Буруджиева убедена: Това НС не може да реди кабинет

ПФ няма потенциал за кабинет, смята ген. Димо Гяуров
30 ное 2016 12:07, Анисия Иванова
21
Буруджиева убедена: Това НС не може да реди кабинет
Архив: БУлфото

В рамките на този парламент няма как да бъде съставено правителство. Около тази теза се обединиха бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров и политологът Татяна Буруджиева в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR

"Това, което вчера видях в самото събрание, ми дава основание да предполагам, че политическите сили и отделните народни представители са водени предимно от лични мотиви и едва ли има живот в това Народно събрание", посочи Гяуров.

По думите му, въпреки че в момента Патриотичният фронт се намира на гребена на вълната, не означава, че има сериозен потенциал да съставят кабинет.

"Първо се говори за запазване на кабинета на Борисов без Борисов с мандата на Патриотите. После за запазване на част от министрите от кабинета "Борисов" без Борисов и с мандата на патриотите. Изведнъж чухме, че ще търсят подкрепа от БСП и на останалите политическите сили от опозицията. Всичко това ме кара да мисля, че не е възможно всичко това да се случи. Още повече аз не вярвам Борисов да влезе в този капан", анализира той.

Според Татяна Буруджиева няма логика това Народно събрание да избира друго правителство, защото основните фигури в него са доказали вече две години, че на тях постоянно им е трудно да управляват заедно. Напълно възможно да бъде гласувано едно формално правителство, допусна тя.

С разместването на политическите пластове пред управляващите стои и ново обстоятелство, смята политологът.

"Пред политиците се задава едно ново предизвикателство - те вече ще бъдат обект на внимание на редица служби и институции, които те до този момент умело успяваха да избегнат. Такова е желанието на хората - докато няма наказани политици, те няма да се успокоят", коментира още Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви пируети правят от мутропартията ГЕРБ само и само да останат на власт.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МИ ЗАМИНАВАЙ ЗА ЧИЛИ, КАКВО ПРАВИШ ТУК. ТО ИМАШЕ ЕДИН ПРЕДИ ВРЕМЕ ДЕТО ПИЕШЕ ВОДКА В ЛИМА, ЩЕ СИ ПРАВИТЕ КОМПАНИЯ.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
луков е фашист. никой в европа не си мръдна пръста да протестира против луковмарша. Точно обратното, в ЕС протестираха, че се разрешава провеждането му.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕ ТО АКО СЕ МАХНАТ КОМУНИСТИТЕ, КОЙ ЩЕ ОСТАНЕ? Само питекантропи и роми.
11
3
 
3
 
! Отговори
КК преди 7 години
Виж, ако България остане и без комунисти, скоро ще се превърне в райско късче. Чили след Пиночет, който превърна комунизма в *** дума, цъфти и процъфтява.
10
2
 
3
 
! Отговори
КК преди 7 години
До СТИГА ВЕЧЕБългария може да съществува и без ББ. Факт.Може също и без асфалт. Също факт.Но едва ли някой ще иска да живее в нея.
9
2
 
3
 
! Отговори
КК преди 7 години
Щом този пристрастен "анализатор" на БСП смята така, значи ПФ имат сериозен потенциал за съставяне на правителство.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Татяна Буруджиеваот Уикипедия, свободната енциклопедияТатяна Буруджиева-Ваниотисбългарски политикРодена:15 юни 1957 г. (59 г.)София, Народна република БългарияДоцент доктор Татяна Иванова Буруджиева-Ваниотис е български политик, народна представителка в 42-рото Народно събрание от БСП, началник на кабинета на председателя на БСП, Сергей Станишев. [1] Избрана е като водач на листата на Коалиция за България в Разград.
7
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Вечерта на 13 февруари 1943 година Буруджиев и Якова причакват Христо Луков пред кино Роял, след което го проследяват до дома му на улица Артилерийска 1, търсейки удобен момент за нападението. Това става едва когато той влиза в къщата си. Бураджиев стреля по Луков от близко разстояние и го ранява, но той се опитва да окаже съпротива, отстъпвайки навътре в къщата. Якова влиза след двамата и прострелва Луков в сърцето пред очите на дъщеря му, след което убийците избягват през съседния двор.
6
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Коя е тази Буруджиева?
5
2
 
5
 
! Отговори
РЕ преди 7 години
Партия Атака трябва да се прекръсти на партия ТАШАКА .
4
0
 
4
 
! Отговори
маке преди 7 години
само да питам дося да не би да имахме парламент с него и без него се е таяайде наздраве както казва Ути с каничка престарело вино
3
1
 
6
 
! Отговори
Избирател преди 7 години
Събирайте се и работете! Никакви избори! Като ще е фирма държавата, че работите като служители! Във фирмите служителите може да се търпят и работят въпреки възгледите си, а вие не! Кои сте вие бре? Не сте богоизбрани! Работете заедно, че като ви метне народа! Само пари за избори ще харчите за да разберете, че хората искат да работите заедно, да няма еднолична власт и всички власти в една партия! Стига сте се държали като ощипани моми, няма "девици" при вас! Стига сте ни тормозили!
2
4
 
5
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
не знам, но щом буруджиева разбиразй бкп/бсп искат нешо то трябва да се борим да се случи точно обратното, Та сега ако искат избори - не трябва да им се позволява а да се направи правителство, С други думи щом комнуистите искат нещо то има нещо гнило и трябва да им се попречи...
1
7
 
5
 
! Отговори
СТИГА ВЕЧЕ преди 7 години
До Анонименточно така, защото до сега беше цялата на ББ и какво-абсолютно нищоооо, само позиране, да си взема некачествения асфалт и да се маха.Защо досега не даде пари на земеделците, а чак сега и какво ли още не! бб цц и компания да си ходят и да разберат че България МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА И БЕЗ ТЯХ!!!!