БСП я чака "дебелия" след победата на Радев

Той пък сигурен, че червените са мъдри и отговорни
Обновена: 26 ное 2016 11:38 | 26 ное 2016 11:30, Камелия Цветанова
180
БСП я чака "дебелия" след победата на Радев
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С лидер като Корнелия Нинова, който има визията и силата да гледа напред в бъдещето, да отстоява решенията си и да носи отговорност, съм уверен, че БСП, стъпвайки на този успех, който постигнахме, ще има мъдростта и отговорността да продължава да работи за доброто на народа. Това заяви новоизбраният президент ген. Румен Радев пред Националното съвещание на БСП, което се провежда в столичния хотел "Рамада", цитиран от "24 часа".

Още по темата

Той бе посрещнат с бурни аплодисменти от членовете на Националния съвет на партията, местните лидери, кметове и депутати.

За мен е чест да бъда отново сред вас, започна ген. Радев.

Преди 3 месеца се изправих пред НС за вашето доверие, днес съм тук, за да ви благодаря. Тези 3 месеца ми се сториха като 5 години - толкова интензивни, наситени и ползотворни, сподели той.

След тези 3 месеца на невероятна натоварена работа, днес можем да се поздравим с победа. Когато застанах за първи път пред вас използвах военна терминология - на успех можем да разчитаме не само със сплотяване и силен център, какъвто е БСП, но и трябва да изградим силни флангове - всички граждани, които искат промяна и по-добро бъдеще за България. Успяхме, и вече не говорим за център и флангове, а за целия народ, който единен подкрепи идеите и борбата ни", каза Радев.

Тръгнахме от -20% и финиширахме +20% по данни на социолозите. Според тях това е феномен, коментира той. И обясни, че много неща се крият зад този успех, но най-вече, че БСП е водила модерна и толерантна кампания. Заложихме не на конфронтацията и миналото като другите партии, а на бъдещето, диалога и обединението. Това беше ключът за успеха, каза Радев.

Късметлия съм, че редом до мен бе един доказан, интелигентен и силен боец като Илияна Йотова, похвали вицето си той.

Радев благодари на щаба си за модерната кампания и добрия баланс между срещи с хората и медийни участия.

Стигахме до 6 срещи дневно, но не съжалявам нито за секунда за срещите с хората. Стиснахме десетки хиляди ръце, гледахме хората открито в очите и това беше безценния импулс в тази кампания, каза Радев.

Той благодари специално на Ламбо, че намери сили в тежък момент да се изправи, да даде лично сила и да поведе.

Благодари и на Нинова, че е погледнала напред в бъдещето и взела силно решение, което отстоявала с воля.

Моите лични благодарности, каза той и двамата се прегърнаха.

Благодари и на всички в залата - защото вие сте тези, които бяха близо до хората и спечелихте умовете и сърцата им. Това е успех не само за нас, а за целия български народ, каза Радев.

"Усещането да победиш е много приятно, но и много задължаващо. Вдигнахме много летвата, братя и сестри. Ще има много очаквания към нас и решенията ни. Това, което ни очаква, е мамата си джаса. Няма А, няма Б. Оттук-натам ни очаква дебелия. Защото трябва да започнем силна кампания за това, което ни предстои". С тези думи пък Стефан Данаилов взриви залата на Националното съвещание на БСП.

От всичко в този живот най-съм обичал да побеждавам, разсмя залата Ламбо. Давайки му думата, Корнелия Нинова го обяви за "сърцето и душата" на партията, а залата го посрещна с викове БСП и ставане на крака. Съдбата и този път ме дари с това, че се срещнах с един мъжага тракиец като Радев. И когато се срещнат двама тракийци, нещата тръгват по-добре, каза още Данаилов.

Той напомни на Радев, че много от хората в залата са го подкрепили и да дарили средства за кампанията му. Не знам какво щяхме да си говорим днес, ако нямахме победа. Но бях удовлетворен ори от факта, че стигнахме на балотаж, продължи Данаилов.

Той подкрепи намеренията на соцлидера Нинова да прави промени в партията. Най-поддържам, че нашата столетница трябва да направи нещо за себе си и да получи друг облик. Хората повярваха в промяната, но трябва да повярват и на нас, бесепарите, че също правим промяна в себе си, обясни той. Знам, че ще има потрес, но трябва да се случи, защото обществото има нужда от това, каза Ламбо.

Този път интуицията ми ме водеше - и сега ми говори, тази пуста моя интуиция, която не ме е лъгала в живота, че ще има успех и на тези избори, които ни предстоят, надъха залата той. И обяви, че ще бъде щастлив в края на март или април, след изборите, пак да се съберат така усмихнати в същата зала. Благодаря ви, уважаеми бесепари, че бяхте мъжаги в тази битка и победихме. Оревоар и мерси, заключи Ламбо и бе изпратен с бурни аплодисменти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
3
 
! Отговори
Я да се бръкнеш преди 7 години
До До "до Койруков Сложи си пръста някъде дълбоко изотзад, в РОМАНИЯ е луда КОРУПЦИЯ!!! По голяма и от БГ!!! Имам ПРИЯТЕЛИ там!!! ЗНАМ!!!
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СПАЙДЪРМЕН БАТМАНОВ ЗАПОЧНА ЛИ ДА ОБЛИТА ГРАНИЦАТА И ДА Я ПАЗИ ОТ НЕЛЕГАЛНО ПРЕМИНАВАЩИТЕ- НАЛИ ТОВА ОБЕЩА- И АКО НЕ ЗАЩО ОЩЕ НЕ- ИЗЛЪГА ЛИ- КАКВО МУ ПРЕЧИ ДА ПЪРПОРИ НАД ГРАНИЦАТА, А КЪДЕ Е НА *** ДЪРЖАВНИЧЕСКИЯ ПОДХОД- НАЛИ ОБЕЩА ЧЕ СА В НАСТЪПЛЕНИЕ В БОРБАТА ИМ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ- НАЛИ СА ЧЛЕНОВЕ НА СОЦИАЛИСТИЧСКИЯ ИНТЕРНАЦИОНАЛ- А ТОЙ НА ПОСЛЕДНИЯ СИ КОНГРЕС ПРИЗОВА СВОИТЕ ЧЛЕНОВЕ ДА СЕ БОРЯТ АКТИВНО ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ, АМА НЯМАТ ПРЕД ВИД 230% ИНФЛАЦИЯ
125
2
 
1
 
! Отговори
aa преди 7 години
"ПО-ОПРОСТЕНИ ПРАВИЛА ЗА ИНРИЙЧМЪНТ на държавния глава"днес.бг никога не разочарова.
124
0
 
3
 
! Отговори
дон преди 7 години
До До 47 А БЕ,РАЗБИРАЧ! Каква е работата на президента според теб-само да пърди в кабинета ли?
123
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите как се радват все едно някой ще гласува за тях на парламентарните избори.
122
12
 
14
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Поздравявам,генерал Радев за неговата победа!А вие тук мръсни гербаджии,като ви гледам ще умрете от яд и злоба!На това ли ви научи Тиквата-вашият учител,та той от нищо не разбира!Той е един ПРЕДАТЕЛ И ВИЕ СТЕ КАТО НЕГО!Какво лошо видяхте от генерал Радев,та пишете против него,платени драскачи!Срам нямате!
121
7
 
3
 
! Отговори
бг преди 7 години
Някой били разочаровани вече от Радев,ама като казвахме и пишехме да няма наивни спореха всички,че бил видиш ли различен,бил независим и представителен.Хм отново после както досега както при царя,както имаше и разочаровани за това,че на предни избори са гласували за Сидеров.Еми поуката е важна и Бог да ни дава мъдро да подхождаме всички!Не може така постоянно да се вярва на думи и обещания
120
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дебелия ги чака дпс, защото пак искаха да манипулират вота с няколкостотин хиляди гласа от анадола.Обаче кypeц.
119
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V gerb sa 4erveni v dos dps araka bsp pf vse 4erveni vse komuneta
118
7
 
14
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Щях да съм щастлив ако се окажеше че съм сгрешил относно неговата зависимост от БСП. Защото това да се окажеш прав в такива случаи не носи нищо. Какво от това че имаше хора познали че Радев е зависим от БСП и ще е техен послушник след като мнозинството реши да му даде да си играе на президент? Народа е казал че деня по утрото се познава. А едва ли щяхме да помним тази поговорка ако не се беше показала като истина в много случаи. Честито неЗАВИСИМ президент другари. Ще се видим след пет години.
117
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все някога, ако трябва и след векове(както при турското робство), на българите ще им писне и ще последва публичен линч на провинили се политици.
116
5
 
15
 
! Отговори
Другарю генерал преди 7 години
Крим е руски, но кримските пенсинери не са въодушевени от това, защото рублите им дойдоха по-скъпи от гривните, а Медведев им каза да стискат зъби и да имат търпение, докато живее в имение за милиони, а вие се оптвате да ни внушите че от Русия по-добро няма.
115
5
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
....РАДЕВ , МАЙ ПОЧВА ДА ПОКАЗВА ХАРАКТЕР.....ХА,ХА,ХАААААААААА....РЕФЕРЕНДУМА -----НЕЩО НЕ МУ ДОПАДА И НА НЕГО.И ТОВА Е ТАКА----ЗАЩОТО БКП и ГЕРБ/..с ДПС/дс/------ВЪВЕЖДАТ ПАК 2-ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА С "БАЛАНСЬОР"...в българската политика!ЯВНО , ТОВА Е ИНСТРУКЦИЯТА ОТ МОСКВА----ЗА ЗАЩИТА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ И ИКОНОМИЧЕСКИ МОНОПОЛ!АКО МИНЕ .....ПРОСТО НЕМА ДА ГЛАСУВАМЕ ПОВЕЧЕ....безмислено е!!!
114
3
 
12
 
! Отговори
До "до Койруков преди 7 години
Ами това общо взето е единственото което засега ме задържа тук. Един колега се премести вече в Румъния, втпреки по-високия данък и е доволен. По-малко бюрокрация и хратнутници, както и по-съвестни работници са там. Тук всеки се прави на тарикат и понеже му били малко парите значи трябва да не работи. Аз като назаначавам някой му казвам всички условия, без скрито покрито и очаквам да работи съвестно след като се наема за работата.
113
1
 
12
 
! Отговори
"до Койруков&qu преди 7 години
Преди да си "преместиш" бизнеса, провери как стои въпроса с плоския данък в Румъния, засега е 16%. Да не ти излезе по солено :)))
112
15
 
9
 
! Отговори
До 146 преди 7 години
Точно така ще избираме бесепе през мандат два, докато най-накрая ни оправят, ако ще и да е след две поколения да е.
111
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ме интересува кой е син, червен, патладжанен, кафяв!!!! Ще го отнесе не БСП , а всичките политици до един ако не си седнат на приоритета - грижата за здравето, образованието, благоденствието на народа ни!!! Има едно правило: Може да излъжеш един човек за цял живот, много за дълго време, но никога всички и завинаги!
110
24
 
20
 
! Отговори
Го4о преди 7 години
Време е да се помисли за ПО-ОПРОСТЕНИ ПРАВИЛА ЗА ИНРИЙЧМЪНТ на държавния глава! РадеФ вече направи достатъчно ГАФОВЕ за това..... Крим, мажоритарния вот, мигрантите, политическата си обвързаност с БСП и санкциите с Русия и т.н. Този човек вече е вреден!
109
9
 
8
 
! Отговори
ред сълзи-ред сополи преди 7 години
Продължавайте - така е винаги - едни реват, други не.Сега е ваш ред.
108
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 138: "Прилича на бай Тошо по физиономия, затова го избраха."Махнал е само каскета, за да е "независим" !