Патриотите: Еврокомисарят ни да е ясен до края на 2016-а

Той трябва да отчита интересите на страната, смята Каракачанов
16
Патриотите: Еврокомисарят ни да е ясен до края на 2016-а
Снимка: Булфото, архив

В средата на декември да бъде иницииран дебат за новия еврокомисар на България, а не правителството в оставка в последния момент да направи изненадващо предложение, призова съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов.

Според него до края на декември трябва да е ясно името на новия ни представител в ЕС, който ще заеме на мястото на подалата оставка Кристалина Георгиева, която изненадващо реши да се върне на работа в Световната банка.

Още по темата

Лидерът на воеводите отсече, че никой не е говорил с него за евентуална номинация нито на Росен Плевнелиев, нито пък за Ивайло Калфин, каквито слухове се появиха.

Самият Калфин пък отказа да коментира дали той ще е наследникът на Георгиева.

Каракачанов смята, че Калфин е добър вариант, но пък имало и други, които са достойни за поста. Патриотите били готови да посочат човек, но първо трябвало да има дебат и да се изясни какъв човек трябва да се изпрати.

Според Каракачанов кабинетът на Бойко Борисов, макар и в оставка, трябва да посочи еврокомисиря ни, защото идват две служебни правителства, а не може през следващите 6 месеца България да няма представител в ЕК на мястото на Кристалина Георгиева, която освобождава поста на 2 януари.

Дали е жена или мъж, дали да е руса или със сини очи, нямало значение, важното било да е компетентен човек и да защитава българските интереси.

"Това трябва да е човек, който най – накрая, стоейки в Брюксел, да отчита интересите на страната ни, а не като отиде там да забрави кой го е и пратил", настоя той.

"Трябва да защитава интересите ни, а не както беше с Кристалина Георгиева да идва тук ида ни обяснява, че трябвало да приемаме бежанци, които щели да ни подобрят генофонда и да ни оправят проблемите с пазара на труда,това може да го каже само човек, който не е запознат със субституцията в страната", скочи Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Кристалина купила преди 7 години
поста си Световната банка с 17 проценат от приходите си като еврокомисар. тядала над 400 000 евро, за да се сдобие с новия си пост, пише италиянския "Политико". Скандалът гръман и сега я проверяват, още повече че тя е спряла решение на ЕП, което е било съглусавано на всички нива. ЯВно обаеч не са й платили подкуп.
12
0
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 7 години
защо хора които не са наясно политикта я коментират? всяка параментарно представена партия има право да предоложи своя номинация за еврокомисар. най-логично е ЕВрокомисарят да бъде от най-голямаат партия, но не е задължително.Възможни са договорки между отделин групи, това не е нещо непознато по света.
11
0
 
4
 
! Отговори
Субсидиите преди 7 години
ПФ, РБ, АТака, АБВ са предложили да се изпълни волята на избирателя и да се намалят субсидиите но големиет партии - Герб, БСП и ДПс не са били съгласни и са отвърлили предложението. И как ще се лишата от възможността мачкат малките партии?
10
2
 
5
 
! Отговори
Еврокомисар1 преди 7 години
Каракачанов ти се самозабрави ти ще определяш бьлгарския еврокомисар. Кой си ти. и като какьв ще го определяш Вьзмутително е. И такива като Вигенин и те застанаха на опашката. Ашлаци , боже, ***!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
1
 
4
 
! Отговори
турчин преди 7 години
Да изберат човек който ще предостави 80% от получените средства на фонда за лечение на деца в чужбина. Да те видя доноснико Каракачанов какво мислиш. Стига вече с популизма.
8
2
 
3
 
! Отговори
4 преди 7 години
като не си наясно защо говориш глупости?каракачанов се е разбрал с Джамбазки - външаната политиак е за Джамбазки, а вътершната аз Каракачанов. Ако ПФ ще предлага еврокомисар, това няма да е каракачанов , а Джамбазки.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я гербаджиите да си погледант лидера - той тежи два пъти повееч от каракеачанов. ще счупи Кантара. Освен това К.К. винаги си е бил на един килограми, а Бойко напълян изведнъж.
6
0
 
5
 
! Отговори
Като чуя преди 7 години
някои хора да се подиграват със физиката на човек и настръхвав.Пожелавам им да заболеят от слонска болест или нещо подобно, цяла живот ад остлабват и другит хора да им се подиграват.каракачанов на няколоок е опитвал да отслабне, но просот не му се отдава -фигурата му е такава, не е до лакомия или нещо друго.той е нисък и пълен, има такива хора. Трябва ли сега да се присмиваем на Борисов затова какъв *** е станал?
5
1
 
4
 
! Отговори
Господинът преди 7 години
по-добре да спре да смята - не го умее!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз много охранен бре
3
1
 
6
 
! Отговори
ще играе сопата преди 7 години
я вземайте да мислите , какво ще се прави , ако наистина Ердоган пусне малко мигранти Хората ли да се изпотрепем или ......... ??????
2
0
 
10
 
! Отговори
майстор преди 7 години
що, краен срок до Коледа ли има, че се разбързаха всички толкова, или е наредено вече кой да бъде. а Калфин като Кристалина - и за президент, и за премиер, и за министър, и за комисар и за каквото дойде кандидат става.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те не го искат селото,той за кмет се цани!Краско ,а седни си на де белото ДУ *** и не давай акъл!