Съдът отряза Слави за референдума, той - при Цацаров

ВАС остави без разглеждане жалбата на шоумена срещу резултата
2 дек 2016 19:05,
99
Съдът отряза Слави за референдума, той - при Цацаров
Снимка: архив "Булфото"

Съдът не уважи жалбата на Слави Трифонов срещу резултатите от референдума и я остави без разглеждане.
Мотивите на върховните съдии за това са два.

Първият е, че конкретните решения на ЦИК, които от "Шоуто на Слави" са атакували, нямат самостоятелен характер, поради което не подлежат на самостоятелно обжалване, пише "Труд".

Още по темата

Вторият мотив на магистратите е липса на правен интерес на шоумените за отмяна на атакуваните от тях решения на ЦИК.

"Правният интерес да се иска отмяната на един административен акт се обуславя от непосредственото негативно въздействие в правната сфера на лицето, до което се отнася този акт", обясняват съдиите.

Според тях Инициативният комитет регистриран за участие в информационно-разяснителна кампания за провеждане на националния референдум, не е активно легитимиран да обжалва актове на Централната комисия за провеждане на национален референдум.

Причината е, че неговата регистрация и участие е лимитирано по отношение информационно-разяснителна кампания до провеждане на националния референдум.

След провеждане на националния референдум за Инициативния комитет е отпаднал правния интерес от оспорване на актове.

Още с първото си определение по делото – от 16 ноември, ВАС е поискал от комитета на Слави в тридневен срок "да обоснове пряк и непосредствен правен интерес от оспорването и с какво се засягат или нарушават права, свободи или законни интереси от него или какви задължения поражда за него".

От шоуто са отговорили, че оспорват като комитет в подкрепа на отговори "да", а не като комитета, събрал подписката за референдума, защото се борят за задължителност на решенията от допитването (за което не стигнаха 12 хил. гласа).

Магистратите обаче определят жалбата като недопустима.

Определението може да се обжалва пред петчленен състав на Върховния административен съд в 7-дневен срок от получаване на съобщението до страните, че е обявено.

Междувременно от екипа на Слави Трифонов обявиха, че той ще проведе среща с главния прокурор Сотир Цацаров в понеделник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** Славче ***,оплачи се на арменския поп Майчето!Тя разбира от мажоритарност в два бура!
15
2
 
12
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
....ИЗМАМЕНАТА КАМИЛА.....
14
12
 
24
 
! Отговори
чичото преди 7 години
До Момокогато говорим ,че нямаме държава трябва да се спрем задължително на въпроса : Как един чалгар провокира цяло едно поколение да се татуира и да си сложи обеци и да се друса на просташката музика на Слави
13
2
 
21
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Абе човеко ти къде прочете,че му се възхищавам?Това,че някой подкрепя референдума не означава,че харесва автоматично Станислав и свитата му.Ако мислиш нещо различно значи си доста ограничен в мисленето,което не говори добре.Това дали разбирам или не си е моя работа,аз по никакъв начин не съм те ангажирала с мнението си,но имам право на мнение,защото съм против стадния принцип.Хайде Господин Знаещ Всичко върни се съм соченето на пръст и заклеймяването.
12
14
 
4
 
! Отговори
rumen.andonov.18 преди 7 години
си,че цялото това поведение на самонареклите се български политици просто задължава Слави Трифонов да основе партия и да участва на задалите се през пролетта избори.В момента той е на върха на политическата си популярност и,ако не го използува,друг такъв момент по-нататък най-вероятно няма да има.Един изключително силен аргумент в подкрепа на това ми мнение е доказаният през годините факт,че ако някоя партия(а в случая партии)се опита да подреди изборни правила(уж)в своя полза с цел постигане на почти служебна победа,винаги се е прецаквала и е губела.В случая партиите на статуквото,понеже няма
11
6
 
10
 
! Отговори
rumen.andonov.18 преди 7 години
С оставането и на партийните субсидии в размер на 11 лв. на избирателен калпак,както и с днешното решение на ВАС,според което де факто никой не може да обжалва решение на ЦИК(юридически абсурд), стана пределно ясно,че българската политическа *** няма,а и изобщо не е имала,намерение да се съобрази с волята на 3,5 млн.българи за промени в политическата система.Още по-пределно ясно е,че тази *** бърза да отиде на предсрочни парламентарни избори,където разчита с помощта на любимата й пропорционална система да се възпроизведе под индиго за сетен път.В този ред на мисли искам да изразя убеждението
10
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Цацаров ще со го премести.
9
3
 
24
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Тарикат мъж не писка, учиндолска кратуно. Цацата само ще си ги почеше и ще те изпрати по живо по здраво.
8
14
 
30
 
! Отговори
Пако преди 7 години
Докога ще ни занимавате с тзои празноглав, татуиран чалгар?!
7
8
 
20
 
! Отговори
до Надка преди 7 години
Надке, куха лейка си то е ясно.Гледай си там манджите, стой си до печката и тигана, от политика явно не вдяваш, след като си взела да се възхищаваш на тоя обръснат про*стак
6
19
 
20
 
! Отговори
Гоце преди 7 години
Учиндолският пошляк си получи заслужения ритник в г*за.
5
13
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
СЛАВИ ТЕЗИ КРЪВОПИЍЦИ НЕ ТЕ РАЗБИРАТ СЛЕДВА ПЛАН 2
4
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алооооо късият от учиндол нещо не си в час бе късият! Ти знаеш ли с какво си се захванал? Незнаеш? *** си маата! Зафанал си се с по големи селянжъри от тебе бе батка! Ти какво си мислеше че съда ще отсъди в твоя полза? Малииии! Та тия съдии са на банкянският шериф бе батка! А сега отиде при още по големия човек на шерифа? та нали шерифо го назначи цацата на този пост бе батка! Малииии колко си умен да го ***! Целата територия е на шерифо от банкя бе батка! Събуди се стига си спал!
3
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гнусния чалгаджия се е взел много насериозно явно.
2
21
 
7
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Ех Славчо...И аз бяз за референдума и гласувах и по трите въпроса,но уви това няма как да се случи просто така.Видя какво направиха червените за да не види бял свят и съм сигурна,че освен народа не се надигне да ги измете те ще продължават да бъдат контра,защото не им извася.Кажи сега кога ще си направиш своя партия,защото мсичко товя беше с тази цел,нали?
1
6
 
23
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Вече ще ме видите на избори само в два случая.100% мажоритарен вот или нещо ново опитващо се да дойде на власт, което ми вдъхва някакво поне бегла надежда за промяна на статуквото.П.П.: Само за протокола: Избори до сега не съм пропускал.