Политолог: Реформатори в следващо НС няма да има

Ще има политически блок между ГЕРБ и патриотите, смята той
14 дек 2016 12:22, Анисия Иванова
12
Политолог: Реформатори в следващо НС няма да има
Архив: Булфото

Реформатори в следващия 44-ти парламент няма да има, прогнозира политологът Нено Димов в предаването "България сутрин".

"Щеше да е изненада, ако реформаторите бяха постъпили последователно, защото това щеше да е прецедент. Постъпиха по познатия досега начин. Цялата процедура се разтакава излишно. Това, че не си получавал мандат 19 години е, защото не си заслужил, но това не е повод да получиш в момента. Това не е сериозен мотив", поясни той.

"Реформаторите загубиха енергията на обединението, която имаха в началото. На три поредни избори те печелиха ръст, въпреки всичките скандали, защото бяха заедно. На практика Радан Кънев счупи РБ и управляващата коалиция, и сега РБ се раздели на две основни линии", каза още политологът Димов.

По думите му към Христо Иванов вероятно ще се присъедини ДСБ, защото Иванов прави един нов проект, който ще се впише в бъдещия политически разлом и ще бъде политически коректен.

В разговора в студиото на Bulgaria ON AIR се включи и политологът Анастас Стефанов, който смята, че РБ е пострадал от самия себе си, от претенция за свръх морал, от претенция за носител и монополист на истината.

Според него това е довело до дъното и дори мини блокът между СДС и ДБГ е пред разпад.

"РБ не иска да повярва, че този парламент е изчерпал своята легитимност и те ще трябва да преустановят значителното си участие в изпълнителната власт. Щяхме да се учудим, ако бяхме видели последователност от страна на Реформаторския блок", уточни Стефанов.

Във връзка с бъдещето на следващия парламент гостът обясни, че патриотите ще задържат тази част от инерцията, която са натрупали до момента, но няма да се превърнат в свръх политически елемент.

"Ще наблюдаваме оформянето на политически блок между ГЕРБ и патриотите. Все пак политиката е управление на възможности и конюнктура", посочи още политологът Анастас Стефанов, а Нено Димов допълни, че ако БСП и ГЕРБ не се ориентират към тях, ще имат съдбата на СДС.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
8
 
! Отговори
Къдравата Сю преди 7 години
И как ще живеем без това лилаво вещество?!
7
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СИЛНО СЕ НАДЯВАМЕ ЧЕ ОСВЕН РЕФОРМАТОРИТЕ И ЛЪЖЕПАТРИОТИТЕ НЯМА НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА ВИДЯТ ПАРЛАМЕНТА ОТ ВЪТРЕШНАТА МУ СТРАНА. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СЕ НАДЯВА ВСИЧКИ ТЕЗИ, ЗАЕДНО С ГЕРБ ДА РАБОТЯТ В ЕДНА ДРУГА СГРАДА С ПОДСИЛЕНА ОХРАНА И РЕШЕТКИ
6
7
 
4
 
! Отговори
sport преди 7 години
До АнонименТая мантра дето сте я наизустили всички заблудени няма ли да спрете да я пеете? Не е актуална вече, сменете плочата, това е от 20 години насам. Ако някой друг беше поел държавата след Жан Виденов, България вече нямаше да я има. Много ви е лесно, българските държавни предприятия, от които се крадеше на богато да съществуват на гърба на цялото общество. Ама при пазарна икономика нещата не седяха така, поръчките изведнъж намаляха, защото предприятията са били водещи през 70-те и 80-те
5
23
 
9
 
! Отговори
електорат преди 7 години
Мале, мале, мале, какви словоизлияния, какви пророчества! Не само че ще влезнат в парламента, ни и си ще са златен пръст!
4
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мм ДааПази Боже д(р)еформаторите, т.е. костовистската сатанинска следа да се пръкне отново да управлява България. Не че сега сме цъфнали и сегашните не са одрали кожата на България, но всички знаем, кой уби България като икономика, общество, духовност, справедливост. И кой започна най-гнусното в управлението - продажбата на държавата на чужди сили и интереси. Ако тия завладеят властта, ще унищожат и онова малко нещо българско, което все още диша и свети. Чиста проба компрадори.
3
8
 
30
 
! Отговори
Мм Даа преди 7 години
Ако се въведе мажоритарния вот ,не само реформаторския блок но и 95 процента от сегашните дюмбели няма да са в парламента.Това и без да сме политолози го знаем ,друг е въпросът дали същите тези дюмбели ще позволят това да се случи ,аз мисля че не.
2
4
 
26
 
! Отговори
Ще има! преди 7 години
Кариеристите ще се пребоядисат, ще се прегрупират и пак ще са вътре, що иначе картофи и овце...
1
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ще е празник!