ГЕРБ ще преговаря за РБ-кабинет, но... след мандат №3

Партията на Борисов зове Радев да реди правителство с Плевнелиев
6 дек 2016 14:44,
69
ГЕРБ ще преговаря за РБ-кабинет, но... след мандат №3
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ ще води официални преговори за бъдеща подкрепа или бъдеща коалиция едва след връчването на третия мандат от президента.

Това обяви депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова след среща с ръководството на РБ в Министерския съвет.

Разговорите бяха поискани от Реформаторите в опит да разберат може ли да има мнозинство за нов кабинет в рамките на този парламент.

До казуса се стигна след като в края на миналата седмица президентът Росен Плевнелиев обяви, че обмисля да връчи третия мандат на Реформаторите.

Още по темата

"ГЕРБ счита, че е много рано преди връчен втори мандат на БСП, още по-малко преди връчен трети мандат, да се водят официални разговори за бъдещи коалиции и парламентарни мнозинства", каза Стоянова, цитирана от "Фокус".

Тя обясни, че е редно да се изчака БСП да получи мандата от президента и да се види дали тя ще се държи като отговорна партия, която не иска да хвърля страната в хаос.

Петър Москов, който преговаря от името на Реформаторския блок, обясни, че по време на разговорите са били обсъдени в детайл двете години на съвместно управление.

"Дадохме си ясна сметка, че и двете политически сили са готови да отидат на предсрочни парламентарни избори, ако всички възможности преди това са изчерпани", каза още здравният министър в оставка.

И той потвърди, че в същински разговори за бъдещо мнозинство може да се влезе след като се изчака връчването на втория и на третия мандат.

От ГЕРБ пък призоваха новоизбраният президент Румен Радев да поеме своята отговорност и да приеме поканата на Плевнелиев да направят заедно сужебно правителство.

"Не само призоваваме Румен Радев, ние настояваме той и Илияна Йотова да си поемат отговорността, защото Плевнелиев ще бъде изправен, пред евентуален провал на преговорите пред хипотеза да прави правителство за 10 или 20 работни дни", каза Менда Стоянова.

Тя допълни, че няма да се намери сериозен експерт или политик, който би се съгласил да стане министър за 20 дни.

"Президентът Радев има сериозен вот на народа и негова отговорност и задължениее да отговори на поканата на Плевнелиев и да направят заедно служебно правителство. Още повече, че целта на това правителство е именно подготовката на изборите. Иначе изпадаме в смешна ситуация, която за мен ще повлияе върху икономиката и развитието на страната", добави Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
6
 
! Отговори
55 преди 7 години
Тази ментарджийка почти измести вожда!Мендо,прочети поне конституцията ,за да научиш,ме Радев не е президент,а само спечелил изборите за президент!Президент е Плевнелиев и той отговаря за държавните дела до 20-ти януари 2017 г.Не заблуждавайте хората!Вече сте пълен аут!Край с вас!Точка!
50
2
 
16
 
! Отговори
ха преди 7 години
Росенчо да се откаже и да напусне предсрочно или да си изпълнява задълженията и да не търси изтривалка. Тази леля пък се взе за прекалено голяма работа, че все и ум да раздава. Госпожо Калкулатор, има кой да раздели на магаретата сламата!
49
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не пиши Президент с главна буква ,защото ми се чини ,че и този новият не е по-добър от старите. Всички които са от червената боя са научени от партията-майка на далавера ,отворили са *** и нямат наяждане.......
48
2
 
16
 
! Отговори
без служебно правите преди 7 години
Ясно е, че ще преговарят Всите заедно, ГЕРБ, Реформатори, Патриотари, най-вече Президента, играят играта, зададена от Премиера. Той се усети, че е сгрешил като е подал оставка и сега, използувайки машата от своята партия, и съдружниците му, казани по-горе, ще докарат избор на Служебен кабинет до ненужно. За тази цел се опитват да въвлекат и новия Президент. Но не би. Предстоят *** събития. Хора бдете.
47
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЗИ ГЕРБЕРСКА АКУЛА СЕ ВЗЕ МНОГО НА СЕРИОЗНО И ТЯ КАТО ШЕФА СИ. ЕДНО Е ЯСНО ,ЧЕ НАРОДА Е ТОЛКОВА РАЗОЧАРОВАН ОТ ТЯХ И ТЕ СИ ГО ЗНАЯТ И ЗАТОВА НЕ ИСКАТ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ. ЛИЧНО АЗ АКО СЕ ВЪВЕДАТ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА НИТО ЕДИН ОТ ДОСЕГАШНИТЕ КРАДЦИ НА БЪЛГАРИЯ. МНОГО ИМ СТАНА ЛАПАНЕТО НА ТЕЗИ НАГЛЕЦИ И ТРЯБВА ДА ГИ ПРЕЗЕМИМ ДА ВИДЯТ КАК СЕ ИЗКАРВА ХЛЯБА !
46
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плюете по Герб, ама ще дойдат *** начело с Гумен Радев и пак ще ви оберат спестяванията! Нищо, че другарката Нинова блее благо, но е вълк в овча кожа и при това с кок!
45
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О Пепии, дай една линия!
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой го кара да поема отговорност,можеш само да си кажеш мнението или само да слушаш и да си съставяш мнение!О забравих!Другарката Р ще ми доразкаже!
43
4
 
23
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Баце пак се присламчва към властта. Реформаторите ще са фасадата, но без съгласието на Баце не могат да прокарат нищо. После Баце ще разправя, че Орешарски и Реформаторите са виновни, но той - нивгаш.
42
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пепи Готиното що още не е в затвора?! И как го не е срам да продължава да се прави на голям политик, като се оказа омацан до уши от далавери и простотийски решения! Я по добре да си дръпне една линия и да успокои топката и най вече погледа!
41
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Радев си позволибда прави нещо преди да е встъпил в длъжност, тези ще са първите дето ще му искат оставката. Но за разлика от тах генералът е умен.
40
5
 
10
 
! Отговори
... преди 7 години
Tia iskat da izparzaliat Radew... s tozi sawmsetsen slujeben kabinet...
39
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бсп да бъдат отговорни? А къде е отговорността на герб? Защо върнаха мандата? Защо бащицата не спаси нацията? Няма нужда от отговори, те са ясни. Всички са виновни, само божествените-не. Колкото до Радев. Той в момента е никой. Има върховен закон наречен Конституция, или за герб това е лист хартия? За разлика от тях има хора които зачитат този закон и този човек е бъдещият президент, който встъпва в длъжност на 20 януари, а не на 6-ти декември.
38
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мръшляците от герП призовават другите партии да не бягат от отговорност.хахахаха е нема по-голям смееех от това!
37
4
 
24
 
! Отговори
10г. мафия ГЕРБ преди 7 години
10 години кражби безчет.Българи затягайте колана,със лъжи облъчват от зарана.
36
4
 
5
 
! Отговори
До ХМ преди 7 години
Да дувгарю,говорили са си за ланшния сн яг и за паметника на Бузлуджа!
35
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами вече месец Герберчетата карат като правителство в оставка.Нищо не им пречи да изкарат още един месец така ,още повече ,че от тоя месец повечето дни са празнични и неработни.После на 22 януари новия Президент назначава служебно правителство,то сменя всички областни управители и шефове на областните ,общинските и районните управления на МВР.После се провеждат едни избори без фалшификациите на ГЕРБ и те получават около 5 %
34
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С това бягство от отговорност, ЕТ ГЕРБ, за пореден път показаха, че на тях не трябва да се разчита, не стига, че са некомпетентни и крадливи, но и оставиха държавата в труден момент, преди зимата, и с множество външнополитически проблеми, явно вече не трябва да им се оказва никакво доверие.
33
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, ама тези нямат спирка, предизборната логорея продължава. Пък и настояват за отговорност, щото беше много национално отговорно без никаква нужда да абдикират от властта. Да си налягат парцалите и да правят правителство с реформаторите. Упсссс, то пък няма как ББ да е премиер.
32
3
 
9
 
! Отговори
хм преди 7 години
До Генерал радкаТова, че са казали на Решетников не значи, че са го питали. Ама по-пикантно е да го твърдим така. А другите пикантерии , с които сме обградени са безброй ама не им отърва на някои да ги коментират.