Български марш за една черна дата и един срамен договор

Отбелязаха годишнината от подписването на Ньойския договор
Обновена: 28 ное 2016 07:02 | 27 ное 2016 19:23, Александър Попов
78

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Над 100 привърженици на Патриотичния фронт и Атака минаха през центъра на София. Шествието започна от столичния площад "Лъвов мост", премина по булевард "Княгина Мария Луиза" и стигна до Паметника на загиналите български революционери за свободата на Македония, Тракия и Одринско.

Евродепутатът Ангел Джамбазки каза, че именно проблемът с бежанската криза е причина маршът да започне от Лъвов мост.

Това не е провокация, посочи още той. ВМРО организира марша традиционно, а повод е годишнината от подписването на Ньойския договор.

Патритотично настроените участници в шествието скандираха "Свобода или смърт" и "За България". За сигурността на шествието имаше засилено полицейско присъствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
13
 
! Отговори
до 48 преди 7 години
Явно някакъв бръмбар ти е влязъл в главата! Западните покрайнини са дадени на Югославия, а кой първи е влязъл или излязъл няма нищо общо с факта, че Югославия вече не съществува и трябва Сърбия да върне нещо, което не е дадено на нея!
45
6
 
19
 
! Отговори
до 43 преди 7 години
Русия винаги е подкрепяла Сърбия! Така, че не ми я давай за пример след като ни окупира и слага на власт убийци и налага Сталински терор! Върна ни 100 г. назад с пещерния им комунизъм и направи от страната ни огромен концентрационен лагер, опасан с бодлива тел в който убиваха невинни хора в лагерите!
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 42 Не е вярно.Първо във войната _влиза Сърбия,другите републики в Югославия /без Черна гора,Македония е по онова вуреме част от Сърбия/ сс в ,Австрое- Унгария и славянските народи са част от армияята им.Пример Югопрезидента Й.Б.Тито се е бил с/у сърбите след разгрома им е прехвърлен на изток с/у Русия където е пленен.
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До станой от анхелой. Истината е казваш не и на половина.През 1919г.Русия въобще не е допусната до Парижките преговори,сети се защо! Подкрепят ни ,Полша,Чехословакия и Румъния /противопоставя се на Сърбия за Видинско ,,Видин може да бъде български или румънски но не и сръбски,, заявявява рум.делегати./ САЩ отначало ни подкрепят за беломорска Тракия ,но по-късно се съгласгяват с Гърция/предполагасе че имало някакви игри за подкрепа на САЩ от Агнглия и Италия ,които пък подкрепят Гърция.
42
4
 
25
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ньойският договор не е нещо свещено. България трябва да получи всички загубени територии.
41
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Платените руски марионетки си играят много опасна крайно дясна игра в България.
40
16
 
4
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
42 - *** си ги върни , като си пич , вади оръжието ! С голо дупе нищо не става , друго беше с Русия зад гърба ! А и за какво са ти тези Западни покрайнини ? Куп обезлюдени села или с малко население . Вие нямате ли такива ?
39
6
 
3
 
! Отговори
А, стига ,бе... преди 7 години
Тия от "КАРНАВАЛА ....кво са се затъжили за "ЛАНДСКИЯ СНЕГ"...ха,ха,хаааааааааа.....та , чак и тупаните бият...??!!
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До33 епикерус некой си ха,ха Да неутрални .Предложението е на Англия/макар че покъсно държат да сме на тяхна страна след като имат серизни проблеми при Дарданелите.А Вие гърците сте с почти никакъв принос за победата на Антантата и точно Вие се съгласявате да отстъпите малко територия/под натиск на Англия/.А засвободното с ваше разрешение преминаване на Бъллгарската армия през северна Гърция /все още неутрална/ за да удари Сърбия сигурно и не си чул.Я по добре кажи за Анадолската Ви авантюра.
37
5
 
13
 
! Отговори
Егати Карнавала .... преди 7 години
По ураджийските простотий сме СТРАШНИ ...само не знам , кой всъщност ше пази границата , като ни напънат 5-10-хил.човека от мигрантите.Тия--с факлите и тупаните , все ше напълнят потурите и кафтаните. ЯВНО , агент Иван , помпа мускули ЗА ДА ПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО ТАЯ СЕДМИЦА!!!!!
36
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Игри по джамбазки специалитети джамбазина е турчина.
35
19
 
21
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
32 - Пич , какво го мислиш какво щяло да бъде след това ? Русия като ви освободи и даде хиляди жертви , мислила ли е , че ще излезете после такива неблагодарници !
34
19
 
11
 
! Отговори
Ше напускат..... преди 7 години
За ква Русия говорите ,бе...там мин. заплата е 180-?....а в България е 230..!В Прибалтика и от 460-? , нагоре..Днес го казаха по БТВ.
33
6
 
16
 
! Отговори
мнооого СИ зле преди 7 години
Предложена е за първипът от САЩ, които сабили ВЪРЛИ противницина Ньойския договор ивинаги са билизащитници на България.-----------ТАКИВА ЗАЩИТНИЦИ СА ЧЕ НИ СКЪСВАТ ОТ БОНБАНДИРОВКИ през ВСВ..ВЕЧНА СЛАВА НА НАШИТЕ ГЕРОИ:СПИСАРЕВСКИВЕГЕНЕР И ВСИЧКИ ГЕРОИ, НОСИМ ГИ В НАШИТЕ СЪРЦА.
32
18
 
10
 
! Отговори
ЕПИКУР АНАСТАСИОС преди 7 години
охох НЕУТРАЛНИ-- ???АМА ДА ПУСКАТЕ ОТ БИЛГАРИЯ, ГЕРМАНСКИ И АВСТРО-УНГАРСКИ ВОИНИЦИ, ДА СЕ БИЯТ С ГРЪЦКАТА АРМИЯ И С АНГЛИЯ В МАКЕДОНИА..ЕХ ЛИЦЕМЕРНИ КРАДЛИВИ НАВЛЕЦИ.ТРЕБАШЕ ДА ВИ ПОДЕЛИМ С РОМАНИА И СЕРВИА.
31
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИМА ЕДНИ ПОСТОЯНО ПИШАТ ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕС И МАТО. Но непишат или не мислат после какво ще е. СИГУРНО ИСКАТ ДА ВЛЕЗЕМЕ В КОЛХОЗА ИМ.
30
9
 
23
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Дядовците на всички пишещи тук не бяха нито в ЕС нито в НАТО. Но имахте едно безгрижно детство , нали така ?
29
15
 
16
 
! Отговори
тролски идиотизми преди 7 години
Та значи.......пост 24 /руския ***/ призовава са излезем от НАТО и ЕС. И съответно си е няшлякал "плюсчета". На въпроса "Ок, излизаме от НАТО и ЕС и къде отиваме" шляка минуси!!!!! Кажи бе ***, руски, кажи!! Къде отиваме като излезем от НАТО и ЕС?????? Кажи, ***!
28
4
 
23
 
! Отговори
Сп???нс преди 7 години
Като учехме по история за Рим и Константинопол винаги съм се чудел как е възможно 50 хил. варвари да превземат и плячкосат градове с население наброяващо над милион , виждайки колко хора подкрепят протестите в България /без значение за какво/ взех да си обяснявам някой неща---
27
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Закарайте тъпаните пред руското посолство и да думкат на смени до утре сутринта .