Не ни трябвали краен популизъм и национализъм, а ценности

Ксенофобията и езикът на омразата набират скорост, но не само у нас
152
Не ни трябвали краен популизъм и национализъм, а ценности
Снимка: Булфото, архив

Да освободим себе си от догми и предразсъдъци, да дадем път на ценностите, а не на страховете си, да повярваме в силата си на свободни хора, да повдигнем националното си самочувствие, призова президентът Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

В България и света набира скорост ксенофобията, езикът на омразата, крайният популизъм и национализъм, а ни трябва модерен патриотизъм и просветен национализъм, стъпили здраво на любовта към родината и уважението към различните, каза той, след като участва в церемонията по официалното откриване на паметник на Васил Левски във Военната академия "Г.С.Раковски".

Българите са толерантен и просветен народ. От всеки от нас зависи да изградим демокрация от европейски тип, каза той.

Днес мнозина тръбят как нямаме идеал, цел и посока удобно забравяйки, че националният идеал за чиста и свята република е дефиниран от Левски, че посоката за достойното място на България в Европа и да бъдем равни на другите европейски народи е зададена от Апостола на свободата, посочи Росен Плевнелиев

В нашата история няма друга такава личност, която да обединява нацията по начина, по който го прави Левски, каза държавният глава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
7
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Левски го и казал с две думи какъв е идеалът на българинът за неговата родина.Чиста и свята република. А тоя пак се фантазира Европа ценности толерантнос и какви ли не глупости.
98
1
 
28
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
До кога ще ни натрапваш простотиите си бе жалко същество ?!?! Изчезни веднъж за винаги от живота ни !!!!
97
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На евроатлантиците ли да чекаме?! Ами 26 години ги чекаме и нищо не дочекахме от зле по зле! Хитлер тавариш *** знаеш ли как е дошъл на власт? Незнаеш? Е как така да незнаеш бе другарю? Точно заради такива като теб и останалите селенжъри Хитлер взима власта с болшинство и унищожава такива като теб ***! Времето на Хитлер се завръща! Пазете си халките че става страшно и на Халкидики ще те намерят и ще ти го от...ат!
96
1
 
23
 
! Отговори
Вал преди 7 години
*** тоя човек полудява ли, сам си говори,никой не му обръща вниманиеи той пак си говори сам на себе си.Кротни се малко бе, недоразуменийце жалко.
95
1
 
29
 
! Отговори
байхуй преди 7 години
не мога да се сетя за по-жалко нищожество сред Българските политици от последните 50 години
94
0
 
14
 
! Отговори
кан исперих преди 7 години
не ни трябва краен национализъм ама ни трябва краен евроатлантизъм а гоце делчевска пастирке
93
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и това го казва същество без никакви ценности.
92
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак е гледал друг мач !
91
2
 
29
 
! Отговори
Maks преди 7 години
Има няма още по-малко от два месеца му останаха на този и никой няма да си спомня за политическият труп .
90
12
 
3
 
! Отговори
ПНХ преди 7 години
До 104 РуснакКакто вече съм казвал,аз не съм русофил,защото съм нормално интелигентен.П.Н.Х.!
89
1
 
31
 
! Отговори
До 107 преди 7 години
Да, ценности! А за ограбените ни майки и бащи, които вземат 120 лв. пенсия, отговорност носят хората, които осъществиха т.нар. "преход" през първите години, но повечето от тях или са на онзи свят, или са си взели куфарчетата и са отпрашили в чужбина... Но създадените от тях креатури ни управляват и досега!
88
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ценности ???защо не проживяваш с 120 лв. пенсия, да те питам за ценности
87
2
 
16
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Не е пълна новината на журналистката !Президента е предложил и СПИСЪК С ЦЕННОСТИТЕ на БЪЛГАРИЯ !На първо място е Тиквата на Банкя , на второ Ирланската пастирка , на трето многоапартаментния даскал по физическо "Tzv Tzv" /Инциалите са преписани от ръкавелените му копчета!Това е други няма !
86
2
 
11
 
! Отговори
_Революционер_ преди 7 години
Мюс'юлманите станаха проблем за цял свят. Не случайно американците избраха Тръмп за президент. Света трябва да вземе крайни мерки срещу тях. Да си ги връщат в близкия изток, не виждам друг изход.
85
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
айде някой да ми обясни какво е пополизъм и какви са ценностите на росито че като го слушам все едно слушам интервю с трениора пенев от националния 94 год и никога нищо не му разбирах , жорката в дясно , оня новия в защита , младото по средата , ако никой не ми обясни тия две неща които питам ще сметна тоя на снимката за шамандура , то направо ме е срам да се нарека българин заради тоя дясно плуващ лубрукант
84
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и слаб президент да беше, в едно е прав - светът е изгубил ценностите си , а комунистите и националистите само това чакат! Комунизмът и фашизмът са двете страни на една монета и тласкат света към война!
83
1
 
7
 
! Отговори
Л.Каравелов преди 7 години
Велик завет оставили са нам дедите.Велик завет,написан с кървав меч.-Деца на родний край пазете си земите!Пазете ги,отблизо и далеч! - Мисля че това са ценностите ни,а ти Плевня ще останеш в историята като един от най-големите национални предатели заедно с господаря ти ББ,който ограби страната и ни напълни с пришълци,и ни назначи Бъчварова,да ни пита дали сме сигурни че дедите ни не са афганистанци!
82
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя да няма предвид едни азиатски ценности маскирани под формата на руски изконни ценности?
81
0
 
20
 
! Отговори
Българка преди 7 години
ТОВА МИШЛЕ ПАК ИЗПЪЛЗЯ ОТ ДУПКАТА СИ ДА РЪСИ ГЛУПОСТИ
80
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 96: Ти изглежда ценностите ги определяш от позицията на домашната ракия, затова се сещаш за тези. Имаше един надпис на известен пазар: "Всичко за душата". А като наближиш, се вижда , че там предлагат бира и кебапчета.