БСП и ГЕРБ – като Макс и Мориц, Нинова – фелдфебел в пола!

Пленарните страсти се нажежиха покрай политическата ситуация
51
БСП и ГЕРБ – като Макс и Мориц, Нинова – фелдфебел в пола!
Снимки: Олег Попов, Dnes.bg

БСП и ГЕРБ се държали като Макс и Мориц и гледали кой е по-пакостлив, искали да си играят само двамата като ЦСКА и Левски, Корнелия Нинова била фелдфебел в пола. До такива обвинения стигнаха депутатите, които влязоха в лют спор заради политическата ситуация, в която изпадна страната след подадената оставка от Бойко Борисов и неяснотата дали ще има нов кабинет сега или предсрочни изори.

Още по темата

Пръв с критиките започна лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който обвини ГЕРБ и БСП, че не мислят за стабилността на страната и не подхождали отговорно като се отказвали от съставянето на правителство в рамките на този парламент.

Той призна, че още по време на КСНС при президента Росен Плевнелиев във вторник е призовал лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП Корнелия Нинова да се обединят и да не допускат предсрочни избори.

"Надявах се, че разумът ще надделее в политическия елит", коментира националистът и не скри разочарованието си, че това не се е случило. Според него Борисов е хвърлил оставката на кабинета без видима причини и то на фона на опасностите от мигрантско нашествие.

"Помислете си за това, не си играйте на Макс и Мориц кой е по-пакостлив, а помислете разумно и направете така, че да има стабилност и да не ни залее мигрантския поток", скочи той. Лидерът на "Атака" смята, че и след предсрочни избори през пролетта политическата ситуация няма да е много по-различна от настоящата.

БСП нямало да има мнозинство, нямало да може да управлява самостоятелно и ГЕРБ, така че и новият парламент няма да излъчи стабилна власт. Целта на двете първи политически сили обаче била да прокарат смесената избирателна система и така да останат само те с голям брой депутати.

"Само ние ще си играем двамата като Левски и ЦСКА, това минава през умовете на лидерите на ГЕРБ и БСП, само че може да се окаже, че те ще са маргиналните в следващия парламент, защото човек предполага, а Господ разполага и заради това не мислете егоистично, защото така сме паднали под турско робство", скочи още Сидеров.

Червената шефка Корнелия Нинова не му остана длъжна и отсече, че общ кабинет между БСП и ГЕРБ, макар и призив за такъв да е отправян много пъти на КСНС, не е отговорно поведение. "За нас властта не може да е на всяка цена, ние не я искаме, не може да вземеш мандата и правиш кабинет просто, за да участваш във властта, за тези работи трябва да има принципи", отсече тя.

За нея сериозни разделителни линии между червените и хората на Бойко Борисов са постановлението на кабинета в оставка за трайно заселване на бежанци у нас, вземането на 16 милиарда лева заем, въвеждането на пръстовите отпечатъци в болниците.

"Не можем да се обединим с тях за това, такова обединение би било просто заради власт и ние да стоим на топлите си местенца", каза Нинова.

Така че този парламент си отивал и след изборите – каквото кажел народът, защото така е почтено.

А иначе тя се похвали, че БСП е усетила, че светът върви към промяна и трябвало да предложи на българския народ такава. "Тя се казва Румен Радев, почтен човек, необременен от статуквото, патриот, който ще защити българския интерес", допълни соцлидерката.

В дебата се включи и Цвета Караянчева от ГЕРБ. Тя пък защити решението на Бойко Борисов да хвърли оставка, защото така се постъпвало достойно и честно след загуба на избори и скочи срещу червената шефка с обвинение.

"Вие говорите за власт на всяка цена, та забравихте ли как управлява Орешарски - БСП и ДПС прегърнати на всяка цена, бяхме оградени със заграждения да не би да влезе народната любов да ви прегърне. Вие, г-жо Нинова, постоянно лъжете, излъгахте, че сме първи по корупция, че ще ни спрат еврофондовете, размятахте едни фактури за програмите "Училищен плод" и "Училищно мляко“, оказа се че и по ваше време тези фактури са вървели", обвини Караянчева.

За нея "лъжата се оказва национален спорт в БСП".

"Нормално ли е новоизбраният президент Румен Радев да не отиде на КСНС, а да отиде на пленум на БСП? Г-жо Нинова, не се дръжте като фелдфебел с пола, пуснете Радев да бъде независим", призова депутатката от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ДОЙДАТ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ И ЩЕ НАПРАВИ МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ ОТ 1000 ЛВ, А СРЕДНАТА ЗАПЛАТА НА БАЗАТА НА КОЯТО ЩЕ СЕ ИЗЧИСЛЯВАТ НОВООТПУСНАТИТЕ ПЕНСИИ ЩЕ БЪДЕ 762 ЛВ/НОИ ЗА СЕПТЕМВРИ/НО ДРОГАРКЪТЪ НИНОВА Е ПОВЕЛА ПО НОВИ ПЪТИЩА БСП- АМА НА КЪДЕ ТОЧНО НИКОЙ ТИ НЕ КАЗВА, БИЛЕ ПОЕЛИ НАСТЪПАТЕЛНА БОРБА ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ И СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО- МИЛИОНЕРИТЕ И МИЛИАРДЕРИТЕ В БСП ЩЕЛИ ДА СЕ ИЗРАВНЯВАТ С БЕДНИТЕ РАБОТЕЩИ- КАК ЛИ ЩЕ НИ СГОТВЯТ- ФАЛИТ НА БАНКИ- 1996/7 Г, ИНФЛ 530% 5 Д ЗАПЛАТА
42
0
 
0
 
! Отговори
A4O преди 7 години
До ИвоЗа оригиналност +++
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
точно това се очакваше след нахъсването на материала да извърши слепешката наказателен вот и да си вкара не един, а серия автоголове. Не трябва много въображение за да си представи човек бъркотията която се задава през следващата година. Злото вече е сътворено.
40
2
 
8
 
! Отговори
Иво преди 7 години
А под полата......Румбата....
39
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орешарски е класи над Бойко !!!
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички от генералния щаб подават оставки . Никой не иска да работи с т.н. генерал Радев . Защо ли така другари .
37
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Др. Нинова ни натресе един човек за т.н. Президент , който реално няма да е Президент . Тази функция ще се изпълнява от любовницата му . Да ви е честито на гласувалите за нея .
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов правилно е преценил ситуациятя-на шефката на БСП и личи, че е лицемерна.При евентуални избори за Народно събрание реформаторите са аут, националистите ще са с ГЕРБ, а БСП и ДПС ще са в опозиция. П.П.Завчера теглих пари от тънката си банкова сметка и се оказа, че банката взема по 2 лв месечна такса влог?! т.е. да държиш пари в банка си е на -.
35
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такава интригантка и долна жена като *** Ниновяа не съм виждал в БСП . Това просто е една недорасла кифла и се кифлее по цял ден . Да ви е честита другари от БСП .
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ И БСП СА КАТО ЗАПАДА И ИЗТОКА
33
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Караянчева и Деси от Дулово и те май ще хвърлят оставки
32
0
 
8
 
! Отговори
До МОН преди 7 години
Незабавна проверка на инспектората в Кърджали и лично на началника на РУО.Кой ръководи всъщност този инспекторат?
31
5
 
13
 
! Отговори
Макс преди 7 години
Сега е нормално и Цвета Караянчева да си хвърли оставката,след като се доказа,че толерира бивши агенти на ДС и ги назначава за директори на училища,като уволнява без никаква причина безпартийни,но непослушни.Или оставя на работа с години след навършване на определена за пенсиониране възраст.Справка-агентите на ДС -Болбин и Тимур-единият в Стремци,а другият в Миладиново.Това ли е работата на един депутат-интриганстване,политически уволнения и назначения във всички сектори.Бъди проклета,Цвето!
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПижоАми докато заплахата е да ги смени тая от снимката.
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ах как ще и отиват едни мустаци, ама не ще да си ги пусне.
28
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Струва ми се , че Каратъпанчева отново има неначесани сърбежи ! Лошо Каратъпанчева, лошо !
27
9
 
12
 
! Отговори
Онзи преди 7 години
Айде, и тая караганчева пак пусна изтърканата плоча - пак Орешарски виновен! Смях и сополи.
26
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В един нов парламент за Воленчо може да няма място, там го стиска чепикът.
25
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даваййй Корнелия мачкай Караянчева и другите гербаджииски кифли
24
8
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 7 години
Абе народа докога ще ни управлява Караянчева,Бъчварова и Деси от Дулово