Между другото не е за първи път да вземат от военния бюджет за раздадат популистки на другите.
4
27
 
14
 
! Отговори
|V|art!n преди 7 години
Добра идея е това, дано да успеят да я прокарат.
3
6
 
11
 
! Отговори
Маркиз дьо Тиквун преди 7 години
Ала-бала на Шкембе войвода ...
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еееей много са ви криви патриотите бе! Манипуланти , ниедни.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ехааа..Ало-измамниците потриват ли кунки ?